Wasn't in front of it right at that moment, thought someone might have
a silver-bullet right off the get-go.  So, here it is:

Steve

[EMAIL PROTECTED] ~]$ dmesg
Copyright (c) 1992-2007 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
       The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 6.2-RELEASE #0: Wed Jan 31 21:58:00 MST 2007
   [EMAIL PROTECTED]:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.53GHz (2532.63-MHz K8-class CPU)
 Origin = "GenuineIntel"  Id = 0xf41  Stepping = 1
 
Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE>
 Features2=0x651d<SSE3,RSVD2,MON,DS_CPL,TM2,CNTX-ID,CX16,<b14>>
 AMD Features=0x20000800<SYSCALL,LM>
real memory  = 1039859712 (991 MB)
avail memory = 991551488 (945 MB)
ACPI APIC Table: <A M I  OEMAPIC >
ioapic0 <Version 2.0> irqs 0-23 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
ath_hal: 0.9.17.2 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
acpi0: <A M I OEMXSDT> on motherboard
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <32-bit timer at 3.579545MHz> port 0x4008-0x400b on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
acpi_throttle0: <ACPI CPU Throttling> on cpu0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 1.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
pci1: <display, VGA> at device 5.0 (no driver attached)
pcib2: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 25.0 on pci0
pci2: <ACPI PCI bus> on pcib2
wi0: <Linksys WDT11> port 0xec00-0xec7f,0xe880-0xe8bf mem
0xdfeffc00-0xdfefffff irq 16 at device 19.0 on pci2
wi0: using Lucent Technologies, WaveLAN/IEEE
wi0: Lucent Firmware: Station (8.72.1)
wi0: Ethernet address: 00:60:1d:f0:e4:f9
atapci0: <Promise PDC40718 SATA300 controller> port
0xe800-0xe87f,0xe400-0xe4ff mem
0xdfefe000-0xdfefefff,0xdfec0000-0xdfedffff irq 17 at device 20.0
on pci2
ata2: <ATA channel 0> on atapci0
ata3: <ATA channel 1> on atapci0
ata4: <ATA channel 2> on atapci0
ata5: <ATA channel 3> on atapci0
ohci0: <AcerLabs M5237 (Aladdin-V) USB controller> mem
0xdfffc000-0xdfffcfff irq 17 at device 28.0 on pci0
ohci0: [GIANT-LOCKED]
usb0: OHCI version 1.0, legacy support
usb0: SMM does not respond, resetting
usb0: <AcerLabs M5237 (Aladdin-V) USB controller> on ohci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: AcerLabs OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 3 ports with 3 removable, self powered
ohci1: <AcerLabs M5237 (Aladdin-V) USB controller> mem
0xdfffd000-0xdfffdfff irq 18 at device 28.1 on pci0
ohci1: [GIANT-LOCKED]
usb1: OHCI version 1.0, legacy support
usb1: SMM does not respond, resetting
usb1: <AcerLabs M5237 (Aladdin-V) USB controller> on ohci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: AcerLabs OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub1: 3 ports with 3 removable, self powered
ohci2: <AcerLabs M5237 (Aladdin-V) USB controller> mem
0xdfffe000-0xdfffefff irq 19 at device 28.2 on pci0
ohci2: [GIANT-LOCKED]
usb2: OHCI version 1.0, legacy support
usb2: SMM does not respond, resetting
usb2: <AcerLabs M5237 (Aladdin-V) USB controller> on ohci2
usb2: USB revision 1.0
uhub2: AcerLabs OHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub2: 3 ports with 3 removable, self powered
ehci0: <ALi M5239 USB 2.0 controller> mem 0xdffffc00-0xdffffcff irq 23
at device 28.3 on pci0
ehci0: [GIANT-LOCKED]
usb3: EHCI version 1.0
usb3: companion controllers, 3 ports each: usb0 usb1 usb2
usb3: <ALi M5239 USB 2.0 controller> on ehci0
usb3: USB revision 2.0
uhub3: AcerLabs EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1
uhub3: 8 ports with 8 removable, self powered
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 30.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
pci0: <bridge> at device 30.1 (no driver attached)
atapci1: <AcerLabs M5229 UDMA133 controller> port
0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xff00-0xff0f at device 31.0 on
pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci1
ata1: <ATA channel 1> on atapci1
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
fdc0: <floppy drive controller (FDE)> port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq
2 on acpi0
fdc0: [FAST]
ppc0: <Standard parallel printer port> port 0x378-0x37f irq 7 on acpi0
ppc0: Generic chipset (EPP/NIBBLE) in COMPATIBLE mode
ppbus0: <Parallel port bus> on ppc0
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x60,0x64 irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> flags 0x1 irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
sio0: port may not be enabled
sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
sio0: type 16550A
orm0: <ISA Option ROM> at iomem 0xc0000-0xcdfff on isa0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
ums0: Logitech Trackball, rev 1.10/2.20, addr 2, iclass 3/1
ums0: 3 buttons and Z dir.
Timecounter "TSC" frequency 2532627164 Hz quality 800
Timecounters tick every 1.000 msec
ad0: 157066MB <Hitachi HDS721616PLAT80 P22OA60A> at ata0-master UDMA133
acd0: DVDR <NEC DVD RW ND-3500AG/2.16> at ata1-master UDMA33
ad4: 190782MB <SAMSUNG SP2004C VM100-49> at ata2-master SATA300
ad6: 157066MB <HDT722516DLA380 V43OA9BA> at ata3-master SATA150
ad8: 157066MB <HDT722516DLA380 V43OA9BA> at ata4-master SATA150
Trying to mount root from ufs:/dev/ad0s1a
WARNING: / was not properly dismounted
WARNING: /tmp was not properly dismounted
WARNING: /usr was not properly dismounted
WARNING: /var was not properly dismounted
WARNING: /raincloud was not properly dismounted
WARNING: /mnt/rsync/raincloud was not properly dismounted
ad6: FAILURE - device detached
subdisk6: detached
ad6: detached
ad8: FAILURE - device detached
subdisk8: detached
ad8: detached
[EMAIL PROTECTED] ~]$


On 7/19/07, Derek Ragona <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
At 11:58 AM 7/19/2007, Steve Franks wrote:
>I'm getting this error alot, on shutdown. smartmon reports all my
>drives are healthy with 0 errors, I've replaced the controller and
>upgraded to a 500W powersupply.  At random one of my 4 sata drives
>will give a "disconnected" error in dmesg and dissappear, usually when
>you acess it for the first time on a given boot, but not always the
>same drive.  Also, I've now started getting a panic after syncing all
>the drives on shutdown.  I'm mystified....
>
>Steve

Post a full dmesg so we can better see your configuration.

         -Derek

--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.
MailScanner thanks transtec Computers for their support.

_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"



--
Steve Franks, KE7BTE
Staff Engineer
La Palma Devices, LLC
http://www.lapalmadevices.com
(520) 312-0089
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to