Scott Bennett wrote:


Once it is running it seems to just be busy doing interrupts.

When "idle" top -C -S shows:

last pid:   811;  load averages:  1.00,  0.67,  0.31    up 0+00:04:24  07:32:53
65 processes:  6 running, 43 sleeping, 16 waiting
CPU states:  0.0% user,  0.0% nice,  0.0% system, 43.6% interrupt, 56.4% idle
Mem: 7376K Active, 4768K Inact, 18M Wired, 8336K Buf, 963M Free
Swap: 1024M Total, 1024M Free

  PID USERNAME  THR PRI NICE   SIZE    RES STATE  C   TIME    CPU COMMAND
   13 root        1 171   52     0K     8K RUN    0   3:43 99.02% idle: cpu0
   23 root        1 -52 -171     0K     8K CPU2   2   2:51 85.11% irq9: acpi0

     Have you looked to see which device(s) you have at IRQ 9?  Is there some
problem with the device(s)?

   11 root        1 171   52     0K     8K RUN    2   0:55 12.89% idle: cpu2
   37 root        1 171   52     0K     8K pgzero 0   0:00  0.00% pagezero
   15 root        1 -32 -151     0K     8K WAIT   0   0:00  0.00% swi4: clock s
    0 root        1  96    0     0K     0K WAIT   1   0:00  0.00% swapper
    4 root        1  -8    0     0K     8K -      0   0:00  0.00% g_down
    3 root        1  -8    0     0K     8K -      0   0:00  0.00% g_up

If anyone has an idea what the problem is I would be grateful for any advice.

     You deleted part of the startup messages, so we can't see what you have
at IRQ 9.  Go back and look at either dmesg(1) output or /var/log/messages
to find out what device(s) interrupt(s) at IRQ 9.  Then check for anything
weird about the device activity.

Thanks for the reply, I didn't post the whole dmesg as I couldn't see an irq 9 in the listing - sorry, I should have mentioned that. I have pasted the whole dmesg output below again though in case there are any other clues in there:

Copyright (c) 1992-2008 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 6.3-RELEASE #0: Wed Jan 16 04:45:45 UTC 2008
    [EMAIL PROTECTED]:/usr/obj/usr/src/sys/SMP
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Xeon(TM) CPU 2.80GHz (2799.21-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0xf29  Stepping = 9
  Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,C
MOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE>
  Features2=0x4400<CNXT-ID,xTPR>
  Logical CPUs per core: 2
real memory  = 1073676288 (1023 MB)
avail memory = 1037307904 (989 MB)
ACPI APIC Table: <A M I  OEMAPIC >
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 4 CPUs
 cpu0 (BSP): APIC ID:  0
 cpu1 (AP): APIC ID:  1
 cpu2 (AP): APIC ID:  6
 cpu3 (AP): APIC ID:  7
MADT: Forcing active-low polarity and level trigger for SCI
ioapic0 <Version 2.0> irqs 0-23 on motherboard
ioapic1 <Version 2.0> irqs 24-47 on motherboard
ioapic2 <Version 2.0> irqs 48-71 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
ath_hal: 0.9.20.3 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
hptrr: HPT RocketRAID controller driver v1.1 (Jan 16 2008 04:43:12)
acpi0: <A M I OEMRSDT> on motherboard
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x408-0x40b on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
acpi_throttle0: <ACPI CPU Throttling> on cpu0
cpu1: <ACPI CPU> on acpi0
cpu2: <ACPI CPU> on acpi0
cpu3: <ACPI CPU> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 2.0 on pci0
pci2: <ACPI PCI bus> on pcib1
pcib2: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 29.0 on pci2
pci4: <ACPI PCI bus> on pcib2
em0: <Intel(R) PRO/1000 Network Connection Version - 6.7.2> port 0xd800-0xd83f m
em 0xfe9e0000-0xfe9fffff irq 48 at device 1.0 on pci4
em0: Ethernet address: 00:e0:81:27:63:93
pcib3: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 31.0 on pci2
pci3: <ACPI PCI bus> on pcib3
uhci0: <Intel 82801CA/CAM (ICH3) USB controller USB-A> port 0xe800-0xe81f irq 16
 at device 29.0 on pci0
uhci0: [GIANT-LOCKED]
usb0: <Intel 82801CA/CAM (ICH3) USB controller USB-A> on uhci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
pcib4: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 30.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib4
fxp0: <Intel 82551 Pro/100 Ethernet> port 0xc400-0xc43f mem 0xfe7fe000-0xfe7feff
f,0xfe7a0000-0xfe7bffff irq 17 at device 1.0 on pci1
miibus0: <MII bus> on fxp0
inphy0: <i82555 10/100 media interface> on miibus0
inphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
fxp0: Ethernet address: 00:e0:81:27:63:92
pci1: <display, VGA> at device 2.0 (no driver attached)
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 31.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <Intel ICH3 UDMA100 controller> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x37
6,0xffa0-0xffaf at device 31.1 on pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci0
ata1: <ATA channel 1> on atapci0
pci0: <serial bus, SMBus> at device 31.3 (no driver attached)
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
acpi_button1: <Sleep Button> on acpi0
sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
sio0: port may not be enabled
sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
sio0: type 16550A
sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
sio1: port may not be enabled
sio1: <16550A-compatible COM port> port 0x2f8-0x2ff irq 3 on acpi0
sio1: type 16550A
fdc0: <floppy drive controller (FDE)> port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on acpi
0
fdc0: [FAST]
ppc0: <Standard parallel printer port> port 0x378-0x37f irq 7 on acpi0
ppc0: Generic chipset (NIBBLE-only) in COMPATIBLE mode
ppbus0: <Parallel port bus> on ppc0
plip0: <PLIP network interface> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel I/O> on ppbus0
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem 0xc0000-0xc7fff,0xc8000-0xc97ff on isa0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
ukbd0: DELL DELL USB Keyboard, rev 1.10/1.00, addr 2, iclass 3/1
kbd2 at ukbd0
uhid0: DELL DELL USB Keyboard, rev 1.10/1.00, addr 2, iclass 3/1
Timecounters tick every 1.000 msec
hptrr: no controller detected.
ad0: 76319MB <WDC WD800JB-00FSA0 77.07W77> at ata0-master UDMA100
SMP: AP CPU #2 Launched!
SMP: AP CPU #1 Launched!
SMP: AP CPU #3 Launched!
Trying to mount root from ufs:/dev/ad0s1a
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to