On Mon, Mar 31, 2008 at 5:51 PM, Kris Kennaway <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>
> Niels Kobschaetzki wrote:
>  > On Mon, Mar 31, 2008 at 4:48 PM, Kris Kennaway <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
>  >> Niels Kobschaetzki wrote:
>  >>  > On Mon, Mar 31, 2008 at 4:19 PM, Kris Kennaway <[EMAIL PROTECTED]> 
> wrote:
>  >>  >> Niels Kobschaetzki wrote:
>  >>  >>  > On Mon, Mar 31, 2008 at 3:36 PM, Kris Kennaway <[EMAIL PROTECTED]> 
> wrote:
>  >>  >>  >> Niels Kobschaetzki wrote:
>  >>  >>  >>  > On Mon, Mar 31, 2008 at 2:21 PM, Kris Kennaway <[EMAIL 
> PROTECTED]> wrote:
>  >>  >>  >>  >> Niels Kobschaetzki wrote:
>  >>  >>  >>  >>  > Hi!
>  >>  >>  >>  >>  >
>  >>  >>  >>  >>  > I have here severe problems with installing stuff. I tried 
> to
>  >>  >>  >>  >>  > recompile xemacs 21.4 and got a:
>  >>  >>  >>  >>  > /libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libc.so.6" not found, 
> required by
>  >>  >>  >>  >>  > "install-info"
>  >>  >>  >>  >>  > I searched google and it seems that this is from FreeBSD 6 
> while I am
>  >>  >>  >>  >>  > running 7 and I have only libc.so.7 on my system.
>  >>  >>  >>  >>  > I wondered, tried to compile xemacs 21.5 from the sources 
> and ran into
>  >>  >>  >>  >>  > some other trouble. I figured that I'll do a a cvsup with 
> FreeBSD
>  >>  >>  >>  >>  > 7.0-stable and do a portupgrade -ra to do an upgrade for 
> all packages;
>  >>  >>  >>  >>  > hoping that the trouble wents away and I get some kind of 
> xemacs with
>  >>  >>  >>  >>  > mule-support installed. But the portupgrade ran into some 
> problems
>  >>  >>  >>  >>  > because of a stale dependency (ORBit2-2.14.10 -> 
> libIDL-0.8.9_1
>  >>  >>  >>  >>  > (devel/libIDL).
>  >>  >>  >>  >>  > I want to install now this stale dependency and get the 
> same error:
>  >>  >>  >>  >>  > /libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libc.so.6" not found, 
> required by
>  >>  >>  >>  >>  > "install-info"
>  >>  >>  >>  >>  >
>  >>  >>  >>  >>  > Anyone who can help here?
>  >>  >>  >>  >>
>  >>  >>  >>  >>  I guess you missed part of the upgrade steps when you 
> updated to 7.0.
>  >>  >>  >>  >>  The step you missed involved a portupgrade -fa (or -faP) to 
> refresh all
>  >>  >>  >>  >>  of your ports with 7.0 versions to avoid precisely this 
> problem.  You
>  >>  >>  >>  >>  should do that now to repair your system.
>  >>  >>  >>  >
>  >>  >>  >>  > I never upgraded - I did a direct install of 7.0 from 
> downloaded isos.
>  >>  >>  >>
>  >>  >>  >>  That doesn't explain why you have lots of installed 6.x packages.
>  >>  >>  >
>  >>  >>  > Well, I do not have any idea neither -- I never touched anything
>  >>  >>  > mentioning FreeBSD 6.x
>  >>  >>
>  >>  >>  The FreeBSD 7.0 isos only contain 7.0 packages, so it makes no sense
>  >>  >>  that they installed 6.x packages for you :-)
>  >>  >
>  >>  > I guessed so. I installed ports via packages, did a cvsup a few days
>  >>  > ago with Release I think and since then I'm compiling.
>  >>
>  >>  OK, so you in fact did not just do a direct install from the iso and
>  >>  nothing else :)  One of those other steps must have gone wrong, e.g. you
>  >>  installed packages from the wrong package set.
>  >
>  > Seems so, but I do not know when because I never touched anything else
>  > than something with a 7 in it. And xemacs compiled originally just as
>  > an example.
>  > But right now portupgrade -fa is working - I hope that solves the
>  > problems I'm having.
>  > Any way how to find out if xemacs 21.5 is in any of the ports? Because
>  > the unicode-support in 21.4 sucks I heard from one of the core
>  > developers…
>  > And if it's only in current - is there any way to just install that
>  > one package from current or do I have to switch completely?
>  >
>  > Niels
>
>  There is no such thing as "current" and "stable" for packages, only the
>  same ports packaged for different release branches.  Maybe this is how
>  you installed 6.x packages, by accidentally installing via a
>  "packages-stable" directory that was symlinked to "packages-6-stable"?

Not that I know of - maybe. I'm working with that system for over a
week now and I'm not very experienced with it yet, doing a lot of
reading in the handbook and google to get it running as I need it.
I do a pkg_add -r package-name to install my stuff or a make install
clean in /usr/ports/and/so/on (which is far more often the case since
I did a portupgrade) -- I did a cvsup with a supfile from the examples
and can't remember or see anything that points at 6.x-releases.
I just hope that everything gets fixed now with your advice.

>  A version of xemacs 21.5 is in editors/xemacs-devel.

good to know - I will try that :)

Niels
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to