I've just installed FreeBSD 7.0-RELEASE on my Sony
Vaio VGN-FE31ZR laptop with built-in memory stick duo
pro slot. 
The problem is that I can't get memory stick card
detected and mounted. When I'm inserting a card,
nothing happens - no new messages in dmesg and
/var/log/messages, no /dev/da0 device.

Here is my dmesg output:
Copyright (c) 1992-2008 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989,
1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All
rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD
Foundation.
FreeBSD 7.0-RELEASE #0: Sun Feb 24 19:59:52 UTC 2008
   
[EMAIL PROTECTED]:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU         T5600  @ 1.83GHz
(1828.76-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x6f6  Stepping = 6
 
Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE>
 
Features2=0xe3bd<SSE3,RSVD2,MON,DS_CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM>
  AMD Features=0x20100000<NX,LM>
  AMD Features2=0x1<LAHF>
  Cores per package: 2
real memory  = 2145976320 (2046 MB)
avail memory = 2090356736 (1993 MB)
ACPI APIC Table: <SONY J3>
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 2 CPUs
 cpu0 (BSP): APIC ID:  0
 cpu1 (AP): APIC ID:  1
ioapic0: Changing APIC ID to 1
ioapic0 <Version 2.0> irqs 0-23 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
ath_hal: 0.9.20.3 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111,
RF5112, RF2413, RF5413)
hptrr: HPT RocketRAID controller driver v1.1 (Feb 24
2008 19:59:27)
acpi0: <SONY> on motherboard
acpi0: [ITHREAD]
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality
1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port
0x1008-0x100b on acpi0
acpi_ec0: <Embedded Controller: GPE 0x17> port
0x62,0x66 on acpi0
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
est0: <Enhanced SpeedStep Frequency Control> on cpu0
p4tcc0: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu0
cpu1: <ACPI CPU> on acpi0
est1: <Enhanced SpeedStep Frequency Control> on cpu1
p4tcc1: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu1
acpi_acad0: <AC Adapter> on acpi0
battery0: <ACPI Control Method Battery> on acpi0
acpi_lid0: <Control Method Lid Switch> on acpi0
acpi_button0: <Power Button> on acpi0
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on
acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 16 at device 1.0 on
pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
vgapci0: <VGA-compatible display> port 0x2000-0x207f
mem
0xd1000000-0xd1ffffff,0xb0000000-0xbfffffff,0xd0000000-0xd0ffffff
irq 16 at device 0.0 on pci1
pcm0: <Intel 82801G High Definition Audio Controller>
mem 0xd2300000-0xd2303fff irq 22 at device 27.0 on
pci0
pcm0: [ITHREAD]
pcib2: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 17 at device 28.0 on
pci0
pci2: <ACPI PCI bus> on pcib2
pcib3: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 16 at device 28.1 on
pci0
pci4: <ACPI PCI bus> on pcib3
pcib4: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 18 at device 28.2 on
pci0
pci6: <ACPI PCI bus> on pcib4
pci6: <network> at device 0.0 (no driver attached)
pcib5: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 21 at device 28.3 on
pci0
pci8: <ACPI PCI bus> on pcib5
uhci0: <UHCI (generic) USB controller> port
0x1800-0x181f irq 23 at device 29.0 on pci0
uhci0: [GIANT-LOCKED]
uhci0: [ITHREAD]
usb0: <UHCI (generic) USB controller> on uhci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: <Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00,
addr 1> on usb0
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1: <UHCI (generic) USB controller> port
0x1820-0x183f irq 17 at device 29.1 on pci0
uhci1: [GIANT-LOCKED]
uhci1: [ITHREAD]
usb1: <UHCI (generic) USB controller> on uhci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: <Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00,
addr 1> on usb1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2: <UHCI (generic) USB controller> port
0x1840-0x185f irq 18 at device 29.2 on pci0
uhci2: [GIANT-LOCKED]
uhci2: [ITHREAD]
usb2: <UHCI (generic) USB controller> on uhci2
usb2: USB revision 1.0
uhub2: <Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00,
addr 1> on usb2
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci3: <UHCI (generic) USB controller> port
0x1860-0x187f irq 16 at device 29.3 on pci0
uhci3: [GIANT-LOCKED]
uhci3: [ITHREAD]
usb3: <UHCI (generic) USB controller> on uhci3
usb3: USB revision 1.0
uhub3: <Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00,
addr 1> on usb3
uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
ehci0: <Intel 82801GB/R (ICH7) USB 2.0 controller> mem
0xd2304000-0xd23043ff irq 23 at device 29.7 on pci0
ehci0: [GIANT-LOCKED]
ehci0: [ITHREAD]
usb4: EHCI version 1.0
usb4: companion controllers, 2 ports each: usb0 usb1
usb2 usb3
usb4: <Intel 82801GB/R (ICH7) USB 2.0 controller> on
ehci0
usb4: USB revision 2.0
uhub4: <Intel EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00,
addr 1> on usb4
uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
ugen0: <Vimicro Corp. USB2.0 Web Camera, class
255/255, rev 2.00/1.00, addr 2> on uhub4
pcib6: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 30.0 on pci0
pci10: <ACPI PCI bus> on pcib6
cbb0: <PCI-CardBus Bridge> at device 3.0 on pci10
cardbus0: <CardBus bus> on cbb0
pccard0: <16-bit PCCard bus> on cbb0
cbb0: [ITHREAD]
fwohci0: <1394 Open Host Controller Interface> mem
0xd2006000-0xd20067ff,0xd2000000-0xd2003fff irq 16 at
device 3.1 on pci10
fwohci0: [FILTER]
fwohci0: OHCI version 1.10 (ROM=1)
fwohci0: No. of Isochronous channels is 4.
fwohci0: EUI64 08:00:46:03:02:2e:83:41
fwohci0: Phy 1394a available S400, 2 ports.
fwohci0: Link S400, max_rec 2048 bytes.
firewire0: <IEEE1394(FireWire) bus> on fwohci0
fwe0: <Ethernet over FireWire> on firewire0
if_fwe0: Fake Ethernet address: 0a:00:46:2e:83:41
fwe0: Ethernet address: 0a:00:46:2e:83:41
fwip0: <IP over FireWire> on firewire0
fwip0: Firewire address: 08:00:46:03:02:2e:83:41 @
0xfffe00000000, S400, maxrec 2048
sbp0: <SBP-2/SCSI over FireWire> on firewire0
dcons_crom0: <dcons configuration ROM> on firewire0
dcons_crom0: bus_addr 0x7d948000
fwohci0: Initiate bus reset
fwohci0: BUS reset
fwohci0: node_id=0xc000ffc0, gen=1, CYCLEMASTER mode
pci10: <mass storage> at device 3.2 (no driver
attached)
fxp0: <Intel Pro/100 VE Network Connection> port
0x7000-0x703f mem 0xd2005000-0xd2005fff irq 20 at
device 8.0 on pci10
miibus0: <MII bus> on fxp0
inphy0: <i82562ET 10/100 media interface> PHY 1 on
miibus0
inphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX,
100baseTX-FDX, auto
fxp0: Ethernet address: 00:13:a9:48:9a:91
fxp0: [ITHREAD]
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 31.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <Intel ICH7 UDMA100 controller> port
0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0x1880-0x188f at
device 31.1 on pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci0
ata0: [ITHREAD]
ata1: <ATA channel 1> on atapci0
ata1: [ITHREAD]
atapci1: <Intel ICH7M SATA300 controller> port
0x18c8-0x18cf,0x18ac-0x18af,0x18c0-0x18c7,0x18a8-0x18ab,0x18b0-0x18bf
mem 0xd2304400-0xd23047ff irq 19 at device 31.2 on
pci0
atapci1: [ITHREAD]
ata2: <ATA channel 0> on atapci1
ata2: [ITHREAD]
ata3: <ATA channel 1> on atapci1
ata3: [ITHREAD]
pci0: <serial bus, SMBus> at device 31.3 (no driver
attached)
acpi_tz0: <Thermal Zone> on acpi0
acpi_tz1: <Thermal Zone> on acpi0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> port 0x60,0x64
irq 1 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
atkbd0: [ITHREAD]
psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0
psm0: [GIANT-LOCKED]
psm0: [ITHREAD]
psm0: model GlidePoint, device ID 0
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem
0xdc000-0xdffff,0xe0000-0xe17ff pnpid ORM0000 on isa0
ppc0: parallel port not found.
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
sio0: port may not be enabled
sio0: configured irq 4 not in bitmap of probed irqs 0
sio0: port may not be enabled
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
sio0: type 8250 or not responding
sio0: [FILTER]
sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
sio1: port may not be enabled
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem
0xa0000-0xbffff on isa0
Timecounters tick every 1.000 msec
hptrr: no controller detected.
firewire0: 1 nodes, maxhop <= 0, cable IRM = 0 (me)
firewire0: bus manager 0 (me)
acd0: DVDR <PIONEER DVD-RW DVR-K16M/1.00> at
ata0-master UDMA33
ad4: 190782MB <FUJITSU MHV2200BT 0000004F> at
ata2-master SATA150
pcm0: <HDA Codec: Sigmatel (Unknown)>
pcm0: <HDA Driver Revision: 20071129_0050>
SMP: AP CPU #1 Launched!
Trying to mount root from ufs:/dev/ad4s1a

Also, umass is loaded, USB flash drives are detected
and work OK. There are no problems with memory stick
slot either - it works just fine under Windows. 






      
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to