hi,

as i didn't get any response to my email on current list i try it
here now...


thanks for any help.

-- 
ciao,
tobias
--- Begin Message ---
hi,

since vlan came in i can't connect to any 11b network anymore using the
intel wireless card with the wpi driver and i can't figure out where
the problem is...
has anyone else experienced the same problem?

my "access point / router" is a notebook running openbsd with a rtw
card which is only capable of 11b mode.

all other modes (11g/11a) work fine so far with different aps i tested,
so it must have something to do with the vlan support and wpi driver i
think.

here are some details:

my notebook is an IBM/Lenovo ThinkPad X60 Tablet running 8.0 current:
-----------------------------------------------
FreeBSD lain 8.0-CURRENT FreeBSD 8.0-CURRENT #0: Sun Jun  8 11:58:51 CEST 2008 
[EMAIL PROTECTED]:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC  amd64
-----------------------------------------------
[EMAIL PROTECTED] ~ # dmesg |grep wpi
wpi0: <Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG> mem 0xedf00000-0xedf00fff irq 17 at 
device 0.0 on pci3
wpi0: [ITHREAD]
wpi0: timeout resetting Tx ring 1
wpi0: timeout resetting Tx ring 3
wpi0: timeout resetting Tx ring 4
wpi0: timeout resetting Tx ring 1
wpi0: timeout resetting Tx ring 3
wpi0: timeout resetting Tx ring 4
wpi0: scan timeout
wpi0: scan timeout
wpi0: scan timeout
-----------------------------------------------
[EMAIL PROTECTED] ~ # ifconfig -v wlan0 list scan
SSID                              BSSID              CHAN RATE   S:N     INT 
CAPS
navi.wireless                     00:09:5b:8a:1b:59    7   11M  13:0    100 E   
 SSID<navi.wireless> RATES<B2,B4,11,22> DSPARMS<7> TIM<050400010000>
-----------------------------------------------
[EMAIL PROTECTED] ~ # ifconfig -v wlan0
wlan0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
        ether 00:1c:bf:91:f2:be
        media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet DS/11Mbps mode 11b (autoselect)
        status: no carrier
        ssid 00:09:5b:8a:1b:59 channel 7 (2442 Mhz 11g) bssid 00:00:00:00:00:00
        regdomain DEBUG country US anywhere -ecm authmode OPEN -wps -tsn
        privacy OFF deftxkey UNDEF powersavemode OFF powersavesleep 100
        txpower 0 txpowmax 50.0 -dotd rtsthreshold 2346 fragthreshold 2346
        bmiss 7
        11a    ucast NONE    mgmt  6 Mb/s mcast  6 Mb/s maxretry 6
        11b    ucast NONE    mgmt  1 Mb/s mcast  1 Mb/s maxretry 6
        11g    ucast 11 Mb/s mgmt  1 Mb/s mcast  1 Mb/s maxretry 6
        11na   ucast NONE    mgmt  0 MCS  mcast  0 MCS  maxretry 6
        11ng   ucast NONE    mgmt  0 MCS  mcast  0 MCS  maxretry 6
        scanvalid 60 -bgscan bgscanintvl 300 bgscanidle 250
        roam:11a    rssi    7dBm rate 12 Mb/s
        roam:11b    rssi    7dBm rate  1 Mb/s
        roam:11g    rssi    7dBm rate  5 Mb/s -pureg protmode OFF -ht
        -htcompat -ampdu ampdulimit 8k ampdudensity - -amsdu -shortgi
        htprotmode RTSCTS -puren -wme -burst -ff -dturbo -dwds roaming AUTO
        bintval 100
        groups: wlan
-----------------------------------------------

let me know if you need more debugging info

thanks for any help in this case.


-- 
ciao,
lev

Attachment: signature.asc
Description: PGP signature


--- End Message ---

Attachment: signature.asc
Description: PGP signature

Reply via email to