I'm with a very strange problem in the FreeBSD 7.0R
I use the iscsi_initiator to mount two devices of a Dell MD3000i, the file system is UFS. The problem occurs when I make a copy of a great directory for inside of the /data/email directory, passed some minutes of beginning of copy, the SSH connection stops to answer, when trying to open a new connection " Password: " it isn't requested, in the console, when typing the user "root" e to press enter, " Password: " also it isn't requested. The only way to come back is restarting the FreeBSD.


When press CTRL+T during the freeze it is shown:
# ssh [EMAIL PROTECTED]
load: 0.76  cmd: ssh 86930 [sbwait] 0.00u 0.01s 0% 2076k

In another freeze it showed state [ufs]
During freeze, send and receive pings work fine, but no service runing work.

I already verified for some related LOG, however not see nothing related.

MOUNT:
/dev/da0s1g on /home (ufs, local, soft-updates)
/dev/da0s1f on /tmp (ufs, local, soft-updates)
/dev/da0s1d on /usr (ufs, local, soft-updates)
/dev/da0s1e on /var (ufs, NFS exported, local, soft-updates)
/dev/da2s1d on /data/db (ufs, NFS exported, local, soft-updates)
/dev/da3s1d on /data/email (ufs, NFS exported, local, soft-updates)

DMESG:
Copyright (c) 1992-2008 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
       The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 7.0-RELEASE #0: Mon Sep 15 20:00:35 BRT 2008
   [EMAIL PROTECTED]:/usr/src/sys/i386/compile/GENERIC
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E5410 @ 2.33GHz (2329.84-MHz 686-class CPU)
 Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x10676  Stepping = 6
Features=0xbfebfbff<FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CLFLUSH,DTS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE> Features2=0xce3bd<SSE3,RSVD2,MON,DS_CPL,VMX,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,DCA,<b19>>
 AMD Features=0x20100000<NX,LM>
 AMD Features2=0x1<LAHF>
 Cores per package: 4
real memory  = 3484745728 (3323 MB)
avail memory = 3405615104 (3247 MB)
ACPI APIC Table: <DELL   PE_SC3  >
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 4 CPUs
cpu0 (BSP): APIC ID:  0
cpu1 (AP): APIC ID:  1
cpu2 (AP): APIC ID:  2
cpu3 (AP): APIC ID:  3
ioapic0: Changing APIC ID to 4
ioapic0 <Version 2.0> irqs 0-23 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
ath_hal: 0.9.20.3 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
hptrr: HPT RocketRAID controller driver v1.1 (Sep 15 2008 20:00:23)
acpi0: <DELL PE_SC3> on motherboard
acpi0: [ITHREAD]
acpi0: Power Button (fixed)
Timecounter "ACPI-fast" frequency 3579545 Hz quality 1000
acpi_timer0: <24-bit timer at 3.579545MHz> port 0x808-0x80b on acpi0
acpi_hpet0: <High Precision Event Timer> iomem 0xfed00000-0xfed003ff on acpi0
Timecounter "HPET" frequency 14318180 Hz quality 900
cpu0: <ACPI CPU> on acpi0
est0: <Enhanced SpeedStep Frequency Control> on cpu0
est: CPU supports Enhanced Speedstep, but is not recognized.
est: cpu_vendor GenuineIntel, msr 720072006000720
device_attach: est0 attach returned 6
p4tcc0: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu0
cpu1: <ACPI CPU> on acpi0
est1: <Enhanced SpeedStep Frequency Control> on cpu1
est: CPU supports Enhanced Speedstep, but is not recognized.
est: cpu_vendor GenuineIntel, msr 720072006000720
device_attach: est1 attach returned 6
p4tcc1: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu1
cpu2: <ACPI CPU> on acpi0
est2: <Enhanced SpeedStep Frequency Control> on cpu2
est: CPU supports Enhanced Speedstep, but is not recognized.
est: cpu_vendor GenuineIntel, msr 720072006000720
device_attach: est2 attach returned 6
p4tcc2: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu2
cpu3: <ACPI CPU> on acpi0
est3: <Enhanced SpeedStep Frequency Control> on cpu3
est: CPU supports Enhanced Speedstep, but is not recognized.
est: cpu_vendor GenuineIntel, msr 720072006000720
device_attach: est3 attach returned 6
p4tcc3: <CPU Frequency Thermal Control> on cpu3
pcib0: <ACPI Host-PCI bridge> port 0xcf8-0xcff on acpi0
pci0: <ACPI PCI bus> on pcib0
pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 2.0 on pci0
pci4: <ACPI PCI bus> on pcib1
pcib2: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 0.0 on pci4
pci5: <ACPI PCI bus> on pcib2
pcib3: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 0.0 on pci5
pci6: <ACPI PCI bus> on pcib3
pcib4: <PCI-PCI bridge> at device 0.0 on pci6
pci7: <PCI bus> on pcib4
bce0: <Broadcom NetXtreme II BCM5708 1000Base-T (B2)> mem 0xf4000000-0xf5ffffff irq 16 at device 0.0 on pci7
miibus0: <MII bus> on bce0
brgphy0: <BCM5708C 10/100/1000baseTX PHY> PHY 1 on miibus0
brgphy0: 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-FDX, auto
bce0: Ethernet address: 00:1e:c9:b4:e5:2b
bce0: [ITHREAD]
bce0: ASIC (0x57081020); Rev (B2); Bus (PCI-X, 64-bit, 133MHz); F/W (0x04000305); Flags( MFW MSI )
pcib5: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 1.0 on pci5
pci8: <ACPI PCI bus> on pcib5
pcib6: <PCI-PCI bridge> at device 0.3 on pci4
pci9: <PCI bus> on pcib6
pcib7: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 3.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib7
mpt0: <LSILogic SAS/SATA Adapter> port 0xec00-0xecff mem 0xfc8fc000-0xfc8fffff,0xfc8e0000-0xfc8effff irq 16 at device 0.0 on pci1
mpt0: [ITHREAD]
mpt0: MPI Version=1.5.14.0
mpt0: mpt_cam_event: 0x16
mpt0: mpt_cam_event: 0x12
mpt0: mpt_cam_event: 0x12
mpt0: mpt_cam_event: 0x16
mpt0: mpt_cam_event: 0x16
mpt0: mpt_cam_event: 0x16
mpt0: mpt_cam_event: 0x21
mpt0: mpt_cam_event: 0x21
pcib8: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 4.0 on pci0
pci10: <ACPI PCI bus> on pcib8
em0: <Intel(R) PRO/1000 Network Connection Version - 6.7.3> port 0xdce0-0xdcff mem 0xfc5e0000-0xfc5fffff,0xfc5c0000-0xfc5dffff irq 16 at device 0.0 on pci10
em0: Using MSI interrupt
em0: Ethernet address: 00:15:17:8b:23:12
em0: [FILTER]
pcib9: <PCI-PCI bridge> at device 5.0 on pci0
pci11: <PCI bus> on pcib9
pcib10: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 6.0 on pci0
pci12: <ACPI PCI bus> on pcib10
em1: <Intel(R) PRO/1000 Network Connection Version - 6.7.3> port 0xcce0-0xccff mem 0xfc3e0000-0xfc3fffff,0xfc3c0000-0xfc3dffff irq 16 at device 0.0 on pci12
em1: Using MSI interrupt
em1: Ethernet address: 00:15:17:8b:4f:92
em1: [FILTER]
pcib11: <PCI-PCI bridge> at device 7.0 on pci0
pci13: <PCI bus> on pcib11
pci0: <base peripheral> at device 8.0 (no driver attached)
pcib12: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 28.0 on pci0
pci2: <ACPI PCI bus> on pcib12
pcib13: <PCI-PCI bridge> at device 0.0 on pci2
pci3: <PCI bus> on pcib13
bce1: <Broadcom NetXtreme II BCM5708 1000Base-T (B2)> mem 0xf8000000-0xf9ffffff irq 16 at device 0.0 on pci3
miibus1: <MII bus> on bce1
brgphy1: <BCM5708C 10/100/1000baseTX PHY> PHY 1 on miibus1
brgphy1: 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-FDX, auto
bce1: Ethernet address: 00:1e:c9:b4:e5:29
bce1: [ITHREAD]
bce1: ASIC (0x57081020); Rev (B2); Bus (PCI-X, 64-bit, 133MHz); F/W (0x04000305); Flags( MFW MSI ) uhci0: <Intel 631XESB/632XESB/3100 USB controller USB-1> port 0xace0-0xacff irq 21 at device 29.0 on pci0
uhci0: [GIANT-LOCKED]
uhci0: [ITHREAD]
usb0: <Intel 631XESB/632XESB/3100 USB controller USB-1> on uhci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: <Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usb0
uhub0: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci1: <Intel 631XESB/632XESB/3100 USB controller USB-2> port 0xacc0-0xacdf irq 20 at device 29.1 on pci0
uhci1: [GIANT-LOCKED]
uhci1: [ITHREAD]
usb1: <Intel 631XESB/632XESB/3100 USB controller USB-2> on uhci1
usb1: USB revision 1.0
uhub1: <Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usb1
uhub1: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci2: <Intel 631XESB/632XESB/3100 USB controller USB-3> port 0xaca0-0xacbf irq 21 at device 29.2 on pci0
uhci2: [GIANT-LOCKED]
uhci2: [ITHREAD]
usb2: <Intel 631XESB/632XESB/3100 USB controller USB-3> on uhci2
usb2: USB revision 1.0
uhub2: <Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usb2
uhub2: 2 ports with 2 removable, self powered
uhci3: <Intel 631XESB/632XESB/3100 USB controller USB-4> port 0xac80-0xac9f irq 20 at device 29.3 on pci0
uhci3: [GIANT-LOCKED]
uhci3: [ITHREAD]
usb3: <Intel 631XESB/632XESB/3100 USB controller USB-4> on uhci3
usb3: USB revision 1.0
uhub3: <Intel UHCI root hub, class 9/0, rev 1.00/1.00, addr 1> on usb3
uhub3: 2 ports with 2 removable, self powered
ehci0: <Intel 63XXESB USB 2.0 controller> mem 0xfca00000-0xfca003ff irq 21 at device 29.7 on pci0
ehci0: [GIANT-LOCKED]
ehci0: [ITHREAD]
usb4: EHCI version 1.0
usb4: companion controllers, 2 ports each: usb0 usb1 usb2 usb3
usb4: <Intel 63XXESB USB 2.0 controller> on ehci0
usb4: USB revision 2.0
uhub4: <Intel EHCI root hub, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usb4
uhub4: 8 ports with 8 removable, self powered
uhub5: <vendor 0x04b4 product 0x6560, class 9/0, rev 2.00/0.0b, addr 2> on uhub4
uhub5: multiple transaction translators
uhub5: 4 ports with 4 removable, self powered
ukbd0: <vendor 0x04f3 product 0x0103, class 0/0, rev 1.10/1.05, addr 3> on uhub5
kbd2 at ukbd0
uhid0: <vendor 0x04f3 product 0x0103, class 0/0, rev 1.10/1.05, addr 3> on uhub5
umass0: <Kingston DataTraveler R, class 0/0, rev 2.00/2.00, addr 4> on uhub4
pcib14: <ACPI PCI-PCI bridge> at device 30.0 on pci0
pci14: <ACPI PCI bus> on pcib14
vgapci0: <VGA-compatible display> port 0xbc00-0xbcff mem 0xd8000000-0xdfffffff,0xfc2d0000-0xfc2dffff irq 19 at device 13.0 on pci14
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 31.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <Intel 63XXESB2 UDMA100 controller> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xfc00-0xfc0f at device 31.1 on pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci0
ata0: [ITHREAD]
ata1: <ATA channel 1> on atapci0
ata1: [ITHREAD]
fdc0: <floppy drive controller> port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on acpi0
fdc0: does not respond
device_attach: fdc0 attach returned 6
sio0: <16550A-compatible COM port> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
sio0: type 16550A
sio0: [FILTER]
sio1: <16550A-compatible COM port> port 0x2f8-0x2ff irq 3 on acpi0
sio1: type 16550A
sio1: [FILTER]
fdc0: <floppy drive controller> port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on acpi0
fdc0: does not respond
device_attach: fdc0 attach returned 6
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA Option ROMs> at iomem 0xc0000-0xc8fff,0xcf000-0xcffff,0xec000-0xeffff pnpid ORM0000 on isa0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
atkbd0: [ITHREAD]
ppc0: parallel port not found.
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16 virtual consoles, flags=0x300>
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
Timecounters tick every 1.000 msec
hptrr: no controller detected.
acd0: CDRW <TSSTcorpCD-RW/DVD-ROM TSL462D/DE07> at ata0-master UDMA33
ses0 at mpt0 bus 0 target 8 lun 0
ses0: <DP BACKPLANE 1.05> Fixed Enclosure Services SCSI-5 device
ses0: 300.000MB/s transfers
ses0: SCSI-3 SES Device
da0 at mpt0 bus 0 target 0 lun 0
da0: <Dell VIRTUAL DISK 1028> Fixed Direct Access SCSI-5 device
da0: 300.000MB/s transfers
da0: Command Queueing Enabled
da0: 237464MB (486326272 512 byte sectors: 255H 63S/T 30272C)
da1 at umass-sim0 bus 0 target 0 lun 0
da1: <Kingston DataTraveler R 1.00> Removable Direct Access SCSI-2 device
da1: 40.000MB/s transfers
da1: 959MB (1964032 512 byte sectors: 64H 32S/T 959C)
SMP: AP CPU #3 Launched!
SMP: AP CPU #1 Launched!
SMP: AP CPU #2 Launched!
GEOM_LABEL: Label for provider da1s4 is msdosfs/Hypervisor0.
GEOM_LABEL: Label for provider da1s5 is msdosfs/Hypervisor1.
GEOM_LABEL: Label for provider da1s6 is msdosfs/Hypervisor2.
GEOM_LABEL: Label for provider da1s8 is msdosfs/Hypervisor3.
Trying to mount root from ufs:/dev/da0s1a
bce0: link state changed to UP
em0: link state changed to UP
lagg0: link state changed to UP
em1: link state changed to UP
em1: link state changed to DOWN
em1: link state changed to UP
ic_init: cam subsystem initialized
0] i_create_session: sessionID=0
0] i_create_session: error=0
0] i_setopt: maxRecvDataSegmentLength=65535
0] i_setopt: maXmitDataSegmentLength=8192
0] i_setopt: maxBurstLength=131072
0] i_setopt: maxRecvDataSegmentLength=65535
0] i_setopt: maXmitDataSegmentLength=65024
0] i_setopt: maxBurstLength=131072
0] i_setopt: opt.headerDigest='None'
0] ism_fullfeature: flag=1
0] _scan_target: target=0
da2 at iscsi0 bus 0 target 0 lun 0
da2: <DELL MD3000i 0670> Fixed Direct Access SCSI-5 device
da3 at iscsi0 bus 0 target 0 lun 1
da3: <DELL MD3000i 0670> Fixed Direct Access SCSI-5 device

Somebody can help me ?

Thanks.

Daniel

_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to