Stefan Miklosovic wrote:

> hi
> 
> i have two ethernet cards on my box
> 
> uname -a
> FreeBSD dexter 7.0-RELEASE Freebsd 7.0-RELEASE #5: Fri Jan   2 21:25:21
> CET
> 2009  r...@dexter:/usr/obj/usr/src/sys/DEXTER   i386
> 
> ifconfig
> rl0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
>     options=8<VLAN_MTU>
>     ether XX:XX:XX:XX:XX:XX
>     inet 192.168.0.177 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
>     media: Ethernet 100baseTX
>     status: active
> sk0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
>     options=b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU>
>     ether XX:XX:XX:XX:XX:XX
>     inet 192.168.0.176 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
>     media: Ethernet 100baseTX (100baseTX <full-duplex>)
>     status: active
> lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384
>     inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x3
>     inet6 ::1 prefixlen 128
>     inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
> 
> when I want to ping sk0 from eth0 on linux box, ping is ok, but this
> message appears to me in freebsd console
> 
> Jan 3 01:07:39 dexter kernel: arp: 192.168.0.2 is on rl0 but got reply
> from XX:XX:XX:XX:XX:XX on sk0
> 
> linux command
> ping -I eth0 192.168.0.176
> 
> linux ifconfig
> 
> eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr XX:XX:XX:XX:XX
>           inet addr:192.168.0.2  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
>           inet6 addr: fe80::20a:e4ff:fef3:abb6/64 Scope:Link
>           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>           RX packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:88 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:1000
>           RX bytes:180 (180.0 B)  TX bytes:11542 (11.2 KB)
>           Interrupt:22 Base address:0x3000
> 
> lo        Link encap:Local Loopback
>           inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
>           inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
>           UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
>           RX packets:416 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:416 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:0
>           RX bytes:25130 (24.5 KB)  TX bytes:25130 (24.5 KB)
> 
> wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr XX:XX:XX:XX:XX:XX
>           inet addr:192.168.0.173  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
>           inet6 addr: fe80::214:a4ff:fe79:3cbc/64 Scope:Link
>           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>           RX packets:30030 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:25399 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:1000
>           RX bytes:32882410 (31.3 MB)  TX bytes:3522346 (3.3 MB)
> 
> mac adres from eth0 on linux machine is same as from the error output on
> bsd
> 
> 
> 
> thank you a lot

In each of the above [linux and freebsd] you have two NICs in the same
subnet. In each, move one to another subnet such as 192.168.1.x /24. 

-Mike
 


_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-questions-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to