On Thu, Feb 12, 2009 at 03:31:43PM -0500, Robert Noland wrote:
> On Wed, 2009-02-11 at 10:42 +0000, Anton Shterenlikht wrote:
> > Upgrade from 7.3 to 7.4 made X unsuable on FBSD 7.1-stable i386.
> > I followed the UPDATE procedures, had no errors on build,
> > but on X -configure I get 
> > 
> > No devices to configure.  Configuration failed.
> > 
> > This is a Compaq Armada 1700 laptop, old I know, but 7.3 worked
> > fine. The graphics is by Chips and Technologies, nothing fancy,
> > and the driver is xf86-video-chips-1.2.1. The full log is below.
> > 
> > What's going on?
> > 
> > many thanks
> > anton
> > 
> > *******************************
> > 
> > X.Org X Server 1.5.3
> > Release Date: 5 November 2008
> > X Protocol Version 11, Revision 0
> > Build Operating System: FreeBSD 7.1-STABLE i386 
> > Current Operating System: FreeBSD mech-aslap33.men.bris.ac.uk 7.1-STABLE 
> > FreeBSD 7.1-STABLE #0: Sat Jan 31 14:31:50 GMT 2009     
> > me...@mech-aslap33.men.bris.ac.uk:/usr/obj/usr/src/sys/ARMADA1700 i386
> > Build Date: 09 February 2009  10:16:23AM
> >  
> >     Before reporting problems, check http://wiki.x.org
> >     to make sure that you have the latest version.
> > Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
> >     (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
> >     (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
> > (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Feb 11 10:15:59 2009
> > (II) Loader magic: 0x81bede0
> > (II) Module ABI versions:
> >     X.Org ANSI C Emulation: 0.4
> >     X.Org Video Driver: 4.1
> >     X.Org XInput driver : 2.1
> >     X.Org Server Extension : 1.1
> >     X.Org Font Renderer : 0.6
> > (II) Loader running on freebsd
> > (--) Using syscons driver with X support (version 2.0)
> > (--) using VT number 9
> > 
> > (--) PCI:*(0...@0:8:0) Chips and Technologies F65555 HiQVPro rev 168, Mem @ 
> > 0x40000000/0, BIOS @ 0x????????/65536
> > List of video drivers:
> >     chips
> > (II) LoadModule: "chips"
> > 
> > (II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules/drivers//chips_drv.so
> > (II) Module chips: vendor="X.Org Foundation"
> >     compiled for 1.5.3, module version = 1.2.1
> >     Module class: X.Org Video Driver
> >     ABI class: X.Org Video Driver, version 4.1
> > (II) System resource ranges:
> >     [0] -1  0       0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
> >     [1] -1  0       0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
> >     [2] -1  0       0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
> >     [3] -1  0       0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
> >     [4] -1  0       0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
> >     [5] -1  0       0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
> > (II) Primary Device is: PCI 0...@00:08:0
> > No devices to configure.  Configuration failed.
> 
> I'll need to see a pciconf -lv, but it looks like the chips driver isn't
> recognizing your chip.  You could try the vesa driver.  The chips driver
> has not been maintained in quite a while I would say.

#pciconf -lv
hos...@pci0:0:0:0:      class=0x060000 card=0x04600e11 chip=0x71928086 rev=0x02 
hdr=0x00
    vendor     = 'Intel Corporation'
    device     = '82443BX/ZX 440BX/ZX CPU to PCI Bridge (AGP Not Implemented)'
    class      = bridge
    subclass   = HOST-PCI
is...@pci0:0:7:0:       class=0x060100 card=0x00000000 chip=0x71108086 rev=0x02 
hdr=0x00
    vendor     = 'Intel Corporation'
    device     = '82371AB/EB/MB PIIX4/4E/4M ISA Bridge'
    class      = bridge
    subclass   = PCI-ISA
atap...@pci0:0:7:1:     class=0x010180 card=0x00000000 chip=0x71118086 rev=0x01 
hdr=0x00
    vendor     = 'Intel Corporation'
    device     = '82371AB/EB/MB PIIX4/4E/4M IDE Controller'
    class      = mass storage
    subclass   = ATA
uh...@pci0:0:7:2:       class=0x0c0300 card=0x00000000 chip=0x71128086 rev=0x01 
hdr=0x00
    vendor     = 'Intel Corporation'
    device     = '82371AB/EB/MB PIIX4/4E/4M USB Interface'
    class      = serial bus
    subclass   = USB
no...@pci0:0:7:3:       class=0x068000 card=0x00000000 chip=0x71138086 rev=0x02 
hdr=0x00
    vendor     = 'Intel Corporation'
    device     = '82371AB/EB/MB PIIX4/4E/4M Power Management Controller'
    class      = bridge
vgap...@pci0:0:8:0:     class=0x030000 card=0xb0490e11 chip=0x00e5102c rev=0xa8 
hdr=0x00
    vendor     = 'Asiliant (Chips And Technologies)'
    device     = 'F65555 HiQVPro GUI Accelerator'
    class      = display
    subclass   = VGA
c...@pci0:0:17:0:       class=0x060700 card=0xb0470e11 chip=0xac17104c rev=0x02 
hdr=0x02
    vendor     = 'Texas Instruments (TI)'
    device     = 'PCI1220 PC Card CardBus Controller'
    class      = bridge
    subclass   = PCI-CardBus
c...@pci0:0:17:1:       class=0x060700 card=0xb0470e11 chip=0xac17104c rev=0x02 
hdr=0x02
    vendor     = 'Texas Instruments (TI)'
    device     = 'PCI1220 PC Card CardBus Controller'
    class      = bridge
    subclass   = PCI-CardBus
r...@pci0:1:0:0:        class=0x020000 card=0x042810bd chip=0x813910ec rev=0x10 
hdr=0x00
    vendor     = 'Realtek Semiconductor'
    device     = 'RT8139 (A/B/C/810x/813x/C+) Fast Ethernet Adapter'
    class      = network
    subclass   = ethernet

many thanks
anton

-- 
Anton Shterenlikht
Room 2.6, Queen's Building
Mech Eng Dept
Bristol University
University Walk, Bristol BS8 1TR, UK
Tel: +44 (0)117 928 8233 
Fax: +44 (0)117 929 4423
_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-questions-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to