On Thu, 2009-09-17 at 21:50 +0000, Jeronimo Calvo wrote:
> I am still having the same issue...
> 
> I think a pkgdb -F should solve this...
> 
> what do u think?
It cant hurt...  pkg_delete -f should have solved it tho according to
the manual;

     -f, --force
             Force removal of the package, even if a dependency is
recorded or the deinstall or require script fails.

> 
> 2009/9/17 Craig Butler <craig...@lerwick.hopto.org>:
> > On Thu, 2009-09-17 at 20:56 +0000, Jeronimo Calvo wrote:
> >> same thing...
> >>
> >> when making
> >>
> >> #make deinstall i get the same error:
> >>
> >> ===>  Deinstalling for emulators/virtualbox
> >> > ===>   Deinstalling virtualbox-3.0.51.r22226
> >> > pkg_delete: file '/usr/local/lib/virtualbox/nls' doesn't exist
> >> > pkg_delete: unable to completely remove directory
> >> > '/usr/local/lib/virtualbox/nls'
> >> > pkg_delete: unable to completely remove directory 
> >> > '/usr/local/lib/virtualbox'
> >> > pkg_delete: couldn't entirely delete package (perhaps the packing list is
> >> > incorrectly specified?)
> >>
> >> and when making install, keep saying that is already installed :S
> >
> > try pkg_delete with the -f flag;
> >
> > you'll need to;
> >
> > # pkg_info | grep virtualbox
> > # pkg_delete -f virtualbox-<versionhere>
> >
> > then in virtualbox port dir....
> >
> > # make install
> >
> > I suspect the make reinstall script failed to symlink the VirtualBox
> > executable into /usr/local/bin
> >
> >>
> >> 2009/9/17 Craig Butler <craig...@lerwick.hopto.org>:
> >> > On Thu, 2009-09-17 at 20:45 +0000, Jeronimo Calvo wrote:
> >> >> I am getting the following error on #make deinstall
> >> >>
> >> >> # make deinstall
> >> >> ===>  Deinstalling for emulators/virtualbox
> >> >> ===>   Deinstalling virtualbox-3.0.51.r22226
> >> >> pkg_delete: file '/usr/local/lib/virtualbox/nls' doesn't exist
> >> >> pkg_delete: unable to completely remove directory
> >> >> '/usr/local/lib/virtualbox/nls'
> >> >> pkg_delete: unable to completely remove directory 
> >> >> '/usr/local/lib/virtualbox'
> >> >> pkg_delete: couldn't entirely delete package (perhaps the packing list 
> >> >> is
> >> >> incorrectly specified?)
> >> >>
> >> >> Btw, skipping that step and doing a #make reinstall
> >> >>
> >> >> it only takes few secs... and gives
> >> >>
> >> >> VirtualBox was installed.
> >> >>
> >> >> but when i run it as a normal user i get:
> >> >>
> >> >> $ VirtualBox
> >> >> bash: /usr/local/bin/VirtualBox: No such file or directory
> >> >
> >> > ok maybe the reinstall is broke... try;
> >> >
> >> > # make deinstall
> >> > # make install
> >> >
> >> >
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >> 2009/9/17 Craig Butler <craig...@lerwick.hopto.org>:
> >> >> > On Thu, 2009-09-17 at 20:32 +0100, Jeronimo Calvo wrote:
> >> >> >> True...
> >> >> >>
> >> >> >> when runned
> >> >> >>
> >> >> >> $truss VirtualBox
> >> >> >>
> >> >> >> it gives me Error in SUPR3hardenedmain...
> >> >> >>
> >> >> >> How do i reinstall the package properly to get VBOX_WITH_HARDENING = 
> >> >> >> 0 ?
> >> >> >
> >> >> > # cd /usr/ports/emulators/virtualbox/
> >> >> > # make clean
> >> >> > # make extract patch
> >> >> > # edit work/virtualbox-3.0.51r22683/Config.kmk (or LocalConfig.kmk) so
> >> >> > that VBOX_WITH_HARDENING = 0
> >> >> > # make
> >> >> > # make deinstall
> >> >> > # make reinstall
> >> >> >
> >> >> > /Craig B
> >> >> >
> >> >> >>
> >> >> >> Thanks a lot!!
> >> >> >>
> >> >> >> 2009/9/17 Craig Butler <craig...@lerwick.hopto.org>:
> >> >> >> > On Fri, 2009-09-18 at 07:00 +1200, Jonathan Chen wrote:
> >> >> >> >> On Thu, Sep 17, 2009 at 06:36:08PM +0000, Jeronimo Calvo wrote:
> >> >> >> >> > Hi folks!
> >> >> >> >> >
> >> >> >> >> > I do have a problem when launching VirtualBox (installed from 
> >> >> >> >> > source),
> >> >> >> >> > when launched as a normal user it doesnt lunch. Takes few 
> >> >> >> >> > secs... but
> >> >> >> >> > nothing happens...
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> Did you "kldload vboxdrv.ko"?
> >> >> >> >
> >> >> >> > Hi
> >> >> >> >
> >> >> >> > Have you tried running it under truss ?
> >> >> >> >
> >> >> >> > I think you might find that it will say - Error in 
> >> >> >> > SUPR3HardenedMain
> >> >> >> > and hang...
> >> >> >> >
> >> >> >> > Solution;
> >> >> >> > Rebuild and install Virtualbox port after editing Config.kmk so 
> >> >> >> > that
> >> >> >> > VBOX_WITH_HARDENING = 0
> >> >> >> >
> >> >> >> > Hope it helps
> >> >> >> >
> >> >> >> > Cheers
> >> >> >> >
> >> >> >> > Craig Butler
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >
> >> >> >
> >> >
> >> >
> >
> >

_______________________________________________
freebsd-questions@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-questions-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to