Hello everyone,

Is there anyone here on this list that can tell me what I need to do to
get pcm sound working using 4.8 Release?

This use to work properly on 4.7 Release but for some unknown reason (at
 least to me anyway) upon building 4.8, pcm sound is no longer working.

I've built a custom kernel and added device pcm, which has always
provided me sound for KDE.

I have no sound whatsoever using KDE windows manager with 4.8 however.
I take that back, I have one thing that works (I can't tell you why
though) KsCD seems to know how to allow sound through through my
speakers when playing a music CD, beyond that, sound is non existant.

Here is my setup:

Dell Precision 530 2.2 Ghz
1 Gig of RAM
No sound card.  (only the built in sound on the motherboard)

I get the following message when logging into KDE which usually has
disappeared after building a new kernel with 'device pcm' enabled.

"Sound Server informational message:

Error while initializing the sound driver:

device /dev/dsp can't be opened (Device busy)

The sound server will continue, using the null output device."

Can anyone please tell me how to correct this problem?

If you can, please send me a mail directly if you know what's causing
this or how I can correct it.  I'm not a member of this list, so I'd
greatly appreciate it.  My e-mail is [EMAIL PROTECTED]

Thanks a lot,

--
Michael
Oregon Real Estate Solutions LLC
http://www.realestatesllc.com/
Need To Buy, Sell or Rent To Own A Home Call:
503-345-WINN (9466)


_______________________________________________ [EMAIL PROTECTED] mailing list http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to