try turning off dma on the affected drive...see if it boots correctly
> At 21:40 -0500 12/01/2003, Aaron Myles Landwehr wrote:
>>I have the same problem with my asus p4s8x mobo on freebsd 4.9 and
>>prior....If i disable dma the cd will boot.;
>>5.1 works correctly(with dma enabled).
>>from the cases i've seen...they all include an ASUS motherboard...
>>-aaron<[EMAIL PROTECTED]>
>
> I didn't have any trouble with the cd booting.  I've got it
> set up as my secondary ata master.  It sees my ad0 fine, and
> then hangs before showing the drive type for ad1.
>
> This post had ad0 hang using a GA - 8SG800 motherboard.
> Maybe also an nforce2 chipset?
> http://www.freebsd.org/cgi/getmsg.cgi?fetch=2472274+2474865+/usr/local/www/db/text/2003/freebsd-questions/20031109.freebsd-questions
>
> I could swear there were others, but the only ones that I could
> find quickly were about cdrom problems, not hard drives.
>
>>... 4.9 hangs on boot with: ...
>> > ad1: READ command timeout tag=0 serv=0 - resetting
>>> ata0: resetting devices
>>>
>>> I've seen what looks like similar problems in the archives (e.g.,
>>> http://docs.freebsd.org/cgi/mid.cgi?188200406.20031109073901).
>>> It seems to happen on various motherboards and disk configurations.
>> > I wanted to provide another datapoint for configurations.
>>>
>
> tks
> j
>

_______________________________________________
[EMAIL PROTECTED] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to