On Sat, 20 Dec 2003, Lars [iso-8859-1] Köller wrote:

> I'm trying to install a 5.2 system and have had a lot of trouble:
>
>  - The disk images won't boot on my Adaptec 2940UW controller with the
>    latest Firmware.
>    I have to make an image by myself with mkisofs and cdrecord. After
>    this all boots well.

Odd... the Adaptec BIOS is known to have problems if you have missing or
invalid DOS slice tables.  Don't run using 'dedicated' mode with Adaptecs,
at least with the first boot volume.

>  - My installation isn't runable, cause the kernel don't find the rootfs

Since you have FreeBSD installed twice and you are spanning IDE and SCSI
disks, its entirely possible you're booting the wrong loader and its
getting confused, or loader itself is getting confused because of the
multiple FreeBSD installs.  You should make sure that the 'rootdev'
variable in the loader is set properly before jumping into the kernel. You
can set it by dropping to the loader OK prompt and typing

set rootdev=diskXs1a

where X is the disk number, printed when loader starts up.

Some BIOSes have lots of issues with booting across IDE and SCSI disks in
the same system.

>    - Disk configuration:
>      - ad0 (s1: FreeBSD-4.0)
>      - da0 (s1: FAT32, W98)
>      - da1 (s1: FBSD-5.2)
>      - da2 (s1: FAT32)

-- 
Doug White                    |  FreeBSD: The Power to Serve
[EMAIL PROTECTED]          |  www.FreeBSD.org
_______________________________________________
[EMAIL PROTECTED] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to