On Mon, 24 May 2004 11:48:02 -0500
John Murdock <[EMAIL PROTECTED]> wrote:
> I have installed FreeBSD succesfully on my Gateway M500 laptop. The
> only problem I have is that my laptop connects to the internet through
> a wireless router. My wireless card is working fine on the laptop and
> I can succesfully ping the router, but when I load up a webbrowser I
> get a "Cannot find webpage" error. So, it's confusing that the
> computer can connect to the router but not through the router to the
> internet. The output of ifconfig wi0 is:
> 
> wi0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
>           inet6 fe80::202:2dff:feb3:a0e%wi0 prefixlen 64 scopeid 0x5
>           inet 192.168.1.101 netmask 0xffffff00 broadcast
>           192.168.1.255 ether 00:02:2d:b3:0a:0e
>           media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect (DS/11Mbps)
>           status: associated
>           ssid 1475 1:1475
>           stationname "FreeBSD WaveLAN/IEEE node"
>           channel 6 automode OPEN powersavemode OFF powersavesleep 100
>           wepmode OFF weptxkey 1
> 
> Everything is setup fine with DHCP. Wep is disabled on my router right
> 
> now so the wepmode I think shouldn't matter. Any help at all will be 
> greatly appreciated.
> 
> [EMAIL PROTECTED]

Step 1:  Make sure that the file /etc/resolv.conf exists.  I don't think
dhclient can create the file if it's missing.

Best of luck,

Andrew Gould
_______________________________________________
[EMAIL PROTECTED] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to