On Fri, Aug 13, 2004 at 08:31:31AM +0200, Oliver Fuchs typed:
> On Thu, 12 Aug 2004, Alex Melkomukov wrote:
> 
> > Hello All,
> > 
> > I have a strange situation where the PS/2 keyboard stops working after
> > booting to FreeBSD.  There is no mouse.
> > 
> > It works fine during POST, I can navigate and set BIOS settings, and can
> > even hit the 'enter' key to start booting FreeBSD immediately, but once
> > the machine starts booting the OS, the lights on the keyboard flash, then
> > go away, no more keyboard.
> > 
> > 
> > running OS is FreeBSD 4.3-RELEASE
> > 
> > 
> > I don't see anything in the kernel config file that would disable the
> > keyboard, and this is what I see in dmesg:
> > 
> > 
> > atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
> > atkbd0: <AT Keyboard> flags 0x1 irq 1 on atkbdc0
> > device_probe_and_attach: atkbd0 attach returned 6
> > 
> > 
> > I have not been succesfull in finding any documentation that covers what
> > 
> > 
> > device_probe_and_attach: atkbd0 attach returned 6
> > 
> > 
> > actually means.  Anyone on this list know?  Any other ideas, suggestions
> > on how to resolve this?  what to look for?  where to find documentation?
> > 
> > any help would be appreciated.
> > 
> > Alex M.
> 
> 
> Hi,
> 
> I had the same problem that while booting up I was loosing my keyboard.
> As far as I can remember I changed in /boot/device.hints the entry:
> 
> from
> hint.atkbd.0.flags="0x1"
> to
> hint.atkbd.0.flags="0x0"

That won't help him; he's on 4.3-RELEASE where there's no device.hints file.
To the OP: have you tried google ?

http://www.google.com/search?q=%22atkbd0+attach+returned+6%22

Also, you might want to check the mailing list archives.

http://freebsd.rambler.ru

cheers,
Ruben
_______________________________________________
[EMAIL PROTECTED] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"

Reply via email to