Hi,

with the setup from my post of yesterday I'm trying IN transfers with
libusb 1.0 and now I'm a bit stuck.

In essence I'm doing:

  cnt = libusb_get_device_list(NULL, &list);

  ... find device -> now in found

  if (found) {
    libusb_device_handle *handle;
    ...
    rv = libusb_open(found, &handle);
    trans_len = 0;
    rv = libusb_bulk_transfer(handle, ep, buf, NBUF, &trans_len, 0);


What I get is rv -> LIBUSB_ERROR_OTHER to get closer to re reason for
this I debugged the last call into libusb

The error return is caused in ugen20_tr_open():

   ioctl(xfer->pdev->file, USB_FS_OPEN, &temp)

   returns != 0, errno -> EINVAL

Params to this ioctl are:

(gdb) p temp
$1 = {max_bufsize = 16384, max_frames = 1, max_packet_length = 0,
  dev_index = 0 '\0', ep_index = 24 '\030', ep_no = 6 '\006'}

(gdb) p *xfer
$2 = {pdev = 0x282033c0, callback = 0x28094190 <libusb10_bulk_intr_proxy>,
  priv_sc0 = 0x282033c0, priv_sc1 = 0x28221060, ppBuffer = 0x2822208c,
  pLength = 0x28222088, maxTotalLength = 0, maxFrames = 1, nFrames = 0,
  aFrames = 0, timeout = 0, timeComplete = 0, trIndex = 24, maxPacketLen = 0,
  flags = 0 '\0', status = 0 '\0', is_opened = 0 '\0', is_pending = 0 '\0',
  is_cancel = 0 '\0', is_draining = 0 '\0', is_restart = 0 '\0'}
(gdb) p *xfer->pdev
$3 = {ddesc = {LIBUSB20_DEVICE_DESC_FORMAT = 0x2809abd4, bLength = 18 '\022',
    bDescriptorType = 1 '\001', bcdUSB = 512, bDeviceClass = 0 '\0',
    bDeviceSubClass = 0 '\0', bDeviceProtocol = 0 '\0',
    bMaxPacketSize0 = 64 '@', idVendor = 1133, idProduct = 49177,
    bcdDevice = 0, iManufacturer = 1 '\001', iProduct = 2 '\002',
    iSerialNumber = 0 '\0', bNumConfigurations = 1 '\001'}, session_data = {
    session_data = 1731721030, tv = {tv_sec = 1731721030, tv_nsec = 0},
    plugtime = 1731721030}, dev_entry = {tqe_next = 0x0,
    tqe_prev = 0x28202030}, methods = 0x2809aac0, beMethods = 0x2809aa80,
  pTransfer = 0x28209c00, privBeData = 0x28215300, privLuData = 0x28207100,
  claimed_interface = 0 '\0', file = 12, file_ctrl = 11, debug = 0,
  nTransfer = 64, bus_number = 3 '\003', device_address = 2 '\002',
  usb_mode = 0 '\0', usb_speed = 3 '\003', is_opened = 1 '\001',
  usb_desc = "ugen3.2: <CY7C68001 Cypress> at usbus3", '\0' <repeats 57 times>}

BTW usb_desc is showing the right device.

Any suggestions?

Kind regards,
Peer Stritzinger
_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to