On Friday 31 August 2012 10:22:22 Bartek Krawczyk wrote:
> >Number:         171197
> >Category:       usb
> >Synopsis:       ADATA Classic CH11 USB HDD doesn't work in FreeBSD 9.1-RC1
> >Confidential:   no
> >Severity:       non-critical
> >Priority:       low
> >Responsible:    freebsd-usb
> >State:          open
> >Quarter:
> >Keywords:
> >Date-Required:
> >Class:          sw-bug
> >Submitter-Id:   current-users
> >Arrival-Date:   Fri Aug 31 08:30:08 UTC 2012
> >Closed-Date:
> >Last-Modified:
> >Originator:     Bartek Krawczyk
> >Release:        9.1-RC1
> >Organization:
> 
> >Environment:
> FreeBSD xbmc 9.1-RC1 FreeBSD 9.1-RC1 #0: Tue Aug 14 04:25:06 UTC 2012    
> r...@farrell.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC  amd64
> 
> >Description:
> Hi, I recently bought a 1TB ADATA Classic CH11 USB HDD and it doesn't seem
> to be recognized by FreeBSD 9.1-RC1 (it works in Windows and Linux
> though). I can provide more debugging information if you tell me how to do
> it. This is what I get in messages:
> 
> Aug 31 10:04:12 xbmc kernel: usb_alloc_device: set address 2 failed
> (USB_ERR_STALLED, ignored) Aug 31 10:04:12 xbmc kernel:
> usbd_setup_device_desc: getting device descriptor at addr 2 failed,
> USB_ERR_STALLED Aug 31 10:04:12 xbmc kernel: usbd_req_re_enumerate:
> addr=2, set address failed! (USB_ERR_STALLED, ignored) Aug 31 10:04:12
> xbmc kernel: usbd_setup_device_desc: getting device descriptor at addr 2
> failed, USB_ERR_STALLED Aug 31 10:04:13 xbmc kernel:
> usbd_req_re_enumerate: addr=2, set address failed! (USB_ERR_STALLED,
> ignored) Aug 31 10:04:13 xbmc kernel: usbd_setup_device_desc: getting
> device descriptor at addr 2 failed, USB_ERR_STALLED Aug 31 10:04:13 xbmc
> kernel: ugen1.2: <Unknown> at usbus1 (disconnected) Aug 31 10:04:13 xbmc
> kernel: uhub_reattach_port: could not allocate new device
> 
> And this is from usbconfig:
> ugen4.2: <product 0x3323 vendor 0x13d3> at usbus4, cfg=0 md=HOST spd=HIGH
> (480Mbps) pwr=ON
> 

Hi,

Could you send the device to me for debugging?

Have you tried using an external HUB in between?

Is the device properly powered?

Can you try the attached patch?

--HPS
=== usb_request.c
==================================================================
--- usb_request.c	(revision 239913)
+++ usb_request.c	(local)
@@ -1547,6 +1547,10 @@
 
 	DPRINTFN(6, "setting device address=%d\n", addr);
 
+        /* allow device time to set new address */
+        usb_pause_mtx(mtx,
+            USB_MS_TO_TICKS(USB_SET_ADDRESS_SETTLE));
+
 	req.bmRequestType = UT_WRITE_DEVICE;
 	req.bRequest = UR_SET_ADDRESS;
 	USETW(req.wValue, addr);
_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to