Thank you for the help! I really find this community warm and friendly.

I filed the PR. There is another symptom, which I forgot to mention
earlier. My camera's microphone is usually added to /dev as

/dev/dsp6.0

but in this case, it isn't because it's reconnecting in an infinite loop
(it tries to connect, gives error, disconnects and so on).


2013/5/17 Adrian Chadd <adr...@freebsd.org>

> 'ola!
>
> Cool, you've nailed it down to a specific revision.
>
> Can you create a PR (www.freebsd.org/send-pr.html) with all of this
> information?
>
> Hans/USB folk - here's an interesting problem. The original email is below.
>
> ===
>
> Sorry, for waiting this long to post this problem, I thought it would
> be dealt with this week, but since it wasn't better to report it now.
> I hope this is the right mailing list for this particular problem.
>
> I am running FreeBSD 9.1-STABLE and using Logitech Webcam C525. I it's
> not listed amongst the supported hardware, but it was working
> perfectly until the updates that came this Sunday, 2013-05-12.
>
> The problem I'm getting is this:
>
> I keep getting this error message from the kernel, if I'm using
> 9.1-STABLE r250707
>
> ...
> pcm6: detached
> ugen7.2: <vendor 0x046d> at asbus7
> uaudio0: <vendor 0x046d HD Webcam C525, class 239/2, rev 2.00/0.10,
> addr 2> on usbus7
> uaudio0: No playback.
> uaudio0: Record: 48000 Hz, 1 ch, 16-bit S-LE PCM format, 2x8ms buffer.
> uaudio0: Record: 32000 Hz, 1 ch, 16-bit S-LE PCM format, 2x8ms buffer.
> uaudio0: Record: 24000 Hz, 1 ch, 16-bit S-LE PCM format, 2x8ms buffer.
> uaudio0: Record: 16000 Hz, 1 ch, 16-bit S-LE PCM format, 2x8ms buffer.
> uaudio: No MIDI squencer.
> pcm6: <USB audio> on uaudio0
> uaudio0: No HID volume keys found.
> ugen7.2: <vendor 0x046d> at usbus7 (disconnected)
> uaudio0: at uhub7, port4, addr 2 (disconnected)
> pcm6: detached
> ...
>
> This message is displayed periodically "ad infinitum" or at least
> until I unplug the webcam. It stays this way, even if I use the
> GENERIC kernel. In a "healthy" case, revision 250508, kernel message
> upon plugging the webcam, is
>
> ...
> ugen7.2: <vendor 0x046d> at usbus7
> uaudio0: <vendor 0x046d HD Webcam C525, class 239/2, rev 2.00/1.00,
> addr2> on usbus7
> uaudio: No playback.
> uaudio: Record: 48000 Hz, 1 ch, 16 bit S-LE PCM format, 2x8ms buffer.
> uaudio: No MIDI sequencer.
> pcm6: <USB audio> on uaudio0
> uaudio0: No HID volume keys found.
>
> And there it stops, and the webcam works in Skype.
>
> ===
>
>
> adrian
>
> On 17 May 2013 04:14, Jože Zobec <jozze.z...@gmail.com> wrote:
> > OK, I compiled and tried different revisions
> > r250559 -- OK
> > r250560 -- OK
> > r250561 -- error
> >
> > Upon updating from r250560 to r250561, svn give me
> >
> > ...
> > U       /usr/src/sys/dev/sound/usb/uaudio.c
> >  U      /usr/src/sys/dev
> >  U      /usr/src/sys
> > ...
> >
> > I tried
> >
> > # svn diff -r 250560:250561 /usr/src | less
> >
> > to see if I could localize the problem even further, but there are a lot
> of
> > changes so I don't know where it could go wrong, since I'm not the one
> who
> > wrote it.
> >
> > I am looking forward to your fast reply,
> >
> > Jože
>
_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to