I recently purchased a Creative Labs Sound Blaster X-Fi Go Pro USB audio
interface, which I wanted primarily so that I could have a dedicated mic
input for my ExoPC Slate Tablet. So of course, the mic input is the one
thing that doesn't work.

I'm using FreeBSD 9.0-RELEASE, and the device is detected as follows:

ugen1.5: <Creative Technology Ltd> at usbus1
uaudio0: <Creative Technology Ltd Sound Blaster X-Fi Go Pro, class 0/0, rev 
2.00/1.71, addr 5> on usbus1
uaudio0: Play: 44100 Hz, 2 ch, 24-bit S-LE PCM format.
uaudio0: Record: 44100 Hz, 2 ch, 16-bit S-LE PCM format.
uaudio0: No midi sequencer.
pcm6: <USB audio> on uaudio0
uhid0: <Creative Technology Ltd Sound Blaster X-Fi Go Pro, class 0/0, rev 
2.00/1.71, addr 5> on usbus1

I find that I can play sound back through this device, however when I try
to record, I get nothing but silence. (I used audacity.) Playback seems to
work ok.

I also have a laptop running FreeBSD 7.2-RELEASE, and oddly enough it seems
the device will record ok on that machine (though that laptop already has
a mic input, so that's not where I need it).

Does anyone have any suggestions as to how I can make this thing work?
Alternatively, can anyone suggest a different USB sound device that does
record properly? Inquiring minds want to know.

-Bill

--
=============================================================================
-Bill Paul            (510) 749-2329 | Senior Member of Technical Staff,
                 wp...@windriver.com | Master of Unix-Fu - Wind River Systems
=============================================================================
   "I put a dollar in a change machine. Nothing changed." - George Carlin
=============================================================================
_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to