2014-10-05 2:11 GMT+02:00 Hans Petter Selasky <h...@selasky.org>:
> On 10/04/14 15:53, Ulrich Spörlein wrote:
>>
>> 2014-09-29 19:49 GMT+02:00 Ulrich Spörlein <u...@freebsd.org>:
>>>
>>> Hi,
>>>
>>> I got a CEC adapter using libCEC to bridge the gap between my XBMC and
>>> TV. The device works fine *if* I plug it into the front ports (which is
>>> a bit ugly, so I was wondering why this is not working on the other USB
>>> hub).
>>>
>
> Hi,
>
> How many ports have your XHCI got? See dmesg.
>
> --HPS

Hey

physically I count 4 in the back and 4 in the front (which is an
expansion plate). Two ports in the back will happily serve umass(4)
devices (not shown in the dmesg below, I only connect them every once
in a while).

root@coyote:~# dmesg | egrep -i "xhci|usbus" | egrep -v "Root mount"

xhci0: <Intel Panther Point USB 3.0 controller> mem
0xe0f20000-0xe0f2ffff irq 21 at device 20.0 on pci0
xhci0: 32 byte context size.
xhci0: Port routing mask set to 0xffffffff
usbus0 on xhci0
usbus1: EHCI version 1.0
usbus1 on ehci0
usbus2: EHCI version 1.0
usbus2 on ehci1
usbus0: 5.0Gbps Super Speed USB v3.0
usbus1: 480Mbps High Speed USB v2.0
ugen0.1: <0x8086> at usbus0
uhub0: <0x8086 XHCI root HUB, class 9/0, rev 3.00/1.00, addr 1> on usbus0
ugen1.1: <Intel> at usbus1
uhub1: <Intel EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus1
usbus2: 480Mbps High Speed USB v2.0
ugen2.1: <Intel> at usbus2
uhub2: <Intel EHCI root HUB, class 9/0, rev 2.00/1.00, addr 1> on usbus2
ugen1.2: <vendor 0x8087> at usbus1
uhub3: <vendor 0x8087 product 0x0024, class 9/0, rev 2.00/0.00, addr
2> on usbus1
ugen2.2: <vendor 0x8087> at usbus2
uhub4: <vendor 0x8087 product 0x0024, class 9/0, rev 2.00/0.00, addr
2> on usbus2
ugen1.3: <vendor 0x13d3> at usbus1
ugen0.2: <Unknown> at usbus0 (disconnected)
ubt0: <vendor 0x13d3 product 0x3331, class 224/1, rev 2.00/52.76, addr
3> on usbus1
ugen0.2: <Unknown> at usbus0 (disconnected)
ugen0.2: <Unknown> at usbus0 (disconnected)
ugen1.4: <Pulse-Eight> at usbus1
ums0: <Pulse-Eight USB-CEC Adapter, class 0/0, rev 1.10/10.00, addr 4> on usbus1
umodem0: <Pulse-Eight USB-CEC Adapter, class 0/0, rev 1.10/10.00, addr
4> on usbus1

Or do I need to boot with USB debug enabled?
_______________________________________________
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to