Aryeh,

In this case, I am not connected to the lan nic.  From you look
at the ifconfig output from my previous posting,
you will see that my bridge0 interface only has two members:

tap0
wlan0

--
Craig

On Wed, Oct 9, 2013 at 4:36 PM, Aryeh Friedman <aryeh.fried...@gmail.com>wrote:

> It sometimes doesn't like adding both the lan nic and tap to the bridge at
> the same time
>
>
> On Wed, Oct 9, 2013 at 7:30 PM, Craig Rodrigues <rodr...@freebsd.org>
> wrote:
>
> > Hi,
> >
> > I am using this script to set up my tap device before
> > running BHyve:
> >
> > =================================================================
> > #!/bin/sh
> >
> >
> > #iface=em0
> > iface=wlan0
> >
> > ifconfig bridge0 create
> > ifconfig tap0 create
> > ifconfig bridge0 addm $iface addm tap0 up
> >
> > sysctl net.link.tap.user_open=1
> > sysctl net.link.tap.up_on_open=1
> > =================================================================
> >
> >
> > If I change the value of "iface" so that it uses em0 instead of
> > wlan0, networking works without a problem in my BHyve VM, and my BHyve VM
> > can send out a DHCP request, and get an address.
> >
> > However, if I set the value of "iface" to wlan0, to use the wireless NIC
> > in my laptop, then networking does not work in my BHyve VM, and
> > my BHyve VM tries to send out a DHCP request to get an address, but it
> > doesn't go out over the network.
> >
> > Any ideas why this isn't working for me?
> >
> > ================================================================
> > em0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
> >
> >
> >
> options=4219b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_MTU,VLAN_HWTAGGING,VLAN_HWCSUM,TSO4,WOL_MAGIC,VLAN_HWTSO>
> >         ether e4:11:5b:55:a2:2c
> >         nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
> >         media: Ethernet autoselect
> >         status: no carrier
> > iwn0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu
> 2290
> >         ether 8c:70:5a:1b:92:54
> >         nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
> >         media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect mode 11ng
> >         status: associated
> > lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> metric 0 mtu 16384
> >         options=600003<RXCSUM,TXCSUM,RXCSUM_IPV6,TXCSUM_IPV6>
> >         inet6 ::1 prefixlen 128
> >         inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x3
> >         inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
> >         nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
> > wlan0: flags=8943<UP,BROADCAST,RUNNING,PROMISC,SIMPLEX,MULTICAST> metric
> 0
> > mtu 1500
> >         ether 8c:70:5a:1b:92:54
> >         inet 10.2.1.110 netmask 0xffff0000 broadcast 10.2.255.255
> >         nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
> >         media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet MCS mode 11ng
> >         status: associated
> >         ssid Blahblah channel 1 (2412 MHz 11g ht/20) bssid
> > 20:aa:4b:38:55:91
> >         country US authmode WPA2/802.11i privacy ON deftxkey UNDEF
> >         AES-CCM 2:128-bit AES-CCM 3:128-bit txpower 11 bmiss 10 scanvalid
> > 60
> >         bgscan bgscanintvl 300 bgscanidle 250 roam:rssi 7 roam:rate 64
> >         protmode CTS ampdulimit 64k ampdudensity 8 -amsdutx amsdurx
> shortgi
> >         wme roaming MANUAL
> > bridge0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu
> > 1500
> >         ether 02:3e:3a:7a:d0:00
> >         nd6 options=9<PERFORMNUD,IFDISABLED>
> >         id 00:00:00:00:00:00 priority 32768 hellotime 2 fwddelay 15
> >         maxage 20 holdcnt 6 proto rstp maxaddr 2000 timeout 1200
> >         root id 00:00:00:00:00:00 priority 32768 ifcost 0 port 0
> >         member: tap0 flags=143<LEARNING,DISCOVER,AUTOEDGE,AUTOPTP>
> >                 ifmaxaddr 0 port 6 priority 128 path cost 2000000
> >         member: wlan0 flags=143<LEARNING,DISCOVER,AUTOEDGE,AUTOPTP>
> >                 ifmaxaddr 0 port 4 priority 128 path cost 33333
> > tap0: flags=8902<BROADCAST,PROMISC,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0 mtu 1500
> >         options=80000<LINKSTATE>
> >         ether 00:bd:8e:95:01:00
> >         nd6 options=29<PERFORMNUD,IFDISABLED,AUTO_LINKLOCAL>
> >         media: Ethernet autoselect
> >         status: no carrier
> > ================================================================
> >
> > --
> > Craig
> > _______________________________________________
> > freebsd-virtualization@freebsd.org mailing list
> > http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-virtualization
> > To unsubscribe, send any mail to "
> > freebsd-virtualization-unsubscr...@freebsd.org"
> >
> _______________________________________________
> freebsd-virtualization@freebsd.org mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-virtualization
> To unsubscribe, send any mail to "
> freebsd-virtualization-unsubscr...@freebsd.org"
>
_______________________________________________
freebsd-virtualization@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-virtualization
To unsubscribe, send any mail to 
"freebsd-virtualization-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to