Hello,

using ath0 (and wlan) on the host is working fine. But trying the same on the guest does not work.

on the host freebsd 10.2 ist running
on the guest freebsd 10.3 (10.3-BETA2 FreeBSD 10.3-BETA2 #0) is running

the guest was started with:
/usr/sbin/bhyve -c 2 -m 2048M -A -H -P -g 0 -s 0:0,hostbridge -s 1:0,lpc -s 2:0,virtio-net,tap0 -s 3:0,virtio-net,tap1 -s 4:0,virtio-blk,wlan.bader.loc.img -s 5,passthru,5/0/0 -l com1,stdio wlan

As simple experiment I try to scan for wlans using:
root@wlan:~ #ifconfig wlan0 create wlandev ath0 && ifconfig wlan0 up scan
but no wlan appears.


As adrian chadd (freebsd-wirel...@freebsd.org) noticed, the irq16 is not working:

root@wlan:~ # vmstat -i
interrupt                          total       rate
irq4: uart0                          224          0
cpu0:timer                         10956         25
irq265: virtio_pci0                  295          0
irq271: virtio_pci2                 1267          2
cpu1:timer                          2982          7
Total                              15724         36


root@wlan:~ # dmesg | grep irq
ioapic0 <Version 1.1> irqs 0-23 on motherboard
atrtc0: <AT realtime clock> port 0x70-0x71 irq 8 on acpi0
attimer0: <AT timer> port 0x40-0x43 irq 0 on acpi0
virtio_pci0: <VirtIO PCI Network adapter> port 0x2000-0x201f mem 0xc0000000-0xc0001fff irq 16 at device 2.0 on pci0 virtio_pci1: <VirtIO PCI Network adapter> port 0x2020-0x203f mem 0xc0002000-0xc0003fff irq 17 at device 3.0 on pci0 virtio_pci2: <VirtIO PCI Block adapter> port 0x2040-0x207f mem 0xc0004000-0xc0005fff irq 18 at device 4.0 on pci0
ath0: <Atheros 9287> mem 0xc0010000-0xc001ffff irq 16 at device 7.0 on pci0
uart0: <16550 or compatible> port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on acpi0
uart1: <16550 or compatible> port 0x2f8-0x2ff irq 3 on acpi0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0



the output of 'ifconfig wlan0' is the same as on the working host:


root@wlan:~ # dmesg | grep ath0
ath0: <Atheros 9287> mem 0xc0010000-0xc001ffff irq 16 at device 5.0 on pci0
ath0: [HT] enabling HT modes
ath0: [HT] enabling short-GI in 20MHz mode
ath0: [HT] 1 stream STBC receive enabled
ath0: [HT] 1 stream STBC transmit enabled
ath0: [HT] 2 RX streams; 2 TX streams
ath0: AR9287 mac 384.2 RF5133 phy 15.15
ath0: 2GHz radio: 0x0000; 5GHz radio: 0x00c0



any hints to get it working?

thanks

richard
_______________________________________________
freebsd-virtualization@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-virtualization
To unsubscribe, send any mail to 
"freebsd-virtualization-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to