Hi,

I'm trying to start 2 VMs connected by a vale switch.
Host system: FreeBSD 11.0-CURRENT #1 r296650 (Fri Mar 11)
Guest systems: FreeBSD 11.0-CURRENT #0 r296721 (Sat Mar 12)
Command-lines used for starting these VM are these one:

sysctl dev.netmap.verbose=1

bhyve -c 1 -m 256M -A -H -P -s 0:0,hostbridge -s 0:1,lpc \
-s '2:0,virtio-net,vale12:BSDRP_2,mac=58:9c:fc:01:02:02' \
-s 1:0,virtio-blk,/tmp/BSDRP/BSDRP_2 \
-l com1,/dev/nmdm2A BSDRP_2

bhyve -c 1 -m 256M -A -H -P -s 0:0,hostbridge -s 0:1,lpc \
-s '2:0,virtio-net,vale12:BSDRP_1,mac=58:9c:fc:01:02:01' \
-s 1:0,virtio-blk,/tmp/BSDRP/BSDRP_1 \
-l com1,/dev/nmdm1A BSDRP_1

No error message found on the host dmesg regarding netmap.
But from the guest, their vtnet NIC didn't works:

[root@VM1]~# ifconfig vtnet0 1.1.1.1/24 up
[root@VM1]~# ifconfig vtnet0
vtnet0: flags=8943<UP,BROADCAST,RUNNING,PROMISC,SIMPLEX,MULTICAST> metric 0
mtu 1500
        options=80028<VLAN_MTU,JUMBO_MTU,LINKSTATE>
        ether 58:9c:fc:01:02:01
        inet6 fe80::5a9c:fcff:fe01:201%vtnet0 prefixlen 64 scopeid 0x1
        inet 1.1.1.1 netmask 0xffffff00 broadcast 1.1.1.255
        nd6 options=21<PERFORMNUD,AUTO_LINKLOCAL>
        media: Ethernet 10Gbase-T <full-duplex> (none)
        status: no carrier

Interface status is "no carrier" and nothing can exit the interface.
Any idea where I did a mistake ?

Thanks
_______________________________________________
freebsd-virtualization@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-virtualization
To unsubscribe, send any mail to 
"freebsd-virtualization-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to