hiya,

there's something odd with the latest -head. it's not updating from
11b to 11n on 2GHz channels, which is very bleh.

Does anyone else see it?

ifconfig wlan0 shows 11b associated, not HT20 or HT40.

but it /says/ it was associated:

Mar  3 15:51:44 victoria kernel: wlan0: start running, 0 vaps running
Mar  3 15:51:44 victoria kernel: wlan0: ieee80211_start_locked: up parent iwn0
Mar  3 15:51:44 victoria kernel: iwn0: iwn_read_firmware: ucode rev=0x09dd0401
Mar  3 15:51:44 victoria kernel: wlan0: start running, 1 vaps running
Mar  3 15:51:44 victoria kernel: wlan0: ieee80211_new_state_locked:
INIT -> SCAN (nrunning 0 nscanning 0)
Mar  3 15:51:44 victoria kernel: wlan0: ieee80211_newstate_cb: INIT ->
SCAN arg 0
Mar  3 15:51:44 victoria kernel: wlan0: sta_newstate: INIT -> SCAN (0)
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: [e8:fc:af:94:fc:fc] station
assoc via MLME
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: [e8:fc:af:94:fc:fc]
ieee80211_ht_node_init: called
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: ieee80211_new_state_locked:
SCAN -> AUTH (nrunning 0 nscanning 0)
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: ieee80211_newstate_cb: SCAN ->
AUTH arg 192
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: sta_newstate: SCAN -> AUTH (192)
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: ieee80211_new_state_locked:
AUTH -> ASSOC (nrunning 0 nscanning 0)
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: ieee80211_newstate_cb: AUTH ->
ASSOC arg 0
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: sta_newstate: AUTH -> ASSOC (0)
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: [e8:fc:af:94:fc:fc] assoc
success at aid 11: long preamble, long slot time, QoS, HT20 (+AMPDU)
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: ieee80211_new_state_locked:
ASSOC -> RUN (nrunning 0 nscanning 0)
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: ieee80211_newstate_cb: ASSOC
-> RUN arg 16
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: sta_newstate: ASSOC -> RUN (16)
Mar  3 15:51:45 victoria kernel: wlan0: link state changed to UP
Mar  3 15:51:52 victoria dhclient: New IP Address (wlan0): 192.168.5.64
Mar  3 15:51:52 victoria dhclient: New Subnet Mask (wlan0): 255.255.0.0
Mar  3 15:51:52 victoria dhclient: New Broadcast Address (wlan0):
192.168.255.255
Mar  3 15:51:52 victoria dhclient: New Routers (wlan0): 192.168.1.1

..the transmit rate is showing up as 11b, not 11b rates (sysctl
dev.iwn.0.debug=0x1, and I can kinda read the plcp/rate values now ...
sigh. :)

Anyway, I know this used to work fine, so I'll have to go over the
net80211 changes to see when they broke.

Thanks,



-adrian
_______________________________________________
freebsd-wireless@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-wireless-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to