I took the iso file below and installed, csupped RELENG_8_2 to /usr/src and after successful buildworld and buildkernel I've installed the world and kernel to a new disk. Of course in PV mode the Xen tried loading the kernel. Tomorrow, if needed, I can try to boot the very same instance on Intel HW also.

I got the following (of course there is no 120 domains on the host :) ):

Started domain freebsd-pv (id=120)
WARNING: loader(8) metadata is missing!
GDB: no debug ports present
KDB: debugger backends: ddb
KDB: current backend: ddb
Copyright (c) 1992-2011 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 8.2-RC2 #0: Tue Jan 11 22:43:09 CET 2011
    r...@fbsd-hvm:/usr/obj/usr/src/sys/XEN i386
WARNING: WITNESS option enabled, expect reduced performance.
panic: pmap_init: page table page is out of range
cpuid = 0
KDB: enter: panic
[thread pid 0 tid 0 ]
Stopped at      0xc010aa2a:     movl    $0,0xc03e6c74

domain.cfg:

kernel = '$somedir/freebsd-kernel'
memory = 1024
name = 'freebsd-pv'
vif = []
vcpus = '1'
disk = [ 'phy:/$volumegroup/freebsd-i386-pv,sda1,w' ]
hap = 1

Host machine xm info:

release                : 2.6.18.8-xen
version                : #1 SMP Fri May 28 13:46:51 CEST 2010
machine                : x86_64
nr_cpus                : 8
nr_nodes               : 1
cores_per_socket       : 4
threads_per_core       : 1
cpu_mhz                : 2300
hw_caps : 178bf3ff:efd3fbff:00000000:00000310:00802001:00000000:000037ff:00000000
virt_caps              : hvm
total_memory           : 20479
free_memory            : 3926
node_to_cpu            : node0:0-7
node_to_memory         : node0:3926
xen_major              : 3
xen_minor              : 4
xen_extra              : .3
xen_caps : xen-3.0-x86_64 xen-3.0-x86_32p hvm-3.0-x86_32 hvm-3.0-x86_32p hvm-3.0-x86_64

xen_scheduler          : credit
xen_pagesize           : 4096
platform_params        : virt_start=0xffff800000000000
xen_changeset          : Fri May 28 08:04:47 2010 +0100 19976:635c48b8e646
cc_compiler            : gcc version 4.2.4

Regards,
Andras


Colin Percival wrote:
Oops... I should have been a bit more specific.  The problem is when running
paravirtualized, not via HVM, so the standard install disk won't help.

On 01/11/11 11:18, Gót András wrote:
I'll try to fire up a VPS on an Opteron 2376 soon. I'll use this image:
FreeBSD-8.2-RC1-i386-disc1.iso

Regards,
Andras


Colin Percival wrote:
Hi all,

I'm looking for someone with a recent AMD system who has Xen running
and/or can
install it.  I've had a report of a FreeBSD 8.x panic while booting on
AMD, and
it looks very plausible to me, but I need to be able to reproduce it
so that I
can get a patch tested.

If you have such a system, please let me know ASAP -- I'm hoping to
get this fix
into 8.2-RELEASE, and there's only a few days left.



_______________________________________________
freebsd-xen@freebsd.org mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-xen
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-xen-unsubscr...@freebsd.org"

Reply via email to