On Mon, 08 Mar 2010 18:15:05 -0600
David Christensen <da...@adurotec.com> wrote:

>  I have two servers that I have installed the ipa-client on, both of
> these servers are configured the same way however one is providing
> single sign on, the other is not and instead prompts for a password
> when a user logs in
> 
> I did verify that DNS is configured correctly for both servers. I
> issue kinit prior to logging into either server and verified that I
> have a valid ticket for both servers, but the failing server remains
> unchanged. When I look at the krb5kdc.log I see the following for the
> server that is prompting for a password:
> 
> Mar 08 23:25:53 ipa1.example.net krb5kdc[12320](info): AS_REQ (12
> etypes {18 17 16 23 1 3 2 11 10 15 12 13}) 10.200.3.131:
> NEEDED_PREAUTH: dav...@example.net for
> krbtgt/example....@example.net, Additional pre-authentication required
> 
> Mar 08 23:25:53 ipa1.example.net krb5kdc[12320](info): AS_REQ (12
> etypes {18 17 16 23 1 3 2 11 10 15 12 13}) 10.200.3.131: ISSUE:
> authtime 1268090753, etypes {rep=18 tkt=18 ses=18},
> dav...@example.net for krbtgt/example....@example.net
> 
> Where else should I look to find the root cause of this issue?  What
> typically causes this type of symptom?

NEEDED_PREAUTH is perfectly natural, you have it for every principal as
it is our default. If you don't see your client requesting a ticket for
host/<your.server.fqdn>@EXAMPLE.NET then that is going to be an issue.

If you obtained a ticket for your server and it still falls back to
password auth I suggest looking at the server's logs.

Simo.



-- 
Simo Sorce * Red Hat, Inc * New York

_______________________________________________
Freeipa-users mailing list
Freeipa-users@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users

Reply via email to