On Mon, Dec 19, 2011 at 15:26, Dan Scott <danieljamessc...@gmail.com> wrote:
> On Mon, Dec 19, 2011 at 14:14, Simo Sorce <s...@redhat.com> wrote:
>> On Mon, 2011-12-19 at 11:01 -0500, Dan Scott wrote:
>>> On Thu, Dec 15, 2011 at 11:51, Rich Megginson <rmegg...@redhat.com> wrote:
>>> > On 12/15/2011 09:48 AM, Dan Scott wrote:
>>> >>
>>> >> Hi,
>>> >>
>>> >> On Thu, Dec 15, 2011 at 10:58, Rich Megginson<rmegg...@redhat.com>  
>>> >> wrote:
>>> >>>
>>> >>> On 12/15/2011 08:41 AM, Dan Scott wrote:
>>> >>>>
>>> >>>> Hi,
>>> >>>>
>>> >>>> On my Fedora 15 FreeIPA server, I'm having some problems with
>>> >>>> stability. The server appears to 'hang' and stops responding to LDAP
>>> >>>> lookups. When I restart the dirsrv service, I get:
>>> >>>>
>>> >>>> Dec 15 09:40:02 ohm kernel: [254566.011404] ns-slapd[28910]: segfault
>>> >>>> at 17d ip 00007f00dbc0208c sp 00007fff929b7848 error 4 in
>>> >>>> libc-2.14.so[7f00dbb87000+18f000]
>>> >>>>
>>> >>>> and the /var/log/dirsrv/slapd-EXAMPLE-COM/errors contains
>>> >>>>
>>> >>>> [15/Dec/2011:09:47:35 -0500] set_krb5_creds - Could not get initial
>>> >>>> credentials for principal [ldap/example....@example.com] in keytab
>>> >>>> [WRFILE:/etc/dirsrv/ds.keytab]: -1765328228 (Cannot contact any KDC
>>> >>>> for requested realm)
>>> >>>> [15/Dec/2011:09:47:35 -0500] slapd_ldap_sasl_interactive_bind - Error:
>>> >>>> could not perform interactive bind for id [] mech [GSSAPI]: error -2
>>> >>>> (Local error) (SASL(-1): generic failure: GSSAPI Error: Unspecified
>>> >>>> GSS failure.  Minor code may provide more information (Credentials
>>> >>>> cache file '/tmp/krb5cc_496' not found))
>>> >>>>
>>> >>>> This is happening very frequently, I'm having to restart the dirsrv
>>> >>>> process once an hour, otherwise people start complaining.
>>> >>>>
>>> >>>> I experienced similar problems with FreeIPA 1, when I was using Fedora
>>> >>>> 14 and earlier, and had to regularly (also once per hour) restart the
>>> >>>> dirsrv process. Could this be related?
>>> >>>>
>>> >>>> I also noticed this:
>>> >>>> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=730387
>>> >>>>
>>> >>>> There are updates in 'updates-testing' which I believe fix the above
>>> >>>> issue, but I'm reluctant to install from a testing repo on my
>>> >>>> production server, can anyone report any feedback on this?
>>> >>>
>>> >>> The above bug does not cause a segfault.
>>> >>> What version of 389-ds-base are you using?
>>> >>
>>> >> [root@ohm ~]# rpm -qa|grep 389
>>> >> 389-ds-base-libs-1.2.10-0.4.a4.fc15.x86_64
>>> >> 389-ds-base-1.2.10-0.4.a4.fc15.x86_64
>>> >> [root@ohm ~]#
>>> >
>>> > a4 is alpha software.  Not sure how that got released to stable.
>>> >
>>> >>> Please enable the collection of core dumps so we can debug the crash -
>>> >>> see
>>> >>> http://directory.fedoraproject.org/wiki/FAQ#Debugging_Crashes
>>> >>
>>> >> OK. I think there is a small typo in the instructions:
>>> >>
>>> >> 'debuginfo-install 389-ds-base-debuginfo' should be 'debuginfo-install
>>> >> 389-ds-base'
>>> >
>>> > Thanks.  Fixed.
>>> >
>>> >> I managed to get the core dump (attached - so I only sent this message
>>> >> to you, not the list as well), but it doesn't contain much
>>> >> information.
>>> >
>>> > This is https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=755725
>>> >
>>> > Will be fixed in 1.2.10.a6
>>> >
>>> > But this still doesn't explain your kerberos errors.
>>>
>>> An additional problem is also occurring. I've been finding that the:
>>>
>>> /etc/dirsrv/slapd-EXAMPLE-COM/dse.ldif
>>>
>>> file is empty and prevents dirsrv from starting. I can restore it from
>>> dse.ldif.bak or dse.ldif.startOK, but this may be related to the LDAP
>>> problems that I'm having?
>>
>> This is an upgrade time problem, it should be fixed in latest packages.
>> Did you recently upgrade freeipa packages if so from what version to
>> what version ?
>
> The 0 length file doesn't appear related to upgrades. Possibly it only
> happens on the first service restart after an upgrade?
>
> It's happened at least 4 times since the last freeipa package upgrade
> on 4th November, so it seems to be happening too regularly to be the
> result of an upgrade.
>
> [root@curie ~]# grep freeipa /var/log/yum.log
> Sep 06 16:56:51 Installed: freeipa-python-2.0.1-2.fc15.x86_64
> Sep 06 17:00:13 Installed: freeipa-client-2.0.1-2.fc15.x86_64
> Sep 06 17:00:14 Installed: freeipa-admintools-2.0.1-2.fc15.x86_64
> Sep 06 17:01:52 Installed: freeipa-server-selinux-2.0.1-2.fc15.x86_64
> Sep 06 17:01:56 Installed: freeipa-server-2.0.1-2.fc15.x86_64
> Sep 08 11:23:35 Updated: freeipa-python-2.1.0-1.fc15.x86_64
> Sep 08 11:23:41 Updated: freeipa-client-2.1.0-1.fc15.x86_64
> Sep 08 11:23:41 Updated: freeipa-admintools-2.1.0-1.fc15.x86_64
> Sep 08 11:25:00 Updated: freeipa-server-selinux-2.1.0-1.fc15.x86_64
> Sep 08 11:26:06 Updated: freeipa-server-2.1.0-1.fc15.x86_64
> Nov 04 15:46:43 Updated: freeipa-python-2.1.3-2.fc15.x86_64
> Nov 04 15:52:48 Updated: freeipa-client-2.1.3-2.fc15.x86_64
> Nov 04 15:52:48 Updated: freeipa-admintools-2.1.3-2.fc15.x86_64
> Nov 04 15:54:47 Updated: freeipa-server-2.1.3-2.fc15.x86_64
> Nov 04 15:56:02 Updated: freeipa-server-selinux-2.1.3-2.fc15.x86_64
>
> Dan

I'm still having fairly serious problems. I keep getting:

ipa: ERROR: Kerberos error: Kerberos error: ('Unspecified GSS failure.
 Minor code may provide more information', 851968)/('Cannot contact
any KDC for requested realm', -1765328228)/

Whenever I try and run IPA commands on either of my servers, or a
client with the admin tools installed.

The server logs contain:

slapd_ldap_sasl_interactive_bind - Error: could not perform
interactive bind for id [] mech [GSSAPI]: error -1 (Can't contact LDAP
server) ((null))
slapi_ldap_bind - Error: could not perform interactive bind for id []
mech [GSSAPI]: error -1 (Can't contact LDAP server)

And I can't create new replicas because they fail with:

2011-12-21 11:25:58,356 DEBUG Failed to start replication
  File "/usr/sbin/ipa-replica-install", line 484, in <module>
    main()

  File "/usr/sbin/ipa-replica-install", line 435, in main
    ds = install_replica_ds(config)

  File "/usr/sbin/ipa-replica-install", line 137, in install_replica_ds
    pkcs12_info)

  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ipaserver/install/dsinstance.py",
line 284, in create_replica
    self.start_creation("Configuring directory server", 60)

  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ipaserver/install/service.py",
line 248, in start_creation
    method()

  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ipaserver/install/dsinstance.py",
line 297, in __setup_replica
    r_bindpw=self.dm_password)

  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ipaserver/install/replication.py",
line 694, in setup_replication
    raise RuntimeError("Failed to start replication")

Can someone help me? This is getting fairly serious because I can't
create/modify anything and I'm worried that there will be problems
with existing users soon as well.

Thanks,

Dan

_______________________________________________
Freeipa-users mailing list
Freeipa-users@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users

Reply via email to