Hi Rich,

Thanks for the help. We have tried  your suggestion below, however the
problem still persists:

systemctl status dirsrv.service
dirsrv.service
          Loaded: error (Reason: No such file or directory)
          Active: inactive (dead)
[root@fileserver2 ~]#  ipactl status
Directory Service: STOPPED
Unknown error when retrieving list of services from LDAP: [Errno 111]
Connection refused


Any other suggestions/advice would be greatly appreaciated.

Thank you,

-Ikaro

On Thu, Sep 20, 2012 at 10:59 AM, Rich Megginson <rmegg...@redhat.com> wrote:
> On 09/20/2012 08:53 AM, Ikaro Silva wrote:
>>
>> Hi Rich,
>>
>> We did not upgrade from a previous version, this is our original
>> master server (but we do have 2 other replications of this one). The
>> architecture is
>>
>> Linux 3.4.9-2.fc16.i686.PAE #1 SMP Thu Aug 23 18:41:34 UTC 2012 i686
>> i686 i386 GNU/Linux
>
> ok - try this:
> https://access.redhat.com/knowledge/docs/en-US/Red_Hat_Directory_Server/9.0/html/Administration_Guide/Managing_Replication-Initializing_Consumers.html#Initializing_Consumers-Manual_Consumer_Initialization_Using_the_Command_Line
>
> you will need to use db2ldif.pl -r to create a replica init ldif file from
> one of your good replicas, copy this file to the machine with the "bad"
> replica, and use ldif2db to reinitialize it.
>
> You use db2ldif.pl on the replica because you can perform this operation
> while the server is running.
>
> You use ldif2db on the bad replica because you can't start the server.
>
> Note that due to selinux restrictions, you have to use
> /var/lib/dirsrv/slapd-DOMAIN/ldif as the export and import directory.
>
>>
>>
>>
>> On Thu, Sep 20, 2012 at 10:16 AM, Rich Megginson<rmegg...@redhat.com>
>> wrote:
>>>
>>> On 09/20/2012 08:10 AM, Ikaro Silva wrote:
>>>>
>>>> Hi Everyone,
>>>>
>>>>
>>>> I am new to IPA and I am trying to start the IPA service but I get the
>>>> following error message:
>>>>
>>>> ipactl start
>>>> Starting Directory Service
>>>> Failed to read data from Directory Service: Unknown error when
>>>> retrieving list of services from LDAP: [Errno 111] Connection refused
>>>> Shutting down
>>>
>>> What platform?  Did you upgrade from a previous version?
>>> Do you have another master that you could use to reinit this one from?
>>>>
>>>>
>>>> When I cat the /var/log/dirsrv/slapd-ECG-MIT-EDU/errors I get the
>>>> following messages:
>>>>
>>>> [20/Sep/2012:10:08:53 -0400] - 389-Directory/1.2.10.14 B2012.201.358
>>>> starting up
>>>> [20/Sep/2012:10:08:54 -0400] - Detected Disorderly Shutdown last time
>>>> Directory Server was running, recovering database.
>>>> [20/Sep/2012:10:08:57 -0400] - Skipping CoS Definition cn=Password
>>>> Policy,cn=accounts,dc=ecg,dc=mit,dc=edu--no CoS Templates found, which
>>>> should be added before the CoS Definition.
>>>> [20/Sep/2012:10:08:58 -0400] NSMMReplicationPlugin - changelog program
>>>> - cl5DBData2Entry: invalid data version
>>>> [20/Sep/2012:10:08:58 -0400] NSMMReplicationPlugin - changelog program
>>>> - cl5Open: failed to open changelog
>>>> [20/Sep/2012:10:08:58 -0400] NSMMReplicationPlugin - changelog program
>>>> - changelog5_init: failed to start changelog at
>>>> /var/lib/dirsrv/slapd-ECG-MIT-EDU/cldb
>>>> [20/Sep/2012:10:08:58 -0400] - Failed to start object plugin
>>>> Multimaster Replication Plugin
>>>> [20/Sep/2012:10:08:59 -0400] NSMMReplicationPlugin - changelog program
>>>> - cl5DBData2Entry: invalid data version
>>>> [20/Sep/2012:10:08:59 -0400] NSMMReplicationPlugin - changelog program
>>>> - cl5Open: failed to open changelog
>>>> [20/Sep/2012:10:08:59 -0400] NSMMReplicationPlugin - changelog program
>>>> - changelog5_init: failed to start changelog at
>>>> /var/lib/dirsrv/slapd-ECG-MIT-EDU/cldb
>>>> [20/Sep/2012:10:08:59 -0400] - Failed to start object plugin
>>>> Multimaster Replication Plugin
>>>> [20/Sep/2012:10:08:59 -0400] - Error: Failed to resolve plugin
>>>> dependencies
>>>> [20/Sep/2012:10:08:59 -0400] - Error: preoperation plugin IPA Version
>>>> Replication is not started
>>>> [20/Sep/2012:10:08:59 -0400] - Error: object plugin Legacy Replication
>>>> Plugin is not started
>>>> [20/Sep/2012:10:08:59 -0400] - Error: object plugin Multimaster
>>>> Replication Plugin is not started
>>>>
>>>>
>>>> Has anyone experienced similar problems or have suggestions on how to
>>>> fix these errors ?
>>>>
>>>>
>>>> Thank you,
>>>>
>>>> -Ikaro
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> Freeipa-users mailing list
>>>> Freeipa-users@redhat.com
>>>> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users
>>>
>>>
>

_______________________________________________
Freeipa-users mailing list
Freeipa-users@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users

Reply via email to