On 16.12.2013 10:55, Les Stott wrote:
Sorry, when I said "selinux is in permissive mode, but it's the same as on the master server, 
so it should be the issue." It should have read as "selinux is in permissive mode, but 
it's the same as on the master server, so it should NOT be the issue."

Les

From: freeipa-users-boun...@redhat.com 
[mailto:freeipa-users-boun...@redhat.com] On Behalf Of Les Stott
Sent: Monday, 16 December 2013 8:47 PM
To: freeipa-users@redhat.com
Subject: [Freeipa-users] Trouble with replica install

Hi,

Running ipa-server-3.0.0-37.el6.x86_64 on rhel6.
Already setup master server, now trying to install replica (which I've done 
before and its worked fine).

The replica install gets all the way to the end but errors out. For the most 
part, it looks like it is complete, but I want to be sure there are no 
lingering issues.

The error I see in the log is...(domain and ip's changed)

------------------------
2013-12-16T09:26:50Z DEBUG stderr=Hostname: replica.mydomain.com
Realm: MYDOMAIN.COM
DNS Domain: mydomain.com
IPA Server: replica.mydomain.com
BaseDN: dc=mydomain,dc=com
Domain mydomain.com is already configured in existing SSSD config, creating a 
new one.
The old /etc/sssd/sssd.conf is backed up and will be restored during uninstall.
Configured /etc/sssd/sssd.conf
trying https://replica.mydomain.com/ipa/xml
Forwarding 'env' to server u'https://replica.mydomain.com/ipa/xml'
Traceback (most recent call last):
   File "/usr/sbin/ipa-client-install", line 2377, in <module>
     sys.exit(main())
   File "/usr/sbin/ipa-client-install", line 2363, in main
     rval = install(options, env, fstore, statestore)
   File "/usr/sbin/ipa-client-install", line 2167, in install
     remote_env = api.Command['env'](server=True)['result']
   File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ipalib/frontend.py", line 435, in 
__call__
     ret = self.run(*args, **options)
   File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ipalib/frontend.py", line 1073, in run
     return self.forward(*args, **options)
   File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ipalib/frontend.py", line 769, in 
forward
     return self.Backend.xmlclient.forward(self.name, *args, **kw)
   File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ipalib/rpc.py", line 776, in forward
     raise NetworkError(uri=server, error=e.errmsg)

ipalib.errors.NetworkError: cannot connect to 
u'https://replica.mydomain.com/ipa/xml': Internal Server Error

Please look into /var/log/httpd/errors.log on server replica.mydomain.com and check error messages there.

Petr^2 Spacek


2013-12-16T09:26:50Z INFO   File 
"/usr/lib/python2.6/site-packages/ipaserver/install/installutils.py", line 614, 
in run_script
     return_value = main_function()

   File "/usr/sbin/ipa-replica-install", line 527, in main
     raise RuntimeError("Failed to configure the client")

2013-12-16T09:26:50Z INFO The ipa-replica-install command failed, exception: 
RuntimeError: Failed to configure the client
-------------------

Apache logs the following error at the same time...

[Mon Dec 16 04:26:50 2013] [crit] [client 192.168.0.13] configuration error:  
couldn't check access.  No groups file?: /ipa/xml, referer: 
https://replica.mydomain.com/ipa/xml

I can login to the gui and it seems ok, but I'm rolling this into production so 
I've got to get it right.

I'm hoping this is just some bug because its an older freeipa on redhat 
(minimal install) etc. selinux is in permissive mode, but it's the same as on 
the master server, so it should be the issue.

Is this error critical? How can I fix it?

Thanks in advance,

Les

_______________________________________________
Freeipa-users mailing list
Freeipa-users@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users

Reply via email to