On 18/11/2014 22:19, Dmitri Pal wrote:
On 11/18/2014 12:57 PM, Roderick Johnstone wrote:
Hi

I'm trying to migrate some nis accounts to RHEL 6 IdM while still
keeping the original passwords.

I followed the instructions at:
http://www.freeipa.org/page/NIS_accounts_migration_preserving_Passwords

The passwords are in SHA-512 format and I have been testing the
migration with commands like this (generated via a script from my nis
passwd file) on my IdM server:

$ ipa user-add xxx --first=NIS --last=USER --gidnumber=xxxx --uid=xxxx
'--gecos=test account' --homedir=/home/xxxx --shell=/bin/bash
--setattr userpassword='{SHA-512}xxxxxxx'

where the xxxxxxx is the hashed password from the NIS password file
with the leading $6$ stripped off.

Then I remove nis from the passwd: line in /etc/nsswitch.conf so I'm
left with:
passwd:     files   sss

and the account that I migrated cannot log in.

From the sssd log file (below) it looks like its trying to migrate the
password but failing with an LDAP authentication failure.

I'd appreciate any pointers to how to find out whats going wrong here.

Accounts which I created manually in the web gui are working ok.

Thanks

Roderick Johnstone

Part of sssd log file
=====================
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]]
[set_server_common_status] (0x0100): Marking server 'xxx.xxx.xxx.xxx'
as 'working'
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]]
[fo_set_port_status] (0x0400): Marking port 0 of duplicate server
'xxx.xxx.xxx.xxx' as 'working'
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]]
[ipa_migration_flag_connect_done] (0x0400): Assuming Kerberos password
is missing, starting password migration.
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]] [simple_bind_send]
(0x0100): Executing simple bind as:
uid=xxx,cn=users,cn=accounts,dc=xxx,dc=xxx,dc=xxx,dc=xxx
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]] [simple_bind_done]
(0x0400): Bind result: Invalid credentials(49), no errmsg set
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]]
[ipa_auth_ldap_done] (0x0080): LDAP authentication failed, Password
migration not possible.
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]]
[be_pam_handler_callback] (0x0100): Backend returned: (0, 8, <NULL>)
[Success]
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]]
[be_pam_handler_callback] (0x0100): Sending result [8][xxx.xxx.xxx]
(Tue Nov 18 10:47:22 2014) [sssd[be[xxx.xxx.xxx]]]
[be_pam_handler_callback] (0x0100): Sent result [8][xxx.xxx.xxx]


Did you enable migration mode on the IPA server?


Yes, I ran:
ipa config-mod --enable-migration=true
on the IPA server.

Roderick

--
Manage your subscription for the Freeipa-users mailing list:
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/freeipa-users
Go To http://freeipa.org for more info on the project

Reply via email to