TAHUKAH ANDA ADA MISTERI DI SEBALIK WANG RM10.00
  TAK PERCAYA?
   
  SILA BACA EMAIL INI SETERUSNYA.......
   
  RM10.00 SEBENARNYA MAMPU MENARIK BERIBU-RIBU RINGGIT MASUK KE AKAUN ANDA? 
SUKAR UNTUK DIPERCAYAI? JANGAN MUDAH MENOLAK, SILA BACA RISALAH DI BAWAH 
SETERUSNYA....
   
   SAYA TELAH MENCUBA DAN TELAH PUN BERBELANJA DENGAN DUIT ITU  BARU-BARU 
INI.SUNGGUH HEBAT!
   
  -DISERTAI BUKTI SUMBANGAN-
   
  ANDA TIDAK PERLU RAGU-RAGU UTK MENYERTAI PROGRAM INI...
  
MEMANG TIDAK DAPAT DINAFIKAN...
  
PROGRAM SEUMPAMA INI MEMPUNYAI POTENSI UNTUK MEMBERI PULANGAN YANG LUMAYAN...
   
  Jalan untuk jadi KAYA adalah terbuka luas kepada mereka yang Bijak 
Menggunakan Akal dan Merebut Peluang untuk menghasilkan 
  
Residual Income – Pendapatan Tambahan 
   
  Berterusan Tanpa Bekerja.
   
  Sebenarnya rahsia ini adalah seperti mana yang diajar oleh 
Robert Kiyosaki “ Jika Anda Mahu Sesuatu, Anda Berilah Sesuatu”.
  
"Orang yang KAYA tidak bekerja untuk Wang, sebaliknya WANG bekerja untuk mereka"
  
YANG PASTI, SAYA TELAH MEMBERI SUMBANGAN KEPADA PESERTA SEBELUM INI...
  
UNTUK MEMASTIKAN PROGRAM YANG SEHEBAT DAN SEMUDAH INI 
BERJALAN DENGAN TERATUR DAN MENGHASILKAN PULANGAN YANG DIKEHENDAKI. ...SETIAP 
PESERTA DIKEHENDAKI MENGHANTAR BUKTI SUMBANGAN...
  
SILA LIHAT BUKTI SUMBANGAN SAYA ( DI ATTACHMENT). ..
   
  ============ ========= ========= ========= ========= ========= =====
  USAHA JADI KAYA!!!!
  
DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP JIKA KITA SAMA-SAMA JUJUR DAN 
IKHLAS, IANYA TIDAK MUSTAHIL. INSYAALLAH.. .
  
Assalamualaikum dan salam sejahtera
Saudara/saudari, muslimin/muslimat,
  
Anda yang budiman, sebelum anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya 
cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman 
informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh dunia dengan 
bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, 
anda berpeluang merebut pendapatan yang lumayan ini. Wang akan mengalir masuk 
walaupun anda sedang tidur! 
 
Percayalah, sebulan yang lalu, saya sedang melayari news groups seperti anda 
sekarang ini & menjumpai artikel seperti ini  yang mengajak saya melabur RM10 
utk mendapatkan pulangan beribu ringgit!! Mula-mula saya tidak percaya. Ini tak 
lain tak bukan mesti bertujuan hendak ngenakan orang sahaja....!! Tetapi 
seperti kebanyakan orang, saya tertanya-tanya, jadi saya terus membaca artikel 
itu. Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat  yang  
disertakan di dalam artikel tersebut. Anda kemudian diminta meletakkan nama & 
alamat anda pd 
tempat Peserta 5 & membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel itu ke 
sekurang-kurangnya 200 newsgroup (terdapat beribu-ribu newsgroup di internet 
jika anda rajin surfing).
 
Selepas saya meminta pandangan beberapa orang rakan & memikirkan semula risiko 
yg ada, saya membuat keputusan untuk mencubanya. Tiada apa yg merugikan saya 
kecuali RM10 & 5 nombor akaun, kan ? WELL GUESS WHAT!!! Dlm tempoh 7 hari, 
akaun saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut. Saya ingat ia akan 
berhenti masuk pada bila-bila masa sahaja tetapi wang itu tetap datang. Sangat 
berbaloi! 
   
  Dengan hanya pelaburan sebanyak RM10, WANG  DATANG SENDIRI KE DALAM AKAUN 
BANK SAYA!!!
 
Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yang lebih penting kenapa ia 
berfungsi sebegitu. Yang penting, anda cetak/Save artikel ini SEKARANG utk 
memudahkan anda mendapatkan semua langkah-langkah yg diperlukan.Saya pasti, 
jika anda mengikuti langkah-langkah yang telah diatur dalam artikel ini, anda 
akan mula membuat duit sebelum habis penghujung minggu ini. Anggaplah program 
ini sebagai 1 peluang keemasan yang meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah 
anda bahawa cara ini telah dipraktikkan oleh berjuta-juta orang di seluruh 
dunia bagi 
memungut derma & mengumpul modal perniagaan. Percayalah, dalam masa 40-50 hari 
anda akan memperolehi sebanyak RM1,627,230. 00 tanpa penat. Kalau tidak 
percaya, apa kata anda mencubanya dahulu!
  
Seperti saya, mungkin anda juga ragu-ragu dengan program seumpama ini. Mulalah 
pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi 
undang-undang? Soalan seperti ini pernah diajukan kepada seorang peguam. Beliau 
memberitahu 
bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter) tetapi disebabkan 
setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai sistem program 
tersebut, maka ianya SAH di sisi undang-undang. Yang paling kerap bermain di 
fikiran saya 
ketika itu ialah; Adakah ia satu penipuan? Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana 
ia tidak seperti surat berantai, di mana pihak yang menerima seolah-olah diugut 
untuk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat tersebut, program seperti ini 
tidak memaksa/mengugut mana-mana pihak malah ia memberi pilihan kepada pihak yg 
menerima untuk mengabaikan program ini sama sekali. Di samping itu, dengan 
segala maklumat terperinci yg disertakan ia sekaligus menjadikan program ini 
sebuah perniagaan yang sah & amat menguntungkan semua pihak asalkan mereka 
rajin berusaha. 
 
Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini kerana, sesiapa sahaja yang rajin 
menghantar risalah ini,mereka berpeluang besar untuk memperolehi hasil yang 
lumayan. Sangat-sangat lumayan sebenarnya. Apa yg PENTING untuk anda fahami 
ialah program 
ini bukanlah suatu penipuan & ia tidak menyalahi undang-undang & ia 
hampir TIDAK mempunyai sebarang RISIKO!! Sekiranya anda JUJUR & RAJIN 
menyebarkan program ini, anda akan memperolehi ganjaran yg amat besar, 
bersesuaian dgn usaha yg anda curahkan, malah tidak mustahil lebih  dari 
itu.Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda. 
  
Program ini telah dicipta setelah dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas 
program-program yang ada di negara-negara maju & ianya telah diringkaskan 
seberapa yang boleh bagi memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 / 
apapun jumlah yang anda inginkan sudah tidak mustahil lagi. Pokok pangkal, anda 
bertindaklan dari SEKARANG & gembelingkan usaha ke arahnya dengan penuh 
keyakinan & kesungguhan. Baca & fahamkan arahan sebelum menyertainya supaya 
tidak berlaku penganiayaan kepada peserta lain secara tidak sengaja.
  
BAGAIMANA CARANYA???.
   
  Langkah 1
  Buka attachment dan LIHAT BUKTI sumbangan.(Abaikan Risalah ini jika TIADA 
BUKTI sumbangan - CARI dan SERTAI risalah yang disertakan bukti sumbangan)
  
Kemudian anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta 
(Tidak perlu sumbang kepada peserta terdahulu kerana sudah terkeluar). 
Seterusnya, bank-in RM2 kpd setiap nama & nombor akaun peserta yg terdapat pada 
Senarai Nama  Peserta 1 hingga 5 (Fund Transfer 3rd Party account).
 
Langkah 2
Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka Anjakkan nama & 
nombor akaun Peserta 1 ke Peserta terdahulu(Peserta 1 terkeluar). 
  Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, 
Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama & 
nombor akaun anda pada ruang Peserta 5 yg telah dikosongkan tadi. Pastikan 
senarai nama & no akaun setiap peserta berada dalam kedudukan yg betul bg 
memastikan tidak berlaku sebarang penganiayaan kepada peserta lain.  ATTACHKAN 
JUGA BUKTI SUMBANGAN ANDA, anda cuma perlu print screen logout summary selepas 
membuat sumbangan. PASTEkan didalam Paint (Start-> Accessories->Paint) dan 
save. kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti sumbangan anda bagi 
meyakinkan peserta lain bahawa anda telah membuat sumbangan.(bagi mengelak 
penipuan).
 
Langkah 3
  Kemudian, poskan/iklankan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika 
perlu) ke sekurang-kurangnya 200 news group yg terdapat di internet seperti 
laman-laman web diskusi, forum dan message board.
  Langkah 4
  Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran 
yg lebih besar) untuk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman daripada 
peserta-peserta lain yang menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai 
yg 
menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat 
carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat,dan setiap 
seorang menjana 15 lagi peserta).
  
POTENSI PENDAPATAN diikuti 15 peserta
  CARA PENGIRAAN
  
Peserta 5 (Anda bermula di sini)  
  15 peserta x RM2 =RM30.00 
  
Peserta 4
15 peserta x (15) x RM2 =RM450.00
  
Peserta 3
15 peserta x (15) x (15) x RM2 =RM6,750.00 
  
Peserta 2
15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM101,250.00
  
Peserta 1
15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM1,518,750. 00
  
JUMLAH =RM1,627,230. 00
 
Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan. Pastikan 
anda mengirimkan RM2 kepada peserta setelah menyertai program ini.Sekiranya 
anda cuba menipu iaitu dengan meletakkan nama anda terus ke No.1, anda hanya 
akan menerima wang sebanyak RM30 sahaja. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran 
anda akan tiba juga. Anda perlu ingat, bukan semua org berfikiran positif 
seperti kita. Andainya tidak ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang 
anda terima sedikit sahaja kan . Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengpos 
sebanyak mungkin artikel tersebut ke internet. Walaupun 50% sahaja yang 
menyertainya, anda masih boleh 
memperolehi sumbangan sebanyak RM406,808. Saya yakin artikel-artikel yang 
dikirim itu akan mendapat jawapan (wang) seperti apa yg telah saya alami. Sila 
ikuti arahan yang telah ditetapkan & imbuhan lebih RM1,627,230 boleh menjadi 
milik anda dalam tempoh 40 - 50 hari sahaja. Program ini masih  kekal bertahan 
atas dasar kejujuran semua pihak. Anda sekarang akan menjadi salah seorang 
pemilik perniagaan melalui Internet. Di dalam perniagaan ini anda tidak menjual 
barang-barang yang dapat dilihat tetapi sebaliknya anda menjual perkhidmatan. 
Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!! Simpan salinan langkah-langkah 
ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi & lagi & 
lagi.
  
SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan kerana kejujuran semua 
peserta yang telah mengikuti langkah-langkah yang telah digariskan dengan  
sempurna. Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & 
duit yang diterima oleh orang-orang lain akan sampai juga ke tangan anda. 
  
Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula 
berniaga.... .!!
 
PESERTA TERDAHULU(TIDAK perlu sumbangan- sudah terkeluar)
  SAFUAN BIN SALEH
  Maybank : 
  (**Anjakkan nama & no akaun Peserta 1 ke sini)
  
SENARAI NAMA PESERTA
  (SUMBANGKAN RM 2 KEPADA PESERTA 1 HINGGA 5)
   
   
  PESERTA 1 (RM2.00)
  ZAINUDDIN BIN YUSOF
  Maybank: 106098-432421
   
   (**Anjakkan nama & Nombor Akaun Peserta 2 ke sini)
   
  PESERTA 2 (RM2.00)
  ASIAH @ NORISIAH BT HJ. ISMAIL
Maybank : 106016-033493
   
   (**Anjakkan nama & Nombor Akaun Peserta 3 ke sini)
   
  PESERTA 3 (RM2.00)
  IBRAHIM BIN ZAINUDDIN
  Maybank : 556093-706469
   (**Anjakkan nama & Nombor Akaun Peserta 4 ke sini)
   
  PESERTA 4 (RM2.00)
  
  HUSSIN BIN SULAIMAN
Maybank : 114093-172149
  (*** Anjakkan nama & Nombor Akaun Peserta 5 ke sini)
   
  PESERTA 5 (RM2.00)
  MOHAMAD AWANG BIN AYUB
  Maybank: 162012-676441
  (***Tuliskan nama & Nombor Akaun anda disini sebagai
  Peserta 5-BARU)
   
  
#ATTACHKAN BUKTI SUMBANGAN ANDA
(Print Screen “logout summary” akaun maybank2u.com anda sebagai bukti sumbangan)
   
  LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS! DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT NESCAYA 
ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA. INSYA ALLAH...
  
Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group?
Melalui newsgroup iaitu laman-laman web yang mengandungi diskusi, forum / 
message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui 
siapa yang telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi 
security kerana anda tidak mampu mengawal orang bawahan anda, tetapi anda boleh 
menyebarkan risalah anda kepada lebih daripada 5000 orang dalam satu masa. Cuba 
anda lihat fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih daripada 32,000 laman 
web 
bercorak diskusi & pada satu-satu hari, lebih daripada 5,000 orang melawat 
laman web seperti berikut. Di dalam dunia terdapat lebih kurang 2 BILLION 
pengguna internet yang berdaftar & pada diri, bayangkan setiap hari dianggarkan 
lebih daripada 
50,000 pengguna baru mendaftarkan berapa ramai orang yang bakal menyebarkan 
risalah yang mengandungi nama & alamat anda, & setiap orang yang menyalin 
risalah anda akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dalam masa 2 bulan 
50000 orang menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu. 
 
Langkah 1
Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu 
EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk 
menyalin risalah anda.
 
Langkah 2
Klik Compose new message dan PASTE utk menyalin risalah asal. Kemudian editkan 
risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan peserta-peserta 
awal. 
  
Isikan Subject dan Save as Draft.( bagi memudahkan anda untuk membuat promosi 
di masa akan datang).
   
  Langkah3
Pergi ke folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan 
ke forum-forum di bawah dan diskusi-diskusi lain . (Anda juga mungkin 
dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana 
anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan 
yang sah 
& anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan 
yang program tersebut PERCUMA).
    
  1.    usahawan_cyberia@ yahoogroups. com
2.    pemuda-keadilan@ yahoogroups. com
3.    bicara_melayu_ [EMAIL PROTECTED] ps.com
4.    [EMAIL PROTECTED] ups.com
5.    keluarga_melayu@ yahoogroups. com
6.    melayu_bestari@ yahoogroups. com
7.    melayumalaysia@ yahoogroups. com
8.    iklanbebasku@ yahoogroups. com
9.    uitm-melaka@ egroups.com
10.   [EMAIL PROTECTED] ups.com
11.   [EMAIL PROTECTED] .com
12.   usahawan_melayu@ yahoogroups. com
13.   [EMAIL PROTECTED] com
14.   [EMAIL PROTECTED] .com
15.   idealis_mahasiswa@ yahoogroups. com
16.   induksiaudit2003@ yahoogroups. com
17.   forum-bisnis- [EMAIL PROTECTED] ps.com,
18.   [EMAIL PROTECTED] ps.com,
19.   malaysia_friends@ yahoogroups. com,
20.   kelabbisnesonline@ yahoogroups. com,
21.   sehatbersama@ yahoogroups. com,
22.   on_line_associates_ [EMAIL PROTECTED] s.com,
23.   extramoney_fromhome @yahoogroups. com,
24.   Ads4YourHomeBiz@ yahoogroups. com,
25.   Wilber_Malaysia@ yahoogroups. com,
26.   [EMAIL PROTECTED] .com,
27.   pas-network@ yahoogroups. com,
28.   perniagaan_melayu@ yahoogroups. com,
29.   ruang_iklan_ [EMAIL PROTECTED] ups.com,
30.   qualityproducts@ yahoogroups. com,
31.   [EMAIL PROTECTED] ups.com,
32.   Masyarakat_Melayu@ yahoogroups. com,
33.   keadilan_eberita@ yahoogroups. com,
34.   itjobs_malaysia@ yahoogroups. com,
35.   supremeringgit@ yahoogroups. com,
36.   [EMAIL PROTECTED] ps.com,
37.   Usahawan_Melayu@ yahoogroups. com,
38.   melayuhebat@ yahoogroups. com,
39.   [EMAIL PROTECTED] com,
40.   [EMAIL PROTECTED] ps.com,
41.   [EMAIL PROTECTED] ups.com
42.   cari_duit_group@ yahoogroups. com,
43.   melayucyber@ yahoogroups. com,
44.   melayu_bestari@ yahoogroups. com,
45.   perniagaan_melayu@ yahoogroups. com,
46.   Masyarakat_Melayu@ yahoogroups. com,
47.   usahawan_cyberia@ yahoogroups. com,
48.   malaysia_friends@ yahoogroups. com,
49.   [EMAIL PROTECTED] com,
50.   [EMAIL PROTECTED] s.com,
51.   duit_sampingan@ yahoogroups. com,
52.   [EMAIL PROTECTED] s.com,
53.   [EMAIL PROTECTED] ps.com,
54.   Janapendapatan@ yahoogroups. com,
55.   [EMAIL PROTECTED] s.com,
56.   [EMAIL PROTECTED] ps.com,
57.   jutawan2002@ yahoogroups. com,
58.   malaysia_duit_ [EMAIL PROTECTED] com,
59.   maricariduit@ yahoogroups. com,
60.   masyarakat_melayu@ yahoogroups. com,
61.   melayucyberer@ yahoogroups. com,
62.   [EMAIL PROTECTED] ups.com,
63.   [EMAIL PROTECTED] ps.com,
64.   ringgitmatrix@ yahoogroups. com,
65.   side_income@ yahoogroups. com,
66.   [EMAIL PROTECTED] .com,
67.   [EMAIL PROTECTED] ups.com,
68.   wang_dari_komputer@ yahoogroups. com,
69.   iklan-groups@ yahoogroups. com,
70.   [EMAIL PROTECTED] ps.com,
71.   iklan-mudah@ yahoogroups. com,
73.   iklan-niaga@ yahoogroups. com,
74.   iklan-utama@ yahoogroups. com,
75.   iklan_percuma_ [EMAIL PROTECTED] ps.com,
76.   [EMAIL PROTECTED] ups.com,
77.   [EMAIL PROTECTED] ps.com,
78.   islamcarahidupku@ yahoogroups. com,
79.   keusahawanan@ yahoogroups. com,
80.   dewanperniagaanbumi putrammu@ yahoogroups. com,
81.   duit_online@ yahoogroups. com,
82.   duit_semata@ yahoogroups. com,
83.   e-perniagaan@ egroups.com,
84.   e-perniagaan@ yahoogroups. com

Tahniah... ITU SAHAJA! Apa yang perlu anda lakukan sekarang 
ialah  ulangi langkah-langkah di atas. Setiap message yang dihantar akan 
mengambil masa kira-kira 30 saat untuk muncul di skrin anda. Ingat, lebih 
banyak anda 
iklankan (message board dsb) lebih banyak duit yang akan anda dapat!! Mudah kan 
? Selepas ini anda akan mula menerima wang tersebut sebelum anda sempat 
mengiranya! Terima Kasih.
 
SELAMAT MENCUBA & GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE 
JALAN KEBAJIKAN... ..!!
   
  Nota: 
  Mungkin ada di antara kita yang tak tahu nak menyertai atau manfaatkan 
Maybank2u, sila baca langkah-langkah yang akan dinyatakan ini. Anda 
dinasihatkan utk PRINT OUT RISALAH INI BAGI MEMUDAHKAN ANDA MEMBACA DAN 
MEMAHAMINYA. 

Untuk menyertai Maybank2u, ikut langkah2 seperti berikut :-

1. Bagi yang belum ada akaun, sila buka akaun Maybank.
  
2. Untuk daftar, anda masukkan Kad Maybank anda ke mesin ATM, masukkan no. pin 
dan lihat menu di screen.
  3. Pilih menu Maybank2u untuk daftar (ikut arahan) dan anda akan menerima 
resit yang tercatit laman web, simpan untuk anda gunakan semasa mendaftar di 
internet.
  4. Masukkan sekali lagi Kad Maybank ke mesin ATM dan pilih menu daftar no. 
mobile, (ikut arahan) masukkan no. handphone anda. Selesai !!!

5. Di internet anda layari laman web yang diberi dan gunakan no. kad Maybank 
anda sebagai kata laluan. Ikut arahan yang diberi.

6. Untuk mendapatkan no. TAC di laman web Maybank2u, setelah login anda klik di 
Utilities, pilih TAC Request dan klik Request TAC Now!
7. No. TAC akan dihantar ke handphone anda melalu SMS.

ANDA SUDAH BOLEH MENGGUNAKAN KELEBIHAN MAYBANK2U ANDAUNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN 
INI…   ____________ _________ _________ _________ _________ 

 
---------------------------------
No need to miss a message. Get email on-the-go 
with Yahoo! Mail for Mobile. Get started.

[Non-text portions of this message have been removed]

Kirim email ke