Assalamualaikum/ Salam Sejahtera. . 
 
Manfaatkan Maybank2U anda.Jom ar kite ramai2 main kutu alaf baru?Boleh cari 
duit lebih?Bagi yg dah main; jom ah main lagi?Bagi yg blom main plak, tunggu 
ape lagi?Jom ah!!! Klau ade sebarang pertanyaan, e-mail lah yer?Insya'allah 
saye bleh membantu?
------------ --------- --------- --------- --------- --------- --------- 
--------- --------- --------- --------- --------- -------- 
"Gaji dah la kecik, increment takde, bonus pun xde... Letih ar mcmni?quot;
"Baru sampai tgh bulan, poket dah kering?Jgn ckp duit spare, duit utk sara diri 
pun sangkut?quot;
"Raya dah dekat ni?Mane nak cari duit lebih?quot;
"Aku dah rase tringin nak kawin ni?Awek pun dah bising; tapi nak buat mcm 
mane?klau nak tunggu dok kumpul duit gaji, ntah tahun bilelah baru dpt 
kawin?quot; 
"Nak beli kereta?Nak beli umah?Mane nak cari duit ni?quot;
"Teringin nak buka bisnes sendiri?dah xlarat keje bawah org lain?Tp mane aku 
nak cari modal?quot;
 
Inilah scenario yg selalu kite dengar/alami sekarang. Ramai di antara kite yg 
slalu mgeluh pasal duit xcukup utk mnampung keperluan masing2. Sampai bile kite 
harus mnampung beban sbegini. Pelbagai cara & ikhtiar yg telah dlakukan, tapi 
masih mnemui jalan buntu?
 
USAH RUNSING LAGI!!! JOM KITA MAIN KUTU ALAF BARU YG TELAH DIPRAKTIKKAN BERIBU2 
ORANG DI MALAYSIA !!! DENGAN HATI YG SABAR & RAJIN BERUSAHA, INSYA'ALLAH ANDA 
AKAN MENDAPAT GANJARAN YG SETIMPAL!!! 
 
ANDA TIDAK PERLU RAGU-RAGU UTK MENYERTAI PROGRAM INI
KERANA PROGRAM INI TELAH DIBERI SENTUHAN YANG PENUH MEYAKINKAN.. . 

MEMANG TIDAK DAPAT DINAFIKAN... 

PROGRAM SEUMPAMA MEMPUNYAI POTENSI UNTUK MEMBERI PULANGAN YANG LUMAYAN... 
 
Pernahkah anda membaca buku yang ditulis oleh penulis no. 1 Malaysia " Jutawan 
Dari Planet Jupiter" Azizi Ali atau buku "Jutawan Senyap " karya Chef Li atau 
buku terlaris dunia " Rich Dad, Poor Dad" oleh Robert Kiyosaki atau pun buku 
"The Lazy Man Way to A Millionaire " oleh Philip Poter ? 

Saya telah meneliti buku-buku tersebut dan jalan untuk jadi KAYA adalah terbuka 
luas kepada mereka yang Bijak Menggunakan Akal dan Merebut Peluang untuk 
menghasilkan 
Residual Income ?Pendapatan Tambahan Berterusan Tanpa Bekerja .Sebenarnya 
rahsia ini adalah seperti mana yang diajar oleh Robert Kiyosaki " Jika Anda 
Mahu Sesuatu, Anda Berilah Sesuatu"." orang yang KAYA tidak bekerja untuk Wang, 
sebaliknya WANG bekerja untuk mereka"
 
YANG PASTI SAYA TELAH MEMBERI SUMBANGAN KEPADA PESERTA SEBELUM INI...

UNTUK MEMASTIKAN PROGRAM YANG SEHEBAT DAN SEMUDAH INI BERJALAN DENGAN TERATUR 
DAN MENGHASILKAN PULANGAN YANG DIKEHENDAKI. ..
 
SETIAP PESERTA DIKEHENDAKI MENGHANTAR BUKTI SUMBANGAN....

SILA LIHAT BUKTI SUMBANGAN SAYA ( DI ATTACHMENT). .. 
 
============ ========= ========= ========= ========= ========= ====
USAHA JADI KAYA!!!! 

$$DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP$$ JIKA KITA SAMA-SAMA JUJUR DAN 
IKHLAS, IANYA TIDAK MUSTAHIL. INSYAALLAH.. .
  
Assalamualaikum dan salam sejahtera Saudara/saudari, muslimin/muslimat, Anda 
yang budiman, sebelum anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan 
supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi 
kewangan rakyat  Malaysia & luar negara di seluruh dunia dgn bermodalkan RM10 
sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang 
merebut pendapatan yang lumayan ini. Wang akan mengalir masuk walaupun anda 
sedang tidur! 
 
Percayalah. Sebulan yang lalu, saya sedang melayari news groups seperti anda 
sekarang ini & menjumpai artikel seperti ini  yang mengajak saya melabur RM10 
utk mendapatkan pulangan 
beribu ringgit!! Mula2 saya tidak percaya. Ini tak lain tak bukan mesti 
bertujuan hendak ngenakan orang sahaja....!! Tetapi seperti kebanyakan orang, 
saya tertanya2, jadi saya terus membaca artikel itu. Artikel itu menyatakan 
bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat  yg  disertakan di dalam artikel 
tersebut. Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pd tempat Peserta 
5 & membuang nama Peserta 1, & kemudian post Artikel itu ke sekurang2nya 200 
newsgroup (terdapat beribu2 newsgroup di internet jika anda rajinsurfing) .
 
Selepas saya meminta pandangan beberapa orang rakan & memikirkan semula risiko 
yg  ada, saya membuat  keputusan untuk mencubanya. Tiada apa yg merugikan saya 
kecuali RM10 & 5 nombor akaun, kan ? WELL GUESS WHAT!!! Dlm tempoh 7 hari, 
akaun saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut. Saya ingat ia akan 
berhenti masuk pada bila2 masa sahaja tetapi wang itu tetap datang. Saya 
memperolehi RM240,226.00 dalam tempoh 35 hari shj!!! Sangat berbaloi! Dengan 
hanya pelaburan sebanyak RM10 !! WANG  DATANG SENDIRI KE DALAM AKAUN BANK 
SAYA!!!
 
Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yang lebih penting kenapa ia 
berfungsi sebegitu. Yang penting, anda cetak/Save artikel ini SEKARANG utk 
memudahkan anda mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan.Saya pasti, jika anda 
mengikuti langkah2 yang telah diatur dalam artikel ini, anda akan mula membuat 
duit sblm habis penghujung minggu ini. Anggaplah program ini sebagai 1 peluang 
keemasan yang meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini 
telah dipraktikkan oleh berjuta2 orang di seluruh dunia bagi memungut derma & 
mengumpul modal perniagaan. Percayalah? dalam masa 40-50 hari anda akan 
memperolehi sbnyk RM1,627,230. 00 tanpa penat. Kalau tidak percaya, apa kata 
anda 
mencubanya dahulu!
 
Seperti saya, mungkin anda juga ragu2 dengan program seumpama ini. Mulalah 
pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi undang2? 
Soalan seperti ini pernah diajukan kepadaseorang peguam. Beliau memberitahu 
bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter) tetapi disebabkan 
setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai sistem program 
tersebut, maka ianya SAH di sisi undang2. Yang paling kerap bermain di fikiran 
saya ketika itu ialah; Adakah ia satu penipuan? Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI 
kerana ia tidak seperti surat berantai, di mana yg dikehendaki oleh surat 
tersebut, program seperti ini tidak memaksa / mengugut mana2 pihak malah 
iamemberi pilihan kepada pihak yg menerima untuk mengabaikan program ini sama 
sekali. Di samping itu, dengan segala maklumat terperinci yg disertakan ia 
sekaligus menjadikan program ini sebuah perniagaan yang sah & amat 
menguntungkan semua pihak asalkan mereka rajin berusaha.  
 
Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini kerana, sesiapa sahaja yang rajin 
menghantar risalah ini,mereka berpeluang besar untuk memperolehi hasil yang 
lumayan. Sangat2 lumayan sebenarnya. Apa yg PENTING untuk anda fahami ialah 
program ini bukanlah suatu penipuan & ia tidak menyalahi undang2 & ia hampir 
TIDAK mempunyai sebarang RISIKO!! Sekiranya anda JUJUR & RAJIN menyebarkan 
program ini, anda akan memperolehi ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn 
usaha yg anda curahkan, malah tidak mustahil lebih  dari itu.Jika anda tidak 
menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda. Firman Allah SWT 
bermaksud,Iblis & syaitan menakutkan manusia dengan kerugian & kepapaan supaya 
jangan menderma utk kebaikan...! ! 
 
Program ini telah dicipta setelah dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas 
program2 yang ada di negara2 maju & ianya telah diringkaskan seberapa yg boleh 
bagi memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 / apapun jumlah yang 
anda inginkan sudah tidak mustahil lagi. Pokok pangkal, anda bertindaklan dari 
SEKARANG & gembelingkan usaha ke 
arahnya dengan penuh keyakinan & kesungguhan. 
Baca & fahamkan arahan sebelum menyertainya supaya tidak berlaku penganiayaan 
kepada peserta lain secara tidak sengaja.
 
 BAGAIMANA CARANYA???. 
 Langkah1 
 
Buka attachment dan LIHAT BUKTI sumbangan.( Abaikan Risalah ini jika TIADA 
BUKTIsumbangan - CARI dan SERTAI risalah yang disertakan bukti sumbangan ) 
Kemudian anda dikehendaki menghulurkan sumbanganRM2 shj kpd setiap peserta ( 
Tidak perlu sumbang kepada peserta terdahulu kerana sudah terkeluar). 
Seterusnya, bank-in RM2 kpd setiap nama & nombor akaun peserta yg terdapat 
pdSenarai Nama  Peserta 1 hingga 5 .(Fund Transfer 3rd Party account) 
 
Langkah2 
Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka 
Anjakkan nama & nombor akaun Peserta 1 ke Peserta terdahulu (Peserta 1 
terkeluar). 
Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, 
Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama 
&nombor akaun anda pada ruang Peserta 5 yg tlh dikosongkan td. Pastikan senarai 
nama & no akaun setiap peserta berada dlm kedudukan yg betul bg memastikan 
tidak berlaku sbrg penganiayaan kpd 
peserta lain.  ATTACHKAN JUGA BUKTI SUMBANGAN ANDA , anda cuma perlu print 
screen logout summary selepas membuat sumbangan. PASTEkan didalam Paint 
(Start-> Accessories->Paint) dan save. kemudian attachkan file tersebut sebagai 
bukti sumbangan anda bagi meyakinkanpeserta lain bahawa anda telah membuat 
sumbangan.(bagi mengelak penipuan) 
 
Langkah3 
Kemudian, poskan/iklankan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) 
ke sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web 
diskusi,forum dan message board.
Langkah4 Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hari utk 
ganjaran yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd 
peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg 
menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat 
carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat,dan setiap 
seorang menjana  15 lagi peserta).
 
 
POTENSI PENDAPATAN diikuti 15peserta 
CARA PENGIRAAN 

Peserta 5 (Anda bermula di sini)  
15 peserta x RM2 =RM30..00 

Peserta 4
15 peserta x(15) x RM2 =RM450.00

Peserta 3
15 peserta x (15) x (15) x RM2 =RM6,750.00 

Peserta 2
15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM101,250.00

Peserta 1
15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM1,518,750. 00 

JUMLAH =RM1,627,230. 00 
 
Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan . Pastikan andamengirimkan 
RM2 kepada peserta setelah meyertai program ini.Sekiranya anda cuba menipu 
iaitu dengan meletakkan nama anda terus ke No.1, anda hanya akan menerima wang 
sebanyak RM30 sahaja. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga. 
Anda perlu ingat, bukan 
semua org berfikiran positif seperti kita. Andainya tidak ramai yg menyertai 
program ini, tentu jumlah wang anda terima sedikit sahaja kan . Oleh itu anda 
dinasihatkan supaya mengpos sebanyak mungkin artikel tersebut ke internet. 
Walaupun 50% sahaja yang menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan 
sebanyak RM406,808. 
 
Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) seperti apa 
yg telah saya alami. Sila ikuti arahan yang telah ditetapkan & imbuhan lebih 
RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dalam tempoh 40 - 50 hari sahaja. Program 
ini masih  kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak. Anda sekarang akan 
menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui surat-menyurat. Di dalam 
perniagaan ini anda tidak menjual barang2 yang dapat dilihat tetapi sebaliknya 
anda menjual perkhidmatan. 
Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!! Simpan salinan langkah2 ini & 
bila-bila 
masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi & lagi & lagi.
 
SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan kerana kejujuran semua 
peserta yang telah mengikuti langkah2 yang telah digariskan dengan  sempurna .. 
Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan& duit yang 
diterima oleh orang2 lain akan sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya 
sekarang, masukkan nama anda dalam senarai 
dan anda telah mula berniaga..... .!! 
 

PESERTA TERDAHULU (TIDAK perlu sumbangan- sudah terkeluar) 
ZAKARIA BIN ABDUL RAHIM
Maybank :157090817224
(**anjakkan nama & no akaun Peserta pertama kesini) 

SENARAI NAMA PESERTA 
(SUMBANGKAN RM 2 KEPADA PESERTA 1 HINGGA 5) 
 
PESERTA 1 
MOHD ROSDI BIN MAN
Maybank : 162106407916
(**Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 2 ke sini)  


PESERTA 2 
MOHD HARMIZI BIN MOHD NOOR AZMIN
Maybank : 162375618665
(**Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 3 ke sini) 


PESERTA 3 
INTAN SUHADA
Maybank : 162357250092
(**Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 4 ke sini)   


PESERTA 4 
ZUWAIRI IZWAN BIN TAU PEK
Maybank : 157111918846
(**Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 5 ke sini) 


PESERTA 5 
IBRAHIM BIN MAT NOR
Maybank : 101011844131
(*** Tuliskan nama & Nombor Akaun anda disini sebagai
Peserta 5 -baru) 

#ATTACHKAN BUKTI SUMBANGAN ANDA 
(Print Screen logout summary akaun maybank2u.com anda sebagai bukti sumbangan) 

LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS! DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT NESCAYA 
ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA. INSYA 
ALLAH... 

Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group?Melalui newsgroup iaitu laman2 web 
yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat  
keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah membaca risalah anda. 
Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal 
orang bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada lebih 
daripada 5000 orang dalam satu masa. Cuba anda lihat fakta ini, di seluruh 
dunia ada terdapat lebih daripada 32,000 laman web bercorak diskusi & pada 
satu2 hari, lebih daripada 5,000 orang melawat laman web seperti berikut.
 
 Di dalam dunia terdapat lebih kurang 2 BILLION pengguna internet yang 
berdaftar & pada diri, bayangkan setiap hari dianggarkan lebih daripada 50,000 
pengguna baru mendaftarkan berapa ramai orang yang bakal menyebarkan risalah 
yang mengandungi nama & alamat  anda, & setiap orang yang menyalin risalah anda 
akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dalam masa 2 bulan 
50000 orang menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu.
 
Langkah 1 
Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu 
EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk 
menyalin risalah anda.
 
Langkah 2 
Klik Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan 
risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan peserta-peserta 
awal. 

Isikan Subject dan Save as Draft .( bagi memudahkan anda untuk membuat promosi 
dimasa akan datang) 
 
Langkah3 
Pergi ke folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan 
ke forum2 dibawah dan diskusi2 lain . (Anda juga mungkin dikehendaki untuk 
mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu 
menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah & anda 
hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang 
program tersebut PERCUMA)  
 
1.    usahawan_cyberia@ yahoogroups. com 
2.    pemuda-keadilan@ yahoogroups. com 
3.    bicara_melayu_ [EMAIL PROTECTED] ps.com 
4.    [EMAIL PROTECTED] ups.com 
5.    keluarga_melayu@ yahoogroups. com 
6.    melayu_bestari@ yahoogroups. com 
7.    melayumalaysia@ yahoogroups. com 
8.    iklanbebasku@ yahoogroups. com 
9.    uitm-melaka@ egroups.com 
10.   [EMAIL PROTECTED] ups.com 
11.   [EMAIL PROTECTED] .com 
12.   usahawan_melayu@ yahoogroups. com 
13.   [EMAIL PROTECTED] com 
14.   [EMAIL PROTECTED] .com 
15.   idealis_mahasiswa@ yahoogroups. com 
16.   induksiaudit2003@ yahoogroups. com 
17.   forum-bisnis- [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
18.   [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
19.   malaysia_friends@ yahoogroups. com ,
20.   kelabbisnesonline@ yahoogroups. com ,
21.   sehatbersama@ yahoogroups. com ,
22.   on_line_associates_ [EMAIL PROTECTED] s.com ,
23.   extramoney_fromhome @yahoogroups. com ,
24.   Ads4YourHomeBiz@ yahoogroups. com ,
25.   Wilber_Malaysia@ yahoogroups. com ,
26.   [EMAIL PROTECTED] .com ,
27.   pas-network@ yahoogroups. com ,
28.   perniagaan_melayu@ yahoogroups. com ,
29.   ruang_iklan_ [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
30.   qualityproducts@ yahoogroups. com,
31.   [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
32.   Masyarakat_Melayu@ yahoogroups. com ,
33.   keadilan_eberita@ yahoogroups. com ,
34.   itjobs_malaysia@ yahoogroups. com ,
35.   supremeringgit@ yahoogroups. com ,
36.   [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
37.   Usahawan_Melayu@ yahoogroups. com ,
38.   melayuhebat@ yahoogroups. com ,
39.   [EMAIL PROTECTED] com ,
40.   [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
41.   [EMAIL PROTECTED] ups.com 
42.   cari_duit_group@ yahoogroups. com ,
43.   melayucyber@ yahoogroups. com ,
44.   melayu_bestari@ yahoogroups. com ,
45.   perniagaan_melayu@ yahoogroups. com ,
46.   Masyarakat_Melayu@ yahoogroups. com ,
47.   usahawan_cyberia@ yahoogroups. com ,
48.   malaysia_friends@ yahoogroups. com ,
49.   [EMAIL PROTECTED] com ,
50.   [EMAIL PROTECTED] s.com ,
51.   duit_sampingan@ yahoogroups. com,
52.   [EMAIL PROTECTED] s.com ,
53.   [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
54.   Janapendapatan@ yahoogroups. com ,
55..   [EMAIL PROTECTED] s.com ,
56.   [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
57.   jutawan2002@ yahoogroups. com ,
58.   malaysia_duit_ [EMAIL PROTECTED] com ,
59.   maricariduit@ yahoogroups. com ,
60.   masyarakat_melayu@ yahoogroups. com ,
61.   melayucyberer@ yahoogroups. com ,
62.   [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
63.   [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
64.   ringgitmatrix@ yahoogroups. com ,
65.   side_income@ yahoogroups. com ,
66.   [EMAIL PROTECTED] .com ,
67.   [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
68.   wang_dari_komputer@ yahoogroups. com ,
69.   iklan-groups@ yahoogroups. com ,
70.   [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
71.   iklan-mudah@ yahoogroups. com ,
73.   iklan-niaga@ yahoogroups. com,
74.   iklan-utama@ yahoogroups.. com ,
75.   iklan_percuma_ [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
76.   [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
77.   [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
78.   islamcarahidupku@ yahoogroups. com ,
79.   keusahawanan@ yahoogroups. com ,
80.   dewanperniagaanbumi putrammu@ yahoogroups. com ,
81.   duit_online@ yahoogroups. com ,
82.   duit_semata@ yahoogroups. com ,
83.   e-perniagaan@ egroups.com ,
84.   e-perniagaan@ yahoogroups. com 
 
 
Tahniah.... ITU SAHAJA! Apa yang perlu anda lakukan sekarang ialah  ulangi 
langkah2 di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa kira2 30 
saat untuk muncul di skrin anda.Ingat? lebih banyak anda iklankan (message 
board dsb) lebih banyak duit yang akan anda 
dapat!! Mudah kan ? Selepas ini anda akan mula menerima wang tersebut sebelum 
anda sempat mengiranya! Terima Kasih.
 
SELAMAT MENCUBA & GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE  JALAN KEBAJIKAN... ..!!


       
____________________________________________________________________________________
Need a vacation? Get great deals
to amazing places on Yahoo! Travel.
http://travel.yahoo.com/

[Non-text portions of this message have been removed]

Kirim email ke