Hi,

I'm still stuck with my login issue. Here is some additional information :
- when I log in, it seems the authentication works because I get no error
in the log but I'm redirected to the login page.
- I saw some detailed http exchanges during the authentication phase.
Between the login and redirection the session cookie changes. I don't know
why.
- I try to log in without Apache with the same result.
- one of my colleagues advised me to watch the third part cookie loss
problems with iframe. But I use Firefox which enables third part cookie.
- My problem seems to lie on the server side. Is there other cache than
Firefox I should clear ?

Thank,
F.T
Le 5 nov. 2015 18:16, "Floreline TOUCHARD" <floreline.touch...@gmail.com> a
écrit :

> Hi,
>
> I come back to you with some news of my login problem.
> I delete my browser cache and cookies with no result.
> I restart all my services (Apache, PostgreSQL, Galaxy) with no more result.
> I try to start fresh with my PostgreSQL database cluster (to clear all the
> user information). But it didn't solve the problem. When I register with a
> user name, I get :
>
> - on the browser side:
> "Now logged in as <username>@example.com.
> Verification email has been sent to your email address. Please verify it
> by clicking the activation link in the email.
> Please check your spam/trash folder in case you cannot find the message.
> Return to the home page."
>
> - on the server side :
> "galaxy.util ERROR 2015-11-05 17:21:25,394 Mail is not configured for this
> Galaxy instance.
> galaxy.util INFO 2015-11-05 17:21:25,394 From nobody Thu Nov  5 17:21:25
> 2015
> Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
> MIME-Version: 1.0
> Content-Transfer-Encoding: 7bit
> To: <username>@example.com
> From:
> Subject: Galaxy Account Activation
> Hello <user_id>,
> In order to complete the activation process for <username>@example.com
> begun on 11/05/15 at ip:port, please click on the following link to verify
> your account:
> http://ip:port/activate?email=<username>%40example.com
> &activation_token=3285151b21c8f85590db0f0c1089110d934f2400
> By clicking on the above link and opening a Galaxy account you are also
> confirming that you have read and agreed to Galaxy's Terms and Conditions
> for use of this service (None). This includes a quota limit of one account
> per user. Attempts to subvert this limit by creating multiple accounts or
> through any other method may result in termination of all associated
> accounts and data.
> Please contact us if you need help with your account at: None. You can
> also browse resources available at: None.
> More about the Galaxy Project can be found at galaxyproject.org
> Your Galaxy Team"
>
>
> I get a new entry in the galaxy_user table (PostgreSQl table) with "f" in
> the activate field. which I find logical.
> If I activate the account with the link, the value becomes "t". Still
> logical.
>
> But I'm redirected to the welcome page after the login and there's only
> the "login" and "register" options under the user tab.
> I have no error on the server log.
> For each connection attempt I can see this line :
> "galaxy.auth.providers.localdb DEBUG 2015-11-05 17:31:04,681 User:
> <username>@example.com, LOCALDB: True
> 10.80.6.195 - - [05/Nov/2015:17:31:04 +0200] "POST
> /user/login?use_panels=False HTTP/1.1" 200 - "http://ip:port/user/login";
> "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0"
> 10.80.6.195 - - [05/Nov/2015:17:31:04 +0200] "GET /root HTTP/1.1" 200 -
> "http://ip:port/user/login?use_panels=False"; "Mozilla/5.0 (Windows NT
> 6.1; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0"
> 10.80.6.195 - - [05/Nov/2015:17:31:05 +0200] "GET /root/welcome HTTP/1.1"
> 302 - "http://ip:port/root"; "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:39.0)
> Gecko/20100101 Firefox/39.0"
> "
> Is it normal ?
>
> My postgreSQl database seems to work fine.
> It doesn't come from a browser cache issue (I clear mine and I try to
> login to Galaxy with another computer on the same network).
> Or are there other caches I should be aware of ?
> Is there another way to get an operational application ? And where did
> this issue come from ? I'm only testing the application but it surprises me
> since I had a working instance for few months.
>
> Thanks in advance,
> F.T
>
> 2015-11-04 16:44 GMT+01:00 Floreline TOUCHARD <
> floreline.touch...@gmail.com>:
>
>> Update :
>> When I clic several time on the galaxy name, I got this on the log :
>>
>> Exception happened during processing of request from ('127.0.0.1', 45055)
>> Traceback (most recent call last):
>>   File
>> path/to/galaxy-master/eggs/Paste-1.7.5.1-py2.6.egg/paste/httpserver.py",
>> line 1068, in process_request_in_thread
>>     self.finish_request(request, client_address)
>>   File "/usr/lib64/python2.6/SocketServer.py", line 332, in finish_request
>>     self.RequestHandlerClass(request, client_address, self)
>>   File "/usr/lib64/python2.6/SocketServer.py", line 628, in __init__
>>     self.finish()
>>   File "/usr/lib64/python2.6/SocketServer.py", line 671, in finish
>>     self.wfile.flush()
>>   File "/usr/lib64/python2.6/socket.py", line 303, in flush
>>     self._sock.sendall(buffer(data, write_offset, buffer_size))
>> error: [Errno 32] Broken pipe
>>
>>
>> 2015-11-04 15:09 GMT+01:00 Floreline TOUCHARD <
>> floreline.touch...@gmail.com>:
>>
>>> Here is some details :
>>> when I enable the access to Galaxy without authentication I'm redirected
>>> to the welcome page, but still I'm not connected (I can login/register)
>>>
>>> 2015-11-04 14:42 GMT+01:00 Floreline TOUCHARD <
>>> floreline.touch...@gmail.com>:
>>>
>>>> Thanks for the "bidouille" ;)
>>>>
>>>> It didn't work for me.
>>>> I have my Galaxy instance configured to run jobs on a cluster. I don't
>>>> know where the problem come from.
>>>>
>>>> 2015-11-04 14:19 GMT+01:00 Yvan Le Bras <yvan.le_b...@irisa.fr>:
>>>>
>>>>> Hi Floreline,
>>>>>
>>>>> Did you use several workers and/or handler ? I have had the same issue
>>>>> on Galaxy instances from our cloud, and a "not beautiful manner" I found 
>>>>> to
>>>>> succeed authenticate was to clic several times on the galaxy name (top 
>>>>> left
>>>>> of your instance) to force reload the page before login..... ;)
>>>>>
>>>>> If this "bidouille" can help before you obtain a real solution to fix
>>>>> this..
>>>>>
>>>>> Cheers,
>>>>>
>>>>> Yvan
>>>>>
>>>>> ------------------------------
>>>>>
>>>>> *De: *"Floreline TOUCHARD" <floreline.touch...@gmail.com>
>>>>> *À: *galaxy-dev@lists.galaxyproject.org
>>>>> *Envoyé: *Mercredi 4 Novembre 2015 14:00:24
>>>>> *Objet: *[galaxy-dev] login problem (redirection to the login page)
>>>>>
>>>>>
>>>>> Hi,
>>>>>
>>>>> this is not the first time I encounter this problem : I change the
>>>>> authentication mode (external to internal). And since then I cannot login
>>>>> with any account. Each time I'm redirected to the login page. Yet I 
>>>>> haven't
>>>>> any log error. I have the galaxy-master 15.07 version.
>>>>> I cleared the firefox cache and cookies, from the browser and command
>>>>> line. But the problem's still there.
>>>>> The last time I uninstalled my postgresql database.
>>>>> I saw this post :
>>>>> http://dev.list.galaxyproject.org/Login-problem-tt4139426.html
>>>>> Is there a way to find the modifications (without unistall my galaxy
>>>>> instance) ?
>>>>>
>>>>> Thanks !
>>>>> F.T
>>>>>
>>>>> ___________________________________________________________
>>>>> Please keep all replies on the list by using "reply all"
>>>>> in your mail client.  To manage your subscriptions to this
>>>>> and other Galaxy lists, please use the interface at:
>>>>>   https://lists.galaxyproject.org/
>>>>>
>>>>> To search Galaxy mailing lists use the unified search at:
>>>>>   http://galaxyproject.org/search/mailinglists/
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> --
>>>>>
>>>>> -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>>>>> Yvan Le Bras, PhD
>>>>>
>>>>> @Yvan2935
>>>>>
>>>>>       <°))))><
>>>>>                   e-Biogenouest project
>>>>>                        http://www.e-biogenouest.org
>>>>>                        CNRS UMR 6074 IRISA-INRIA, Campus de Beaulieu,
>>>>> 35042 Rennes Cedex
>>>>>                                  tél.:  +33 (0) 2 99 84 71 79     /
>>>>>    +33 (0) 6.10.43.96.51
>>>>>
>>>>> yvan.le_b...@irisa.fr
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>
___________________________________________________________
Please keep all replies on the list by using "reply all"
in your mail client.  To manage your subscriptions to this
and other Galaxy lists, please use the interface at:
  https://lists.galaxyproject.org/

To search Galaxy mailing lists use the unified search at:
  http://galaxyproject.org/search/mailinglists/

Reply via email to