Hi,

"Olivier Lecarme" <[EMAIL PROTECTED]> writes:

> I'm trying to do what the subject explains. I already installed
> successfully Gimp-1.2.3. In order to prevent conflicts within
> incompatible versions of glib and gtk+, they are installed in distinct
> hierarchies.

that's not necessary since glib/gtk+-1.2 happily coexist with
glib/gtk+-2.0 in the same prefix (provided that your 1.2 versions
aren't overly outdated).

> "configure --disable-print" works correctly.
> 
> When compiling, I get the following error in plug-ins/sel2path and
> plug-ins/common: the loader does not find the entry point "abort". In
> order to terminate the compilation, I make the following change in the
> Makefile of both these directories: add "/usr/lib/libc.a" in front of
> the definition of GTK_LIBS.

abort? I've never heard about that problem before, seems to be OSF1
specific.

> The compilation then terminates, as well as the "make install".
> 
> When I call "gimp --verbose", I get the flash image, and after a while,
> here is what happens:
> 
> parsing "/usr/local/etc/gimp/1.3/gimprc"
> parsing "/net2/ciceron2/ol/.gimp-1.3/gimprc"
> Adding theme 'Default' (/usr/local/share/gimp/1.3/themes/Default)
> Parsing '/usr/local/share/gimp/1.3/themes/Default/gtkrc'
> Parsing '/net2/ciceron2/ol/.gimp-1.3/gtkrc'
> loading module: '/usr/local/lib/gimp/1.3/modules/libcolorsel_triangle.so'
> loading module: '/usr/local/lib/gimp/1.3/modules/libcdisplay_gamma.so'
> loading module: '/usr/local/lib/gimp/1.3/modules/libcdisplay_highcontrast.so'
> 
> ** (gimp-1.3:6106): WARNING **: Could not find XftConfig file
> cannot open file "/usr/X11R6/lib/X11/XftConfig"

you should install a suitable XftConfig file to make the text tool happy.
On the other hand since the text tool is almost unuseable it's not that
important...

> querying plug-in: "/usr/local/lib/gimp/1.3/plug-ins/tool-safe-mode"
> writing "/net2/ciceron2/ol/.gimp-1.3/pluginrc"
> initializing plug-in: "/usr/local/lib/gimp/1.3/plug-ins/tool-safe-mode"
> gimp-1.3: tool-safe-mode init called
> gimp-1.3: tool_plug_in_path: 
>/net2/ciceron2/ol/.gimp-1.3/tool-plug-ins:/usr/local/lib/gimp/1.3/tool-plug-ins
> gimp-1.3: tool-safe-mode init done
> Starting extensions: extension_script_fu gimp-1.3: fatal error: Segmentation fault
> gimp-1.3 (pid:6106): [E]xit, [H]alt, show [S]tack trace or [P]roceed: s
>  #0  0x30005812a64 in g_on_error_stack_trace (prg_name=0x11ffffbe8 "gimp-1.3")
>  #1  0x300058128f8 in g_on_error_query (prg_name=0x11ffffbe8 "gimp-1.3")
>  #2  0x120053e6c in gimp_terminate ()
>  #3  0x120053cfc in gimp_fatal_error ()
>  
> Then the process enters and endless loop, which I terminate with a C-c:
> 
> gimp-1.3: terminated: Interrupt
> /usr/local/lib/gimp/1.3/plug-ins/script-fu terminated: Interrupt
> 
> (script-fu:6120): LibGimp-WARNING **: script-fu: gimp_flush(): error: Broken pipe
> 
> I know that this version is unstable, but probably I get more problems
> than expected. What could I try?

I'd suggest you temporarily move the plug-ins directory away and check
if gimp works w/o any plug-ins. If that works you could reinstall some
simpler plug-ins and test them. Perhaps only script-fu is broken for
you.


Salut, Sven

_______________________________________________
Gimp-developer mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://lists.xcf.berkeley.edu/mailman/listinfo/gimp-developer

Reply via email to