In regard to: Re: [Gimp-developer] installing Gimp-1.3.8 on a DEC Alpha...:

>In the tests directory of glib, "make check-TESTS" immediately fails
>because of the same problem:
>zenon(~/src/Gnome2-rc1/Install/glib-2.0.6/tests) : make check-TESTS      mer 21
>/bin/ksh ../libtool --mode=link gcc  -g -O2 -Wall -D_REENTRANT  -o array-test  
>array-test.o  ../glib/  -liconv -lintl -liconv
>gcc -g -O2 -Wall -D_REENTRANT -o .libs/array-test array-test.o  
>../glib/.libs/ -L/usr/local/lib /usr/local/lib/ -lc 
>/usr/local/lib/ -Wl,-rpath -Wl,/usr/local/lib
>creating array-test
>/bin/ksh ../libtool --mode=link c++  -g -O2  -o cxx-test  cxx-test.o  
>../glib/  -liconv -lintl -liconv
>c++ -g -O2 -o .libs/cxx-test cxx-test.o  ../glib/.libs/ 
>-L/usr/local/lib /usr/local/lib/ -lc /usr/local/lib/ -Wl,-rpath 
>collect2: ld returned 1 exit status

That's likely because `-lc' is listed before your locally-installed
libiconv, and libiconv certainly requires symbols from libc.  On most
systems, the order in which you list libraries on the link line is important.

All of the symbols you mention are in the shared C library, so they will
normally get linked in automatically.  One reason why that might not
happen is if you *explicitly* list `-lc' on the link line, and it's too
early in the line, as is the case above.

I would guess the problem is either with your gettext installation or your
libiconv installation.  Either gettext's `' shouldn't be
specifying `-lc', or both `' and `' should be.

Tim Mooney                              [EMAIL PROTECTED]
Information Technology Services         (701) 231-1076 (Voice)
Room 242-J6, IACC Building              (701) 231-8541 (Fax)
North Dakota State University, Fargo, ND 58105-5164

Gimp-developer mailing list

Reply via email to