Below is an initial post I made to the mailing list. I was asked to include a 
link to the image I had originally attached, as the list drops attachments. 
Thanks for any help.



https://drive.google.com/a/oregonstate.edu/file/d/0B3OzIk8_VyEMT2Z5bTlSckxJVHc/view?usp=sharing



Sent from [ProtonMail](https://protonmail.ch), encrypted email based in 
Switzerland.


-------- Original Message --------

Subject: Opacity in background image after using Quick Mask mode

Time (GMT): Apr 13 2015 19:22:50

From: jlancas...@protonmail.com

To: gimp-user-list@gnome.org



Hello,



I am attempting to remove the backgrounds of some scanned grayscale jpg images, 
using the free select tool to rough outline the selection, and adjusting the 
selection for fine details using the quick mask mode (see attached screenshot). 
This requires switching to RGB mode. After refining the selection, I switch off 
Quick Mask mode, invert the selection, and then clear the background. After 
clearing, I end up with patches of opaque color where I drew over the image to 
alter the selection. Not sure what I could be doing wrong. Can someone please 
help me with this?



Sent from [ProtonMail](https://protonmail.ch), encrypted email based in 
Switzerland.
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    gimp-user-list@gnome.org
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list

Reply via email to