Respecte el canvi de fractal a femení he trobat això

http://www.geocities.com/oriolpont/tr/caos/fractal.htm#nota

*El substantiu masculí fractal sorgeix per el·lipsi d'objecte geomètric fractal. En català, però, també existeix fractal com a femení, format per el·lipsi de geometria fractal. Encara que la GEC dóna la definició que he utilitzat sota l'entrada del substantiu en femení, he preferit utilitzar el gènere masculí perquè considero que m'estic referint a un ens concret -com és un objecte geomètric-, més que no pas un ens abstracte -com és la geometria.

A l'enciclopèdia he trobatMAT
1 adj Relatiu o pertanyent a una fractal o a les fractals. Objecte fractal, geometria fractal.
 
2 f Model matemàtic o objecte real que manté la seva forma essencial, fragmentada i irregular, tot i variant l'escala d'observació.

Així doncs tenim un objecte fractal, una geometria fractal si t'utilitza fractal com a adjectiu. Però si va sol sempre s'ha de posar en femení. Per exemple "Etimològicament una fractal és un objecte geomètric que en calcular la seva dimensió ens dóna un número fraccionari."
Però també podria ser que es digués "Etimològicament un [objecte] fractal és un objecte geomètric que en calcular la seva dimensió ens dóna un número fraccionari."

Així doncs fractal en masculí o en femení ?

Respondre per correu electrònic a