Send gini mailing list submissions to
        gini@cs.mcgill.ca

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
        http://mailman.cs.mcgill.ca/mailman/listinfo/gini
or, via email, send a message with subject or body 'help' to
        gini-requ...@cs.mcgill.ca

You can reach the person managing the list at
        gini-ow...@cs.mcgill.ca

When replying, please edit your Subject line so it is more specific
than "Re: Contents of gini digest..."


Today's Topics:

   1. This is a test (Muthucumaru Maheswaran)
   2. Problem connecting componenets (Gilles Schtickzelle)
   3. gini-server with Ubuntu 9.04 (Jianxun Dang)
   4. Re: Problem connecting componenets (Alexis Malozemoff)
   5. Re: Problem connecting componenets (Daniel Ng, Mr)
   6. Re: gini-server with Ubuntu 9.04 (Amin Mirzaee)
   7. Re: gini-server with Ubuntu 9.04 (Daniel Ng, Mr)
   8. problem of starting server (Ou Ya Deng)


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Sat, 19 Sep 2009 13:58:41 -0400
From: "Muthucumaru Maheswaran" <mahes...@cs.mcgill.ca>
Subject: [gini] This is a test
To: <gini@cs.mcgill.ca>
Message-ID: <001b01ca3952$d272f090$7758d1...@mcgill.ca>
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Please ignore!

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: 
http://mailman.cs.mcgill.ca/pipermail/gini/attachments/20090919/cfb9af5b/attachment-0001.html
 

------------------------------

Message: 2
Date: Sat, 19 Sep 2009 16:20:30 -0400
From: Gilles Schtickzelle <gilles.schtickze...@mail.mcgill.ca>
Subject: [gini] Problem connecting componenets
To: "gini@cs.mcgill.ca" <gini@cs.mcgill.ca>
Message-ID:
        <3af221486953a94683e29bf951d81e56198823d...@exmbxvs4c.campus.mcgill.ca>
        
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Hi,

We're sometimes having problems to connect two valid components (for ex. a 
router and a subnet).
Reading the GINI doc doesn't help with troubleshooting as within the same 
topology, some elements will connect and some won't, seemingly randomly.
Anybody else have this problem?

Gilles

------------------------------

Message: 3
Date: Sat, 19 Sep 2009 16:29:43 -0400
From: Jianxun Dang <jianxun.d...@mail.mcgill.ca>
Subject: [gini] gini-server with Ubuntu 9.04
To: "gini@cs.mcgill.ca" <gini@cs.mcgill.ca>
Message-ID:
        <f661b2f8fabe5a4bbfbc61b2b6abdc9847dc170...@exmbxvs4b.campus.mcgill.ca>
        
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Hi all~

Is anybody here using gini with Ubuntu-9.04?

I got a problem that I couldnt use gserver in my localhost. If I click "start 
server", an untitled window emerges, and disappears immediately. No other 
warning or error reports.

But it works well, when I set gini to link to gserver in lab2-xx.cs.mcgill.ca.

Someone encounters the same problem?

Oh, I installed all libraries that gini needs from official apt source, except 
libslack. I downloaded libslack source code from libslack.org.

Any help~~~

Thanx.

------------------------------

Message: 4
Date: Sat, 19 Sep 2009 16:33:35 -0400
From: Alexis Malozemoff <amalozemo...@gmail.com>
Subject: Re: [gini] Problem connecting componenets
To: Gilles Schtickzelle <gilles.schtickze...@mail.mcgill.ca>
Cc: "gini@cs.mcgill.ca" <gini@cs.mcgill.ca>
Message-ID:
        <c51203d0909191333p1950d9abu760621e15f4c1...@mail.gmail.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1

Currently a subnet can only connect two devices.  So if you want to
connect three routers together you need three subnets, one between
each router connection.  Hopefully this will be fixed shortly.

Alex

On Sat, Sep 19, 2009 at 4:20 PM, Gilles Schtickzelle
<gilles.schtickze...@mail.mcgill.ca> wrote:
> Hi,
>
> We're sometimes having problems to connect two valid components (for ex. a 
> router and a subnet).
> Reading the GINI doc doesn't help with troubleshooting as within the same 
> topology, some elements will connect and some won't, seemingly randomly.
> Anybody else have this problem?
>
> Gilles
> _______________________________________________
> gini mailing list
> gini@cs.mcgill.ca
> http://mailman.cs.mcgill.ca/mailman/listinfo/gini
>


------------------------------

Message: 5
Date: Sat, 19 Sep 2009 16:33:44 -0400
From: "Daniel Ng, Mr" <daniel...@mail.mcgill.ca>
Subject: Re: [gini] Problem connecting componenets
To: Gilles Schtickzelle <gilles.schtickze...@mail.mcgill.ca>
Cc: "gini@cs.mcgill.ca" <gini@cs.mcgill.ca>
Message-ID:
        <66ca6e9ad39ea644a9736998e6492e619cddf4e...@exmbxvs4b.campus.mcgill.ca>
        
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Sorry, this is being clarified for the next update.  A subnet can have at most 
two connections for now.  The topology in the tutorial was meant to provide 
some of the connection rules indirectly.  For example, if you want multiple 
UMLs on a subnet, you should use a switch, otherwise you can connect a single 
UML to a Router as below:
Router --- Subnet --- UML

Hope that helps.

-----Original Message-----
From: gini-boun...@cs.mcgill.ca [mailto:gini-boun...@cs.mcgill.ca] On Behalf Of 
Gilles Schtickzelle
Sent: September 19, 2009 4:21 PM
To: gini@cs.mcgill.ca
Subject: [gini] Problem connecting componenets

Hi,

We're sometimes having problems to connect two valid components (for ex. a 
router and a subnet).
Reading the GINI doc doesn't help with troubleshooting as within the same 
topology, some elements will connect and some won't, seemingly randomly.
Anybody else have this problem?

Gilles
_______________________________________________
gini mailing list
gini@cs.mcgill.ca
http://mailman.cs.mcgill.ca/mailman/listinfo/gini


------------------------------

Message: 6
Date: Sat, 19 Sep 2009 16:35:03 -0400
From: Amin Mirzaee <amin.mirz...@mail.mcgill.ca>
Subject: Re: [gini] gini-server with Ubuntu 9.04
To: Jianxun Dang <jianxun.d...@mail.mcgill.ca>
Cc: "gini@cs.mcgill.ca" <gini@cs.mcgill.ca>
Message-ID:
        <cecdf2ad0909191335q6a53c00v949e6db5ea96c...@mail.gmail.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1

run the following command:
sudo apt-get install openssh-server

On Sat, Sep 19, 2009 at 4:29 PM, Jianxun Dang
<jianxun.d...@mail.mcgill.ca> wrote:
> Hi all~
>
> Is anybody here using gini with Ubuntu-9.04?
>
> I got a problem that I couldnt use gserver in my localhost. If I click "start 
> server", an untitled window emerges, and disappears immediately. No other 
> warning or error reports.
>
> But it works well, when I set gini to link to gserver in lab2-xx.cs.mcgill.ca.
>
> Someone encounters the same problem?
>
> Oh, I installed all libraries that gini needs from official apt source, 
> except libslack. I downloaded libslack source code from libslack.org.
>
> Any help~~~
>
> Thanx.
> _______________________________________________
> gini mailing list
> gini@cs.mcgill.ca
> http://mailman.cs.mcgill.ca/mailman/listinfo/gini
>


------------------------------

Message: 7
Date: Sat, 19 Sep 2009 16:35:32 -0400
From: "Daniel Ng, Mr" <daniel...@mail.mcgill.ca>
Subject: Re: [gini] gini-server with Ubuntu 9.04
To: Jianxun Dang <jianxun.d...@mail.mcgill.ca>
Cc: "gini@cs.mcgill.ca" <gini@cs.mcgill.ca>
Message-ID:
        <66ca6e9ad39ea644a9736998e6492e619cddf4e...@exmbxvs4b.campus.mcgill.ca>
        
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Do you have openssh-server installed?  You need this to use your machine as a 
server.

-----Original Message-----
From: gini-boun...@cs.mcgill.ca [mailto:gini-boun...@cs.mcgill.ca] On Behalf Of 
Jianxun Dang
Sent: September 19, 2009 4:30 PM
To: gini@cs.mcgill.ca
Subject: [gini] gini-server with Ubuntu 9.04

Hi all~

Is anybody here using gini with Ubuntu-9.04?

I got a problem that I couldnt use gserver in my localhost. If I click "start 
server", an untitled window emerges, and disappears immediately. No other 
warning or error reports.

But it works well, when I set gini to link to gserver in lab2-xx.cs.mcgill.ca.

Someone encounters the same problem?

Oh, I installed all libraries that gini needs from official apt source, except 
libslack. I downloaded libslack source code from libslack.org.

Any help~~~

Thanx.
_______________________________________________
gini mailing list
gini@cs.mcgill.ca
http://mailman.cs.mcgill.ca/mailman/listinfo/gini


------------------------------

Message: 8
Date: Sun, 20 Sep 2009 00:47:22 -0400
From: Ou Ya Deng <ou.d...@mail.mcgill.ca>
Subject: [gini] problem of starting server
To: "gini@cs.mcgill.ca" <gini@cs.mcgill.ca>
Message-ID:
        <0400f7589d6ad446bf5d187b918442ed35483ce...@exmbxvs4a.campus.mcgill.ca>
        
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

Now I am blocking at starting server from gBuilder.

When I clicked starting Server button, putty is poped up. And then window is 
closed after the following lines

Using username "myName".
Authenticating with public key "imported-openssh-key"
id: cannot find name for group ID 19720

In config->options->server tab, I set username=myName, 
server=lab2-xx.cs.mcgill.ca, and session name=mySession.

I used putty directly twith the same seesion to connect to server without any 
problem, but still has this error in the logging message "

 Graph this data and manage this system at https://landscape.canonical.com/
id: cannot find name for group ID 19720
Linux lab2-11 2.6.27-9-generic #1 SMP Thu Nov 20 21:57:00 UTC 2008 i686

Can you help me on this?

Thanks,
Ou Ya



------------------------------

_______________________________________________
gini mailing list
gini@cs.mcgill.ca
http://mailman.cs.mcgill.ca/mailman/listinfo/gini


End of gini Digest, Vol 9, Issue 3
**********************************

Reply via email to