Dear all,

I am trying to apply an electric field to my system, including some polymer 
molecules and ions. By using '-field' in mdrun, I can see the electric field is 
applied:

@    title "Applied electric field"
@    xaxis  label "Time (ps)"
@    yaxis  label "E (V/nm)"
@TYPE xy
         0           1           0           0 #FIELD
     0.001           1           0           0 #FIELD
     0.002           1           0           0 #FIELD
     0.003           1           0           0 #FIELD
     0.004           1           0           0 #FIELD
     0.005           1           0           0 #FIELD

However, the ions didn't move as I have expected. Then I checked the force on 
the atoms by using -cf and -af in traj. The force I got is like this:

@    title "average force"
@    xaxis  label "Atom"
@    yaxis  label ""
@TYPE xy
1         981.917    -227.041      24.754
2        -544.736     560.210    2241.472
3        -554.949    -369.107   -1040.614
4        -494.053    -395.939      -2.874
5         584.973     224.759   -1199.617

It seems to be too big if the unit is in kj/mol nm (according to the manual). 
If the unit of electric field is V/nm, it will only generate a force at the 
level of '100 kj/mol nm' (assuming I didn't make mistake here). Therefore, I am 
guessing my simulation is incorrect. I checked the parameter of force field 
(54a7), but cannot find where I made mistake.

Could you guys give me some clue?

Really appreciate!
Tong


-- 
Gromacs Users mailing list

* Please search the archive at 
http://www.gromacs.org/Support/Mailing_Lists/GMX-Users_List before posting!

* Can't post? Read http://www.gromacs.org/Support/Mailing_Lists

* For (un)subscribe requests visit
https://maillist.sys.kth.se/mailman/listinfo/gromacs.org_gmx-users or send a 
mail to gmx-users-requ...@gromacs.org.

Reply via email to