Shah, I think you had been to away from the country for too long!
dulu bila aku tanya apa itu PASTI pun kau tak tahu...#$&%$
 
You have admitted that you do not read news from oppositions.
See... no point of giving you information what we obtain from oppositions.
 
Since apparently you were not observant enough, or you missed some of the information which appeared in local newspapers (mungkin secara tak sengaja kot), occasionally there are information, which you consider as success stories on the opposition side, which appeared in Utusan, BH, etc.
 
Sebagai contoh, dalam Utusan (kalau tak silap awal tahun ini), ada artikel yang dihantar oleh penyokong umno yang meluahkan rasa tidak puas hati mengenai projek pertanian untuk peneroka. Dari gaya penulisan, penulis tersebut dipercayai adalah seorang peneroka, penyokong umno yang kecewa kerana pihak pembangkang telah menunjukkan inisiatif yang jauh lebih tinggi, lebih sistematik untuk mengusahakan pertanian berkelompok. Dia bertambah kecewa kerana pihak umno seolah tidak mengendahkan para peneroka seperti beliau yang begitu berminat untuk mengusahakan pertanian berkelompok.
 
Satu lagi contoh ialah kes (juga pada awal tahun ini) dimana usaha Ali Rustam cuba untuk merobohkan bangunan sekolah PASTI di Melaka telah mendapat tentangan hebat dari penduduk setempat. Ianya ialah kerana sambutan masyarakat menghantar anak-anak ke PASTI sangat menggalakkan dan juga menyebabkan kurang sambutan di sekolah tadika anjuran kerajaan.
 
Berita-berita yang tersebut adalah antara berita yang secara tak langsung menonjolkan usaha dan kejayaan dari pihak pembangkang. Ofcourse memang lah tak banyak dan payah nak jumpa, almaklumlah dari berita kongkongan BN (bukan nak hide around the bush, tapi dah memang actual fact, semua orang tahu... takkan this fact pun kau masih boleh nak terima?)
 
InsyaAllah Shah, kalau ada artikel atau berita-berita yang secara tak sengaja atau tak langsung terkeluar kat Utusan ke, BH ke, Star ke, yang menunjukkan usaha dan kejayaan dari pihak pembangkang, I will keep in mind to forward them to you.
 
Seperkara lagi Shah, nanti kalau ada kelapangan, aku akan cerita pasal my father's conversation dengan bisan dia yang bekas exco Selangor sedikit sebanyak tentang situasi politik kini...
 
 
-----Original Message-----
From: Ahmad Shariman Mohamed Garip [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
Sent: Tuesday, June 12, 2001 7:12 AM
To: Hassan, Haslim; [EMAIL PROTECTED]
Cc: 'Ahmad Albakree Mohd Razalli'; 'Suhaimi Taha'; 'Suhardy'; [EMAIL PROTECTED]; 'Azlee Hj Mizan'; 'Fid'; 'Hasni Abu'; 'mior badri'; [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED]; 'Amin'
Subject: Re: Pemimpin Umno Pening, Confius & Bercelaru

Haslim,
 
Don't hit around the bush. Yes, I indeed do not read what the opposition do as the things will also be an opposition controlled media. All I am asking is please give me the success stories. PERIOD.
 
 
Wassalam wbt.
----- Original Message -----
Sent: Monday, June 11, 2001 7:22 PM
Subject: RE: Pemimpin Umno Pening, Confius & Bercelaru

Dari media perdana kongkongan kerajaan, most likely you won't hear any success stories from the opposition.
 
Dari media perdana kongkongan kerajaan juga, most likely you will here the success stories on the BN side AND some bad stories samada yang disedari atau pun tidak (ofcourse selepas dah kena edit, dsb, itu pun bergantung kalau anda prihatin) dan juga news which they were not able to cover it up anymore (dah terlampau besar mengalahkan bangkai dinasour, so tak dapek lah nak cover lagi!!!).
 
Since you tak dapat success stories from the opposition (obviously that your references to the oppositions are very minimal, or you don't trust news from oppositions), that's why most of the failure stories that I forwarded are from the government controlled medias (in which some people trust)!
 
Dengan ertikata lain, senjata yang BN gunakan untuk membohongi rakyat, dengan senjata mereka jugaklah kita pecahkan tembelang mereka sendiri!!!
 
Ingat tak cerita "the boy who cried wolf"? Moral of the story is, some people learn. Unfortunately some people don't, still trusting "the boy who cried wolf" again, and again, again....
 
 
-----Original Message-----
From: Amin [mailto:[EMAIL PROTECTED]]
Sent: Monday, June 11, 2001 5:40 PM
To: Ahmad Shariman Mohamed Garip; Hassan, Haslim; [EMAIL PROTECTED]
Cc: 'Ahmad Albakree Mohd Razalli'; 'Suhaimi Taha'; 'Suhardy'; [EMAIL PROTECTED]; 'Azlee Hj Mizan'; 'Fid'; 'Hasni Abu'; 'mior badri'; [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED]; [EMAIL PROTECTED]
Subject: Re: Pemimpin Umno Pening, Confius & Bercelaru

 
----- Original Message -----
Sent: Monday, June 11, 2001 4:01 PM
Subject: Re: Pemimpin Umno Pening, Confius & Bercelaru

fenin ni biasalah dalam mana2 organisasi.
Lagi sekali dengan logika yang tadi, fight fire with fire...bukan water.
 
Udah setahun saya duk tanya untuk bagi success story PAS. sampai sekarang saya tak dapat. yang ada failure story UMNO. CUMNO ni?
 
******
Adakah saudara mencari berita berkaitan success story
PAS hanya daripada akhbar atau media yang dimiliki oleh
golongan2 yang menyokong CUMNO sahaja?
Bila berbicara berkenaan the success story, dari sudut
apa yang sebenarnya saudara melihatnya?
 
along
...sekadar bertanya untuk membuka bicara.
 

Kirim email ke