=========================================================
INFOZÈFIR. BUTLLETÍ INFORMATIU SOBRE LLENGUA CATALANA
       www.infozefir.com
_________________________________________________________
==================[1.635 subscriptors]===================


 Programació de la Festa pel Valencià


L' acte per commemorar els 25 anys de Trobades d'Escoles en Valencià que celebrarem amb una Festa pel Valencià multitudinària al passeig Marítim de la ciutat de València, obrirà les portes a les aportacions i la participació del màxim nombre de ciutadans i ciutadanes, el màxim nombre de xiquets i xiquetes, jovent, famílies, el món associatiu, el món cultural i el món educatiu. Gent de les comarques que mostren en el seu dia a dia l'estima per la nostra llengua.

És un acte per a celebrar 25 anys d'esforç en la normalització del valencià a les aules i al carrer, per a escenificar les claus del futur de la nostra llengua i per a visualitzar més intensament una data clau per als valencians i valencianes, el 9 d'octubre.

Volem que aquesta festa servisca de punt de partida per a reviscolar i donar veu i visibilitat als valencians i valencianes que tenen una visió de la diada del País Valencià molt allunyada de la visió de l'actual govern valencià. En aquest sentit, s'està dissenyant una celebració que puga durar tota la jornada i que reunisca ciutadans de diferents generacions en diferents actes.


PROGRAMA D'ACTES

De 10:00 a 16:00 hores

Monument commemoratiu: LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS
Durant tot el matí, els xiquets, xiquetes, pares, mares i docents de cada centre educatiu que haja participat en la realització del "Llibre de la clau" aniran dipositant-lo en l'escultura.

Actuacions
Durant tot el matí se succeiran diferents actuacions de grups de xiquets i xiquetes vinculats a centres educatius o a associacions comarcals presentats per Pep Castellano, Cantó Nieto, Iolanda Muñoz i Enric Esteve.

Entre les quals: La Coral del Micalet estrenant el poemari de Marc Granell, Grup Trobada, Àlvar Carpi amb el tema Tu Tens la Clau, Paco Muñoz amb una gran coral d'alumnes de Torrent, Marcel el Marcià i moltes més actuacions musicals i sorpreses d'escoles valencianes d'arreu de les comarques.

Tallers infantils
Les coordinadores comarcals seran les encarregades de donar suport al major nombre de centres educatius participants a les Trobades 2010, per tal de portar a la Festa del 9 d'Octubre els tallers que han preparat a la seua Trobada. Així mateix, també es convidarà associacions culturals i universitats que realitzen tallers (danses, ceràmica...). Igual com en qualsevol Trobada, l'organització facilitarà l'espai i les taules per a realitzar cada taller.

Fira d'Entitats
Les entitats de País com els sindicats, Fapa, entitats culturals, entitats ecologistes, editors, etc., tindran un espai per a informar sobre les seues activitats.

Dinar

De 21:30 a 00:30 hores
Concert Obrint Pas
El grup Obrint Pas, farà un concert especial amb diverses sorpreses que tancaran la Festa pel Valencià.


Font: Escola Valenciana
Enllaç: <http://breu.bulma.net/?l11534>


--------------


Escola Valenciana “oxigena” la Diada amb una macrofesta per la llengua
-L'acte, que inclou tallers infantils, una fira d'entitats, actuacions i un concert d'Obrint Pas, conclou les celebracions dels 25 anys de Trobades d'Escoles en Valencià


El 9 d'Octubre comptarà enguany amb un gran acte cívic i reivindicatiu per dignificar el valencià organitzat per Escola Valenciana que servirà per culminar el 25é aniversari de les Trobades d'Escoles en Valencià i també per “oxigenar” una Diada que l'entitat considera massa focalitzada en els actes institucionals.

“La ciutadania queda al marge de les celebracions i aquesta ha de tenir el seu paper”, ha declarat el gerent d'Escola Valenciana, Àngel Martí, que ha reivindicat el reviscolament de la commemoració de la diada “des de la base social” i amb “activitats que reforcen el nostre tret d'identitat més valuós”, en referència a la llengua.

Martí ha lamentat la política lingüística del govern valencià tot recordant les retallades de les subvencions a associacions que promouen la llengua i la falta de places d'ensenyament en valencià, i ha afegit que “la millor forma de dignificar la llengua seria que l'alcaldessa de València parlara en valencià”.

Barberà, però, ni tant sols ha contestat a la petició de permís d'Escola Valenciana per celebrar la macrotrobada del Nou d'Octubre a l'Albereda. Per això tindrà lloc al passeig marítim, dependent de la Direcció de Costes del Ministeri de Medi Ambient, que sí ha donat la corresponent autorització.

La Festa pel Valencià comptarà amb tallers infantils, una fira d' entitats cíviques i culturals i diferents actuacions com la de la Coral del Micalet, el Grup Trobada, Àlvar Carpi o Paco Muñoz acompanyat d'una coral de 250 alumnes de Torrent, i un concert, a la nit, d'Obrint Pas.

L'activitat més reivindicativa la protagonitzarà l'alumnat dels centres d'ensenyament en valencià que dipositaran llibres confeccionats per ells, sobre el valor del valencià, en la base de vidre d'una escultura de Manuel Boix encarregada per a l'ocasió.


Font: diari Avui (01/10/2010)
Enllaç: <http://breu.bulma.net/?l11533>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[Enllaç recomanat]~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          Diccitionari
     http://diccitionari.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Per distribuir informació, escriviu a un dels editors:

Ferran Isabel (País Valencià) <ferran.isa...@ua.es>
Magdalena Ramon (Illes Balears) <slg...@uib.es>
Xavier Rull (Catalunya) <xavier.r...@urv.cat>
Marta Torres (Catalunya) <marta.torres.vilatars...@gmail.com>

Responsable tècnic (coordinador de la llista):
Joan Vilarnau <jvilar...@llengcat.com>

-----------------------------------------------------------------------
Web d'INFOZÈFIR: <http://www.infozefir.com>
Arxius d'INFOZÈFIR: <http://listserv.rediris.es/archives/infozefir.html>
Twitter: <http://twitter.com/infozefir>
RSS: <http://feeds.feedburner.com/Infozefir>

Els missatges d'INFOZÈFIR són distribuïts amb el suport i col·laboració
tècnica de RedIRIS - (http://www.rediris.es)
-----------------------------------------------------------------------

Responder a