En/na roine roine ha escrit:
Hola familia, aqui en roine.

Un amic meu es vol comprar la PSP (la Play portatil), pero abans ha demanat consell a la colla.

Jo no en tinc ni idea, peque mai he tingut "maquinetes", pero vaig pensar en vosaltres. Potser algun llistaire en te alguna, o sap d'algu que en tingui i em pugui dir quatre coses, com per exemple, si per la mula es troben coses, si totes ho accepten, on la vu comprar, etc...Hola!

Jo ho he estat mirant aquests dies a partir de l'"oferta" que fa El País: un pack amb la PSP, una memory stick duo de 32 MB, estoig, auriculars i tres jocs (Formula 1 Grand Prix, Daxter i Lemmings). Tot això per 239 euros (diuen que hi ha un estalvi superior al 30 per cent).

http://www.elpais.es/corporativos/elpais/promociones/2006/consola/index.html

M'he "passejat" per botigues i he consultat webs i fòrums dedicats a la PSP (entre elles aquesta: http://www.todopsp.com )

Algunes coses:

- Al marge de l'"oferta" d'El País, la PSP es pot trobar a les botigues en diferents packs: el Pack Value normal és el mateix d'El País però només porta un joc i surt per uns 249 euros. Per aquest mateix preu també hi ha l'anomenat Giga Pack (amb una tarja d'1 giga i sense cap joc). Per uns 199 euros es troba la PSP sense res (el Pack Standard) i per a tant cal comprar la tarja a part.

- M'han dit que la tarja de 32 MB és suficient per guardar les partides. Ara bé, si vols treure tot el rendiment a la PSP (música, fotos etc) cal tenir, com a mínim una tarja d'1 giga.

- També m'han comentat que és a punt de sortir un pack amb una tarja de 2 GB, però no saben el preu ni la data de sortida al mercat.

- A les botigues, la tarja d'1 GB té un preu d'entre 70 i 80 euros.

- Els jocs de la PSP costen entre 40 i 50 euros (encara no ha sortit la sèrie Platinum) i van amb uns CDs de tamany més petit. Per a tant, no se'n pot aprofitar cap de la PS1 i PS2 (la clàssica estratègia comercial de fer incompatibles les plataformes i d'obligar a l'usuari a comprar diferents formats).

-Què fa la gent: es baixa els jocs per P2P i els guarda instal·lats a la memòria (per això molts s'acaben comprant una tarja grossa). Quin problema hi ha: doncs que amb els firmware nous (segons tinc entès a partir de la v.2)la cosa no és tan fàcil i cal afegir a la màquina un mod xip.

- La bateria que porta la PSP té una autonomia d'entre 4 i 5 hores (depèn del joc i de l'ús que se'n faci). En el mercat es poden trobar bateries més potents.

- La PSP permet l'accés a internet, però pel que m'han explicat en una de les botigues requereix disposar d'una connexió Wi-Fi que compleixi uns requeriments específics. En cas contrari, no funciona.

- La PSP es pot comprar per internet a uns preus més baixos, però cal vigilar tota vegada que la garantia només té cobertura regional. Si et venen una PSP amb número de registre del Japó, l'hauràs d'enviar a arreglar allà si vols que et cobreixi la garantia.

En definitiva, la màquina es bona però el capritx surt car, sobretot pels jugadors que ja tenen la PS2 i que veuen com no poden aprofitar cap dels jocs.

Salut i bona navegació!


********************************************************
Toni Dalmau, periodista
L'Absurd Diari (http://www.absurddiari.com)
Notícies surrealistes, insòlites i sorprenents
Blog Diari de l'Absurd (http://absurddiari.blogspot.com)
Una mirada crítica a l'actualitat
********************************************************
_______________________________________________
llista de correu de l'Internauta
llista@internauta.net
http://zeus.internauta.net/mailman/listinfo/internauta

Respondre per correu electrònic a