Hola llistaires :-[

Fins ara he anat de bòlit, i realment encara i vaig. Intentaré resumir el que va ser la 6 edició de Windos on the World .
Això s'organitza a l'universitat Tecnològica de Tennesse a Cookeville. El campus esta al centre de la ciutat i realment es un lloc molt agradable per estudiar.
En un immens edifici on es resolent qüestions per estudiants i altres activitats, el passat divendres 15 i dissabte 16 d'abril, es va celebrar el que es coneix  per WOW.
Basicament hi han tres activitats diferenciades:

La primera multitud de taules de diferent llargada  i cada una representa un país (àdhuc paísos com l'índia o Xina, amb forta presencia de persones a la ciutat de Cookeville tenien  mes d'una taula.
No em voldria equivocar, però eren quasi 50 taules, de països tant variats com Israel, Franca, Romania, Finlàndia, Tailàndia,  Moçambic, Hawaii, Perú, Mèxic, Catalunya, Espanya, etc Sud africa, Brasil, Argentina, Alemanya, etc.

Cada taula era diferent, de decoració, del  que oferien i del que ensenyaven del seu país. Per exemple la mes eclèctica potser era la de Brasil, amb tres ordinadors i una fulla a5 amb informació esquemàtica. Com anècdota, la taula espanyola, venien flors de paper a un dolar i tots els que hi vaig veure com a membres de la representació eren nord-americans   de llengua materna  anglesa.

Cada taula tenia un segell de goma representant  l'aduna del país i l'estampàvem als passaports dels visitants, era realment emocionant  i tota una sorpresa veure com l'organització es va espavilar a fer-nos un  tampó amb un escut de Catalunya  amb corona?? i duen a sota Catalonia.  I com n'era de natural estampar-lo en els passaports que  ens presentàvem (vam ser molt visitats).

La nostra parada era modesta, la Heather realment i va treballar molt perquè fos digna. Vam enganxar un pal de coure  amb la senyera a una pota de la taula. Teníem dos ordinadors amb pantalla plana (els de casa), un passàvem dos power-point fets per la Heather, un sobre l'historia (tocant el tema també de l'opressió nacional) i l'altre la Catalunya actual, cultura i llengua. A l'altre ordinador i passàvem un vídeo sobre els castells i els castellers (Human Towers).
Hem d'agrair a la gent del  institut Raimon Llull 
http://www.llull.com/llull/estatic/fil/eng/01catalunya/cat_cultura.shtm
 perquè ens van enviar molta propaganda i material per repartir als nostres turistes, així com a la fundació Paulí i Balli de New York, que ens va enviar tot el que va poder, àdhuc exemplars recents de l'avui.
Per desgracia no podem dir el mateix de la Generalitat de Catalunya, concretament al departament de turisme
que ens va enviar primerament tot en castellà (la Heather fins i tot va plorar de ràbia) i després va arribar el dilluns després de la festa i en poca quantitat(5 prospectes).
També la Heather va fer un escrit resumit de l'historià i links del nostre país i el vam fotocopiar (100).
També vam exposar multituds de llibres, diccionaris i cd amb llengua catalana.
 I el que va tindre mes èxit, el pa amb tomàquet.
La gent ens preguntaba sobre el pais i alguns hi havien estat pero no ho sabien(Barcelona), creien que era Espanya

En definitiva va ser una festa divertida, alliçonadora ja que ningú va posar en questio la legitimitat de la nostra parada nio tant sols els hispanoparlants. potser i a tot arreu on hi ha catalans i primer a cassa nostra actuesim amb la visió clara d'una catalanòfila com la Heather, el fracàs de Fresno no hagués existit.

L'altre activitat, aquesta increïble, era un escenari on moltes nacions feien musica o balls ,  realment espectacular i tots d'una gran qualitat artística tot i no sent professionals de l'espectacle. Recordo balls hawaians, musica espectacle d'uns gegantins tambors japonesos, balls  de Vietnam, etc.

La tercera activitat era en la primera planta una multitud de paradetes amb menjars de tot el mon (Xina, japo, Turkia, Mèxic, Tailàndia, tec

Sols voldria remarcar que aquesta idea que te l' UTT d'ensenyar als americans que existeixen altres realitats apart de la USA, es molt necessària, ja que  la majoria no coneixen res tret del mes pròxim a ells.
_______________________________________________
llista de correu de l'Internauta
Internauta@internauta.net
http://zeus.internauta.net/mailman/listinfo/internauta

Respondre per correu electrònic a