En/na Benjamí Villoslada ha escrit:
El Dimarts 02 Agost 2005 15:03, [EMAIL PROTECTED] va escriure:

KDE-Gnome? jo em quedo amb Gnome. Si bé és cert que KDE fou el primer
entorn gràfic (corregiu.me si m'equivoco) gnome és més ràpid i àgil.


Van començar amb no gaire diferència de temps, cap al 1998. Molta gent va quedar-se amb GNOME perquè va saltar una discussió sobre la llibertat de les llibreries QT en les que es basa, una feina de can trolltech.com. A Debian no el volien: http://www.debian.org/News/1998/19981008.es.html

En canvi, les GNOME sempre han estat GPL --encara que el seu impulsor, l'Icaza, ara no estigui d'acord amb la 4a llibertat de la GPL, la que garanteix que el programari lliure no es pugui tancar.

KDE ha millorat molt la velocitat amb la versió 3 --a la 2 no vigilaven gaire la velocitat i només afegien 'features'--, mentre que GNOME es tornava un poc més lent. Ara la diferència no és tant gran.

Trolltech també va canviar la llicència i ara és completament lliure.


Tal i com ho enfoques, sembla com si la tendència fos a un KDE més lliure que no pas GNOME, prestacions a part.

Desconeixia aquest canvi de plantejament de l'Icaza. Tenint en compte això, com estas veient els projectes en que hi participa, especialment el mateix GNOME y sobretot Mono.

Estic participant en el procés de decisió de canvi d'eines de desenvolupament d'una petita empresa, d'entre les alternatives lliures una d'elles es Mono, però a voltes en tinc un cert recel poder injustificat.Salutacions,

--

Pere (Aesux)
GNU/Linux 2.6.11-1.1369_FedoraCore4

_______________________________________________
llista de correu de l'Internauta
Internauta@internauta.net
http://zeus.internauta.net/mailman/listinfo/internauta

Respondre per correu electrònic a