Hola,

2005/8/14, Dolsa- [EMAIL PROTECTED]:

Es veritat que sabem ben poc dels "sentiments" dels "altres" essers
vius.
Entrariem aqui en controversies mes filosofiques que biologiques. Que
vol dir patiment ?
 
Et dono la raó amb això de la filosofia. Crec que els humans tenim tendència a traslladar allò que ens propi als animals, i interpretar-ho com si fossin un de nosaltres: patiment, estat d'ànim, amor, odi, i fins i tot, sensació de plaer en la copulació.
 
Potser hi ha animals que "gadueixen" de tot el que he anomenat, però sempre serà com a animal i amb les particularitats de la seva espècie, i segurament hi haurà una clara diferenciació entre animals diferents i entre ells i nosaltres.

Pateix un insecte ?

Despres de dedicarme tota la vida a estudiar i observar els insectes
no puc dir res ni a favor ni en contra.
M'en guardare prou.
--
 
Una conclusió força assenyada la teva. Per cert, ja que vas llançar la pregunta, per què no ens dius quants capulls d'eruga fan falta per fer una corbata?
 
Lligant el tema de les papellones amb el de les granges xineses, recordo haver vist per televisió un documental que mostrava unes instal.lacions (crec que era a la Xina) on criaven papellones amb l'objectiu de vendre-les dissecades. Si la memòria no em falla, es criaven exemplars molt dificils de trobar a la natura i molt buscats pels col.leccionistes. En saps alguna cosa d'aquests llocs?
 
Salutacions
_______________________________________________
llista de correu de l'Internauta
Internauta@internauta.net
http://zeus.internauta.net/mailman/listinfo/internauta

Respondre per correu electrònic a