Simon Naunton, thank you for reporting this and helping make Ubuntu
better.

As per http://support.lenovo.com/us/en/products/Laptops-and-
netbooks/300-Series/300-15isk?linkTrack=Homepage:Body_Search%20Products
an update to your computer's buggy and outdated BIOS is available (29).
If you update to this following
https://help.ubuntu.com/community/BIOSUpdate does it change anything?

For more on BIOS updates and linux, please see
https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#Bug_reporting_etiquette
.

Please note your current BIOS is already in the Bug Description, so
posting this on the old BIOS would not be helpful. As well, you don't
have to create a new bug report.

Once the BIOS is updated, if the problem is still reproducible:
1) Please provide the output of the following terminal command (not perform an 
apport-collect):
sudo dmidecode -s bios-version && sudo dmidecode -s bios-release-date
2) Please make a comment specifically advising on if there was an improvement 
or not.
3) Please mark this report Status Confirmed. If it's not reproducible, please 
mark this as Invalid.

Thank you for your understanding.

** Tags added: bios-outdated-d5cn28ww

** Tags removed: bios-outdated-d5cn28ww
** Tags added: bios-outdated-d5cn29ww

** Changed in: linux (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Low

** Changed in: linux (Ubuntu)
       Status: New => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Kernel
Packages, which is subscribed to linux in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1536490

Title:
  rtl8821ae has no connectivity in 5GHz networks

Status in linux package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  Seems to be the same as
  https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1528005/

  Lenovo Ideapad 300 (80Q7008EAU - 15.6" i5 8Gb 1TB) on fresh install of
  amd64 Wily/15.10. Wifi worked ok under Windows 10 home that came with
  it.

  rtl8821ae driver loaded. Connected to AP fine. Got IP address, GW, DNS
  etc correctly, but no traffic.

  Workaround worked fine:
  git clone https://github.com/lwfinger/rtlwifi_new.git
  cd rtlwifi_new
  sudo make install
  sudo restart now

  FWIW, proper 802.11ac speeds copying large files.

  Same problem after apt-get upgrade installed linux-
  image-4.2.0-25-generic. make installed the above driver again and all
  good.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 15.10
  Package: linux-image-4.2.0-25-generic 4.2.0-25.30
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-25.30-generic 4.2.6
  Uname: Linux 4.2.0-25-generic x86_64
  ApportVersion: 2.19.1-0ubuntu5
  Architecture: amd64
  AudioDevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC0:  si         1379 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: XFCE
  Date: Thu Jan 21 17:25:45 2016
  HibernationDevice: RESUME=UUID=ccc3ab01-94d8-4d55-89b4-21ece100a3d6
  InstallationDate: Installed on 2016-01-21 (0 days ago)
  InstallationMedia: Xubuntu 15.10 "Wily Werewolf" - Release amd64 (20151021)
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 004: ID 0bda:0821 Realtek Semiconductor Corp. 
   Bus 001 Device 003: ID 0bda:0129 Realtek Semiconductor Corp. RTS5129 Card 
Reader Controller
   Bus 001 Device 002: ID 174f:14e9 Syntek 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: LENOVO 80Q7
  ProcFB: 0 inteldrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-25-generic.efi.signed 
root=UUID=cab1a31f-1f61-43e6-a6e7-2edc12bb048d ro quiet splash vt.handoff=7
  RelatedPackageVersions:
   linux-restricted-modules-4.2.0-25-generic N/A
   linux-backports-modules-4.2.0-25-generic  N/A
   linux-firmware                            1.149.3
  SourcePackage: linux
  UdevLog: Error: [Errno 2] No such file or directory: '/var/log/udev'
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 08/13/2015
  dmi.bios.vendor: LENOVO
  dmi.bios.version: D5CN28WW
  dmi.board.asset.tag: NO Asset Tag
  dmi.board.name: Paris 5A8
  dmi.board.vendor: LENOVO
  dmi.board.version: SDK0J40700 WIN
  dmi.chassis.asset.tag: NO Asset Tag
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: LENOVO
  dmi.chassis.version: Lenovo ideapad 300-15ISK
  dmi.modalias: 
dmi:bvnLENOVO:bvrD5CN28WW:bd08/13/2015:svnLENOVO:pn80Q7:pvrLenovoideapad300-15ISK:rvnLENOVO:rnParis5A8:rvrSDK0J40700WIN:cvnLENOVO:ct10:cvrLenovoideapad300-15ISK:
  dmi.product.name: 80Q7
  dmi.product.version: Lenovo ideapad 300-15ISK
  dmi.sys.vendor: LENOVO

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1536490/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~kernel-packages
Post to     : kernel-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~kernel-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to