apport information

** Attachment added: "UdevDb.txt"
   https://bugs.launchpad.net/bugs/1625958/+attachment/4745018/+files/UdevDb.txt

-- 
You received this bug notification because you are a member of Kernel
Packages, which is subscribed to linux in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1625958

Title:
  There are no sound/display output from external monitor (under iGPU
  working).

Status in linux package in Ubuntu:
  New

Bug description:
  Test image: Ubuntu 16.10 (Yakkety Yak) Daily Build 18-Sep-2016 08:56
  Test machine: T460p (201604-21807)
  CPU: Intel(R) Core(TM) i7-6820HQ CPU @ 2.70GHz
  GPU: Intel Corporation Device [8086:191b] (rev 06) + NVIDIA Corporation 
Device [10de:134d] (rev a2)
  BIOS: R07ET51W (0.51 )

  Steps:
  1. Install image Ubuntu 16.10 (Yakkety Yak) Daily Build 18-Sep-2016 08:56
  2. Boot system and login
  3. Make sure System is running under iGPU working (if not, please modify dGPU 
to iGPU via Nvidia setting app)
  4. Connect HDMI or miniDP cable with test machine
  5. Press F7 to modify display modes (internal / external / mirror / extend)
  6. Verify the result.
  7. Set the sound output from HDMI/Display mode
  8. Play a sound and verify the result.

  Expected result:
  Sound / display output work normally from external monitor (under iGPU 
working).

  Actual result:
  Step 6, There is no output signal from external monitor;
  Step 8, There is no sound signal from external monitor too.

  Note:
  Nvidia display driver - 361 is installed on the system successfully.
  Modify dGPU working, display / sound are working normally.
  --- 
  ApportVersion: 2.20.3-0ubuntu7
  Architecture: amd64
  AudioDevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC0:  u          1601 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: Unity
  DistroRelease: Ubuntu 16.10
  HibernationDevice: RESUME=UUID=e8d52b99-2203-4729-9e0a-8b7c0199a016
  InstallationDate: Installed on 2016-09-19 (2 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.10 "Yakkety Yak" - Alpha amd64 (20160918)
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 004: ID 04f2:b541 Chicony Electronics Co., Ltd 
   Bus 001 Device 005: ID 8087:0a2b Intel Corp. 
   Bus 001 Device 002: ID 138a:0090 Validity Sensors, Inc. 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: LENOVO 20FWZ1YJCN
  Package: linux (not installed)
  ProcFB: 0 inteldrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.8.0-11-generic 
root=UUID=8ab14f85-0ec4-4e85-9363-38296290c920 ro quiet splash vt.handoff=7
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.8.0-11.12-generic 4.8.0-rc6
  RelatedPackageVersions:
   linux-restricted-modules-4.8.0-11-generic N/A
   linux-backports-modules-4.8.0-11-generic  N/A
   linux-firmware                            1.161
  Tags:  yakkety
  Uname: Linux 4.8.0-11-generic x86_64
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 01/20/2016
  dmi.bios.vendor: LENOVO
  dmi.bios.version: R07ET51W (0.51 )
  dmi.board.asset.tag: Not Available
  dmi.board.name: 20FWZ1YJCN
  dmi.board.vendor: LENOVO
  dmi.board.version: SDK0J40675 WIN
  dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: LENOVO
  dmi.chassis.version: None
  dmi.modalias: 
dmi:bvnLENOVO:bvrR07ET51W(0.51):bd01/20/2016:svnLENOVO:pn20FWZ1YJCN:pvrThinkPadT460p:rvnLENOVO:rn20FWZ1YJCN:rvrSDK0J40675WIN:cvnLENOVO:ct10:cvrNone:
  dmi.product.name: 20FWZ1YJCN
  dmi.product.version: ThinkPad T460p
  dmi.sys.vendor: LENOVO

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1625958/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~kernel-packages
Post to     : kernel-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~kernel-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to