Would it be possible for you to test the latest upstream kernel? Refer
to https://wiki.ubuntu.com/KernelMainlineBuilds . Please test the latest
v4.8 kernel[0].

If this bug is fixed in the mainline kernel, please add the following
tag 'kernel-fixed-upstream'.

If the mainline kernel does not fix this bug, please add the tag:

Once testing of the upstream kernel is complete, please mark this bug as

Thanks in advance.

[0] http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.8

** Changed in: linux (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Medium

** Changed in: linux (Ubuntu)
       Status: Confirmed => Incomplete

You received this bug notification because you are a member of Kernel
Packages, which is subscribed to linux in Ubuntu.

   ath9k driver randomly disconnects and can only reconnect by reloading
  the module

Status in linux package in Ubuntu:

Bug description:
  This is the exact same bug described in Bug #407040 and Bug #404433, I
  need to reopen this as it was never fixed. I look as though network
  card is not able to reset and is causing random disconnects and
  causing the wlan interface to become unavailable, to a point where I
  need to restart my netbook to get access to the interface again. DMESG

  [  400.285672] ath: phy0: Chip reset failed
  [  400.285688] ath: phy0: Unable to reset channel, reset status -22
  [  400.285771] ath: phy0: Unable to set channel
  [  400.288009] ath: phy0: RX failed to go idle in 10 ms RXSM=0xffffffff
  [  400.288009] ath: phy0: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0xffffffff 
AR_DIAG_SW=0xffffffff DMADBG_7=0xffffffff

  I am running:
  Linux albert-1001PXD 4.4.0-38-generic #57-Ubuntu SMP Tue Sep 6 15:41:41 UTC 
2016 i686 i686 i686 GNU/Linux

  The previous bug reports expired and I haven't found a fix online.
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: i386
   /dev/snd/controlC0:  albert     1962 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: LXDE
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  HibernationDevice: RESUME=UUID=9e8a3a41-aeda-4584-87a9-c9f2bffeed85
  InstallationDate: Installed on 2014-04-23 (900 days ago)
  InstallationMedia: Lubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Release i386 (20140416.2)
  MachineType: ASUSTeK Computer INC. 1001PXD
  Package: linux (not installed)
  ProcFB: 0 inteldrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-38-generic 
root=UUID=39e08d55-8a43-457f-9d95-04d0dfab085d ro quiet splash vt.handoff=7
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-38.57-generic 4.4.19
   linux-restricted-modules-4.4.0-38-generic N/A
   linux-backports-modules-4.4.0-38-generic  N/A
   linux-firmware                            1.157.3
  Tags:  xenial
  Uname: Linux 4.4.0-38-generic i686
  UpgradeStatus: Upgraded to xenial on 2016-10-09 (0 days ago)
  UserGroups: adm cdrom dialout dip lpadmin plugdev sambashare sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 09/20/2010
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: 0302
  dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.board.name: 1001PXD
  dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
  dmi.board.version: x.xx
  dmi.chassis.asset.tag: 0x00000000
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: ASUSTeK Computer INC.
  dmi.chassis.version: x.x
  dmi.product.name: 1001PXD
  dmi.product.version: x.x
  dmi.sys.vendor: ASUSTeK Computer INC.

To manage notifications about this bug go to:

Mailing list: https://launchpad.net/~kernel-packages
Post to     : kernel-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~kernel-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to