This one is just like the other kernels.  I get a blackscreen on boot
but can blindly log in.

You received this bug notification because you are a member of Kernel
Packages, which is subscribed to linux in Ubuntu.

  Kernels 4.3-4.8 result in blackscreen - Intel Ivybridge

Status in linux package in Ubuntu:
  In Progress
Status in linux source package in Xenial:
  In Progress

Bug description:
  When I install Ubuntu 16.04 on my computer the screen goes blank at
  login. I can blindly login and it boots but I cannot use the display
  (external monitor through HDMI).

  I've looked online for an answer to this issue but could not find a
  solution.  However, many people report this issue in forums with the
  4.4x kernel.

  On my main computer, I upgraded from 14.04 to 16.04.1. On this
  computer I was able to switch back to the 3.13 kernel which *does

  On the same computer, if I use a 16.04 live CD, it does the same
  thing.  The screen goes blank.

  UEFI may be part of the issue as well.  I have it disabled in bios
  (set to legacy mode) but when I first boot, it seems to go into UEFI
  mode first and then, after rebooting with <ctrl><alt><delete> it shows
  me the list of kernels. I can select the kernel from there but if I
  use a 4.4x kernel, it blanks out at encryption passphrase screen.

  There are also people with similar issues on AskUbuntu.

  Here's some basic HW info.  If you require more, please ask.

  sudo lshw | head
      description: Notebook
      product: ZBOX-ID18 (NA)
      vendor: ZOTAC
      version: XX
      serial: GXXXX211XXXXX
      width: 64 bits
      capabilities: smbios-2.7 dmi-2.7 vsyscall32
      configuration: boot=normal chassis=notebook family=NA sku=NA 

  sudo lshw -C display
         description: VGA compatible controller
         product: 3rd Gen Core processor Graphics Controller
         vendor: Intel Corporation
         physical id: 2
         bus info: pci@0000:00:02.0
         version: 09
         width: 64 bits
         clock: 33MHz
         capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
         configuration: driver=i915 latency=0
         resources: irq:45 memory:f7800000-f7bfffff memory:e0000000-efffffff 

  lsb_release -rd
  Description:  Ubuntu 16.04.1 LTS
  Release:      16.04
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: amd64
   /dev/snd/controlC0:  user    5536 F.... pulseaudio
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  HibernationDevice: #RESUME=UUID=edaa55c6-eb56-43fb-8004-495948b72b38
  InstallationDate: Installed on 2014-07-23 (743 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Alpha amd64 (20140313)
  MachineType: ZOTAC ZBOX-ID18
  Package: linux (not installed)
   PATH=(custom, no user)
  ProcFB: 0 inteldrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.13.0-92-generic 
root=/dev/mapper/ubuntu--vg-root ro quiet splash
  ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-92.139-generic 3.13.11-ckt39
   Error: command ['pacmd', 'list'] failed with exit code 1: Home directory not 
accessible: Permission denied
   No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon.
   linux-restricted-modules-3.13.0-92-generic N/A
   linux-backports-modules-3.13.0-92-generic  N/A
   linux-firmware                             1.157.2

  StagingDrivers: rts5139
  Tags:  xenial staging
  Uname: Linux 3.13.0-92-generic x86_64
  UpgradeStatus: Upgraded to xenial on 2016-07-31 (3 days ago)

  _MarkForUpload: True 03/13/2014
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: B211P011
  dmi.board.asset.tag: NA ZBOX-ID18
  dmi.board.vendor: ZOTAC
  dmi.board.version: XX
  dmi.chassis.asset.tag: NA
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: NA
  dmi.chassis.version: NA
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrB211P011:bd03/13/2014:svnZOTAC:pnZBOX-ID18:pvrXX:rvnZOTAC:rnZBOX-ID18:rvrXX:cvnNA:ct10:cvrNA: ZBOX-ID18
  dmi.product.version: XX
  dmi.sys.vendor: ZOTAC

To manage notifications about this bug go to:

Mailing list:
Post to     :
Unsubscribe :
More help   :

Reply via email to