I have kernel 4.4.16-040416-generic running and the problem is still
there.   It appears that encryptfs is partially broken and this is a
known bug.  I can change into directories and open files.  The only
problem now is that when I use a command like ls, I get responses such

ls: cannot open directory '.': Wrong medium type

I will try loading 4.8.1 now.

You received this bug notification because you are a member of Kernel
Packages, which is subscribed to linux in Ubuntu.

  Can't boot from new kernel 4.4.0-34.  Old kernel 4.4.0-31 is fine.

Status in linux package in Ubuntu:
Status in linux source package in Xenial:

Bug description:

  I recently upgraded from the 4.4.0-31 to 4.4.0-34 kernel in Ubuntu
  16.04.  If I try booting from 4.4.0-34, my system freezes just after I
  enter my password to decrypt my hard-drive.  If I ask it to boot from
  4.4.0-31, everything is fine.

  My boot.log file:

    lvmetad is not active yet, using direct activation during sysinit
    Volume group "ubuntu-vg" not found
    Cannot process volume group ubuntu-vg
    /run/lvm/lvmetad.socket: connect failed: No such file or directory
    WARNING: Failed to connect to lvmetad. Falling back to internal scanning.
    Reading all physical volumes.  This may take a while...
    Found volume group "ubuntu-vg" using metadata type lvm2
    /run/lvm/lvmetad.socket: connect failed: No such file or directory
    WARNING: Failed to connect to lvmetad. Falling back to internal scanning.
    2 logical volume(s) in volume group "ubuntu-vg" now active
  /dev/mapper/ubuntu--vg-root: recovering journal
  /dev/mapper/ubuntu--vg-root: clean, 525872/28426240 files, 91143613/113674240 

  It's unclear to me what is going wrong.  There appears to be no activity on 
the computer.  I let the boot sequence sit for 10 minutes (way longer than an 
average boot time) my laptop's fan is running full-tilt.  But there was no 
hard-drive activity.  

  How can I find out what's going wrong?

  I'm running Ubuntu 16.04 Linux on a Lenovo W530.  I'm not certain what other 
information would be helpful for a bug report.  I would be happy to submit 
whatever is deemed helpful. 
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: amd64
   /dev/snd/controlC1:  rybu       4449 F.... pulseaudio
   /dev/snd/controlC0:  rybu       4449 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: Unity
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  EcryptfsInUse: Yes
  HibernationDevice: RESUME=UUID=48cdbc4a-e07f-4aa4-bb23-e2904e1cd350
  InstallationDate: Installed on 2016-04-26 (106 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
  MachineType: LENOVO 2436CTO
  Package: linux (not installed)
  ProcFB: 0 nouveaufb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-4.4.0-31-generic 
root=/dev/mapper/ubuntu--vg-root ro quiet splash
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-31.50-generic 4.4.13
   linux-restricted-modules-4.4.0-31-generic N/A
   linux-backports-modules-4.4.0-31-generic  N/A
   linux-firmware                            1.157.2
  Tags:  xenial
  Uname: Linux 4.4.0-31-generic x86_64
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  UserGroups: adm audio cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 09/18/2015
  dmi.bios.vendor: LENOVO
  dmi.bios.version: G5ETA3WW (2.63 )
  dmi.board.asset.tag: Not Available
  dmi.board.name: 2436CTO
  dmi.board.vendor: LENOVO
  dmi.board.version: Not Defined
  dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: LENOVO
  dmi.chassis.version: Not Available
  dmi.product.name: 2436CTO
  dmi.product.version: ThinkPad W530
  dmi.sys.vendor: LENOVO

To manage notifications about this bug go to:

Mailing list: https://launchpad.net/~kernel-packages
Post to     : kernel-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~kernel-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to