Actually, I just tested everything out again, and although the install
of the rc7 kernel failed the sound functionality seems to have been
restored. I've checked resuming from a suspended state, restart and full
power cycle and it seems to persist.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Kernel
Packages, which is subscribed to linux in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1645022

Title:
  Sound fails after suspend state

Status in linux package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  I have a new Dell XPS 13 9360 with Ubuntu 16.04 4.4.0-47-generic. Whenever I 
close the lid, it is set to suspend the OS state. Whenever I resume, the sound 
card and settings all appear normal, however no sound comes out of the 
speakers. Restarting the computer does not restore the sound state, but 
shutting down and starting up does. Similar issues occur with the touchscreen 
capabilities.
  --- 
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: amd64
  AudioDevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC0:  marchchad   3952 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: Unity
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  HibernationDevice: RESUME=UUID=5c44e7ca-8d62-43ab-b1f7-ee3b36a231c0
  InstallationDate: Installed on 2016-11-20 (5 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04.1 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160719)
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 004: ID 0c45:670c Microdia 
   Bus 001 Device 003: ID 04f3:20d0 Elan Microelectronics Corp. 
   Bus 001 Device 002: ID 0cf3:e301 Atheros Communications, Inc. 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: Dell Inc. XPS 13 9360
  Package: linux (not installed)
  ProcFB: 0 inteldrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-4.4.0-47-generic.efi.signed 
root=/dev/mapper/ubuntu--vg-root ro quiet splash vt.handoff=7
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-47.68-generic 4.4.24
  RelatedPackageVersions:
   linux-restricted-modules-4.4.0-47-generic N/A
   linux-backports-modules-4.4.0-47-generic  N/A
   linux-firmware                            1.157.5
  Tags:  xenial
  Uname: Linux 4.4.0-47-generic x86_64
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
  _MarkForUpload: True
  dmi.bios.date: 09/13/2016
  dmi.bios.vendor: Dell Inc.
  dmi.bios.version: 1.0.7
  dmi.board.name: 0T3FTF
  dmi.board.vendor: Dell Inc.
  dmi.board.version: A00
  dmi.chassis.type: 9
  dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
  dmi.modalias: 
dmi:bvnDellInc.:bvr1.0.7:bd09/13/2016:svnDellInc.:pnXPS139360:pvr:rvnDellInc.:rn0T3FTF:rvrA00:cvnDellInc.:ct9:cvr:
  dmi.product.name: XPS 13 9360
  dmi.sys.vendor: Dell Inc.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1645022/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~kernel-packages
Post to     : kernel-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~kernel-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to